reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pcos to nie jest jednostka chorobowa sama w sobie tylko zespol objawow
Np obraz w usg z wieloma pecherzykami
tycie
Nieregularne miesiaczki / skąpe
Stosunek LH do FSH (czy jakos tak sie sprawdza to)
Tradzik (np tez na plecach)
Wychodzace wlosy tzw zakola
Czesto niski glos
Wysoki cukier
Poczytaj - ciezko to stwierdzic ale IO tez jest z tym powiazane ale nie wiem co jest tu pierwotne...
Pcos ma wplyw na jakosc komorek jajowych
Ja mialam kiedys np cykl 60 dni. Czasem musieli mi wywolywac okres bo owulacji mie bylo. Ale przy hormonach dawkowanych do iui i ivf to sie urwgulowalo. Na tyle wizyt tylko jeden dr ppchylil sie nad tym ze mam pcos... wiec lekarze to chyba bagatelizuja
Dzis np na usg juz nie mam tych malenkich pecherzykow...
No i zycze Ci lepszego samopoczucia😘
Kurczę, dzieki za tyle informacji. Musze koniecznie zrobic krzywą bo mam podejrzenie IO. A tak to miesiaczki mam cały czas regularne, glosik jak aniołek (żarcik), plecki czyste i na głowie dużo włosów l😜. Wiec rylko ten cukier został nieszczęsny

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę, dzieki za tyle informacji. Musze koniecznie zrobic krzywą bo mam podejrzenie IO. A tak to miesiaczki mam cały czas regularne, glosik jak aniołek, plecki czyste i na głowie dużo włosów l😜. Wiec rylko ten cukier został nieszczęsny
A ta krzywą insulinową i cukrową to prywatnie robisz czy ktoś Ci daje skierowanie?

A ta krzywą insulinową i cukrową to prywatnie robisz czy ktoś Ci daje skierowanie?
Prywatnie. To chyba ok 150zl kosztuje. Ja najpierw zrobiłam glukozè i insulinę na czczo (To tańsza wersja, ok 40zl) i Bazylia mi obliczyla te homa czy jak to tam się nazywa. I po tym wyniku mi wyszło że mogę mieć podejrzenie IO.
Może też sobie najpierw zrób te tańsza wersję jak masz krucho z kasą.
Sorki za moje błędy ale mam inny telefon i go kurczę nie ogarniam

Prywatnie. To chyba ok 150zl kosztuje. Ja najpierw zrobiłam glukozè i insulinę na czczo (To tańsza wersja, ok 40zl) i Bazylia mi obliczyla te homa czy jak to tam się nazywa. I po tym wyniku mi wyszło że mogę mieć podejrzenie IO.
Może też sobie najpierw zrób te tańsza wersję jak masz krucho z kasą.
Sorki za moje błędy ale mam inny telefon i go kurczę nie ogarniam
Dzięki za info. W czwartek będę robiła cukier na czczo i 2 godziny po posiłku. Na to mi dała skierowanie moja doktor z przychodni. Mówiła że te krzywe to moda trochę 😉 i że ona na to nie może dać, raczej endokrynolog... Zobaczymy. Jutro robię badania immuno...

Invicta, Wawa.
Koszt z 06/2019...łącznie za wszystkie zarodki zapłaciłam ok 10 tys, plus minus jakieś kilkadziesiąt PLN.
9 zarodków, 4 prawidłowe.
Stymulacje miałam pod rząd, maj i czerwiec, wynik badania miałam jakoś w połowie lipca.
Mam pytanie jeśli chodzi o Zarodki te nieprawidłowe to wyszło, że całkowicie nie nadają się do transferu ? Ja narazie zbadałam 2 i wyszło ze jeden jest w porządku a drugi ma dodatkowy chromosom 19 i np mi Pani doktor powiedziała, ze napewno będziemy transferować Ren zdrowy ale ten z dodatkowym chromosomem 19 tez nadaje się do transferu gdyby coś bo powiedziała mi ze zarodki maja zdolność samo regeneracji i ze jest duża szansa ze sam się naprawi.

Dziewczyny pomóżcie. Wyszłam właśnie od zwykłego gina bo chciałam próbować naturalnie po tej immunopresji i wyszło że znów nie mam owulacji. W tamtym miesiącu też nie miałam, ale myślałam że jest ok bo byłam po biochemicznej. Ale teraz trochę się boję. Nigdy nie miałam problemów z okupacją A tu przyjechałam kuwa na darmo i tylko jebiè fajkami bo ten gin jara w gabinecie chyba😱. Powiedział że coś widzi na jednym jajnika, jakiś kropki ciemne😱. Jprdl, wystraszyl mnie a wizyte w klinice mam dopiero za tydzień. Zdechnę chyba z nerwów Zobacz załącznik 1170843
Cykle bezowulacyjne są u każdej z nas a co do tych plamek to pecherzyki antralne czyli takie na obwodzie jajnika które nie dojrzały w danym cyklu z tego co widzę to na lewym masz ich 5 a na prawym 1. Nie wiem w którym dniu cyklu jesteś???

reklama
Do góry