reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak na naturalnym jestem i właśnie robiąc usg powedzial że mam jakieś ciałko żółte i zgłupiałam 🤷‍♀️
W ciąży też mamy jajeczkowanie ?
Miałaś owulacje przed transferem i jak zaszłaś w ciąże to pęknięty pęcherzyk przekształcił się w ciałko żółte, które produkuje progesteron...

Jesli nie plamisz,nic sie nie dzieje to mysle ze mozesz odpuscic,Duphaston jest dobry chociaz we krwi nie wychodzi.

Nie, nie plamie. Ale mam w ciągu dnia bóle i lekkie takie kucia a na wieczór jakby mi się nasilało, troszkę się boję że mogą się nasilić a wtedy już za dużo nie zdziałam.
Chodź z drugiej strony muszę ufać mojemu Dr.
Mam receptę na duphaston i jutro ja wykupie i tyle.
Dziękuję Ci bardzo za odp. 😘

Tak na naturalnym jestem i właśnie robiąc usg powedzial że mam jakieś ciałko żółte i zgłupiałam 🤷‍♀️
W ciąży też mamy jajeczkowanie ?
Ciałko żółte jest do 12 tyg ciazy obecne az całkowicie ta tole przejmie najpierw trofoblast a potem łożysko. Żebyś się nie martwiła to ja bym pobrała krew na progesteron potem zmniejszyła dawke i znów pobrała krew i wtedy zobaczysz jak sobie radzi Twoje ciałko żółte

Ciałko żółte jest do 12 tyg ciazy obecne az całkowicie ta tole przejmie najpierw trofoblast a potem łożysko. Żebyś się nie martwiła to ja bym pobrała krew na progesteron potem zmniejszyła dawke i znów pobrała krew i wtedy zobaczysz jak sobie radzi Twoje ciałko żółte
Tylko kochana ja już nie ma co zmniejszać bo został mi tylko duphaston teraz, a dziś rano oststni wzięłam clocybest, Czyba że pójdę rano szybko zbadać prg i za kilka dni powtórzę i zobaczę jak mówisz czyj jest różnica jak nie będę brała globulek. Przez weekend powinno coś wyjść jakby co i wtedy w poniedziałek zrobię powtórkę, może tak ?

reklama
Witam was kobietkì, potrzebuje rady od was a nie statystyki od lekarzy. Czy ktoś z was miał lub zna kogoś po adopcji zarodka? Dla nas to jedyna szansa na dziecko, bo i ja i mój mąż nie mamy innej szansy. Bardzo proszę was o pomoc. Jak to wygląda, jaki koszt i szanse na bobasa?

Do góry