reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję.. Wiecie co jeszcze mnie mocno przeraża.. Mam takie mdłości że nie dość że praktycznie nic nie jem ale nawet od wody mi się chce wymiotować... Już nie wiem co robić ☹
Kochana ja to ci zazdroszczę bo u mnie nic , zero objawow a ponoc jak sa mdlosci tzn ze sie dobrze rozwija. Caly czas sie martwie czy wszystko ok z maluchem😭Niewiem jak przeżyje kolejna strate😭

Dzięki, że pytasz 😍
Ja dziś miałam usg prenatalne. Coś pięknego. W końcu napatrzyłam się trochę na mojego maluszka. Już przebiera tak rączkami przy twarzy 😍 rozwija się prawidłowo, narządy ok na swoim miejscu, kość nosowa jest, przyziemność karkowa ok. Przestałam w końcu krwawic i mam nadzieję, że tak już zostanie. Termin mam z om na 19.03, a z usg dzisiejszego 16.03 ☺

A Ty widziałam, że miałaś już dwa razy krwawienie. Tak na codzien plamisz? Jesteś na zwolnieniu i odpoczywasz? Czy pracujesz dalej? :)

Już prenatalne! ale szybko zleciało :) cieszę się, że za Maluszkiem wszystko dobrze, to musiały być wspaniałe widoki 🥰 u mnie po tych krwawieniach się uspokoiło na szczęście, pracuję normalnie, ale od początku tej pandemii mam pracę z domu i jest ok, poza tym w pracy też nie chcę żeby o czymkolwiek wiedzieli, bo teraz będą rozstrzygać się losy dalszych umów, a u mnie to poplątane :/ tyle lat pracowałam na umowę na czas nieokreślony, ale ciąży nie było 🤷‍♀️ teraz czekam na wizytę, mam nadzieję, że z moim Kropkiem wszystko dobrze, ale oczywiście nerwy są

Kochana ja to ci zazdroszczę bo u mnie nic , zero objawow a ponoc jak sa mdlosci tzn ze sie dobrze rozwija. Caly czas sie martwie czy wszystko ok z maluchem😭Niewiem jak przeżyje kolejna strate😭

Kochana to przecież nic nie znaczy, nie każdy ma typowe objawy ciążowe, mogę też pojawić się dużo później, bądź dobrej myśli 😘

Dziewczynki mam pytanie. Mój mąż ma skierowanie na badanie fragmentacji i ma termin badania na czwartek. Wiem że okres abstynencji musi wynosić 2-5 dni ale jeśli ten okres jest dłuższy?!? Wynosi ponad tydzień. Lepiej przełożyć badanie?

@mary.m dziekuje ze pytasz 😘
Dziwnie ze już za niedługo będę zaczynać, w sumie już zaczęłam 😉. Minął rok, od ostatniej stymulacji.
Wczoraj pierwszy dzień wzięłam tabletkę anty, to był moj pierwszy dzień okresu, krwawiłam wczoraj i w nocy jeszcze trochę, a dziś tylko kilka kropelek 🤔, ale bolą mnie mocno jajniki, normalnie jakby mi je ktoś skręcał, dodatkowo zaczyna mnie bolec ząb 😒, wiec świetnie 😂, umówiłam się już na wizytę, ale dopiero jest miejsce na 16/09 muszę jakoś wytrzymać, może nie zacznie bolec na maksa. A Ty jak się czujesz? 😘

Cieszę się, że zaczynasz, już się tyle naczekałaś 😘 do dentysty to koniecznie idź, najlepiej wyleczyć wszystko przed ciążą, mnie też męczył jeden akurat jak się zaczęło to wariactwo z koronawirusem, ale gdzieś tam udało mi się dostać :) ja czuję się dobrze, lekkie objawy mam, ale i tak wciąż nie dowierzam, że to ciąża ;)

Dziewczyny, byłam dzisiaj w poradni leczenia endometriozy. Z marszu dostałam skierowanie na laparoskopowe usunięcie ognisk. Podobno są stanowcze wskazania do tego... Rozpoznał endometriozę głębokonaciekajaca... Nie wiem co mam z tym zrobić. Oczywiście rekomenduje zabieg komercyjny, min. 7 tyś. Twierdzi że na NFZ do roku czekania. Skąd mam wziąć ten rok? Dodatkowo twierdzi, że to może być główna przyczyna niepowodzeń transferów...
A ja pytam jak to możliwe, żeby przez tyle lat lekarz w klinice nie zalecił sprawdzenia czy nie mam czegoś, co mogłoby przeszkadzać w zajściu w ciążę? Brak mi sił dziewczyny... Czy któraś ma doświadczenia z endometrioza?
Chyba @Murawa pisalas coś o tym...

Trudno uwierzyć 😤 nie dziwię się, że jesteś zła na swojego lekarza 😤 Dobrze, że teraz wiesz z czym walczyć, wiem, że późno, ale jeszcze wszystko przed Tobą 😘

Też nie mam żadnych objawów....martwi mnie to, ustąpiły dzień po ostatniej wizycie jak ręką odjął.... Dziś mam usg to się dowiem co i jak, boje się tak samo jak Ty

Hej dziewczyny, pisałam wam kiedyś że się już nastawiam na in vitro, w bocianie mnie zakwalifikowalo wstępnie na październik, bo miałam miec teraz jeszcze 3 IUI zagranicą. Niestety z IUI nic nie wyszło, bo pęcherzyki po stymulacji były za małe, więc mam teraz stracony cykl, dostałam dupka i czekam na okres... W sobotę idę na badania ustawowe i nie wiem czy jeszcze raz iść w IUI czy jak się da to od razu zacząć in vitro... Zwłaszcza że wyniki kariotypow mamy dopiero 25.9..
Nie wiem już w ogóle co robić [emoji24]

Kochana nie wiem co Ci doradzić ... u mnie IUI w ogóle się nie sprawdziło, straciłam tylko czas i pieniądze, ale to zależy jakie przyczyny są u Was i jakie szanse lekarz widzi

reklama
Do góry