reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej ja nie mam objawów z wyjątkiem okresowych dolegliwości bólowych brzucha i masakrycznych zaparć ze mam bęben wielkości stodoły 😜 a kolejne USG mam za 2 tygodnie dokładnie 10 września. Wiec zobaczymy co i jak bedzie😊
A co u Ciebie???

Nudności popołudniu i wieczorem, senność i piersi mnie bolą, ale wszystko do wytrzymania :) Nie mogę się skoncentrować na pracy, cieszę się, że pracuję zdalnie, bo nikomu nie muszę się tłumaczyć, za parę dni idę na 2 tygodnie urlopu, nie mogę się doczekać :) no i oczywiście boję się usg, wizyta w piątek to będzie 8 tydzień, u Ciebie 10 września to już chyba 10-11 tydzień ?

reklama
Dzień dobry Dziewczynki 🌞🌞🌞
czy ktoś dziś testuje? @Alkalalka82 powtarzasz jeszcze betę? Jakby co trzymam kciuki za dobre wiadomości ✊✊✊
@Waleczna36 @Karo20 @Linaaa zbliżają się Wasze pierwsze usg, jak się czujecie?
@Czarna1985 @KarolinaJ79 @Mirka30 @Margoolcia @anett96 @klaudiaanita @sksk jak u Was, macie jakieś objawy? @Mirka30 @KarolinaJ79 kiedy następne wizyty? @bazylia128 co u Ciebie?
@Ananasowa93 jak samopoczucie przed transferem? @Tolka20 u Ciebie też zbliża się transfer?
@kolor nadzieji Ty też już chyba szykujesz się do transferu?
@Brakujemiwiary Ty też już za chwilę chyba zaczynasz?
@Camilleka jak Twoje samopoczucie po takiej przerwie?
@pauli890 Ty też już niedługo będziesz działać, jak u Ciebie?
@cikulinka @Natsnats @anula88 @Kasiekt @olinka321 @Riddikulus jak u Was Dziewczyny? Jakie plany?
@Caro♤♤♤♤ a Ty kiedy wracasz do walki?
@Evela.6 za chwile startujesz, jak forma?
@Martaem1983 jak się czujesz?
@fredka84 strasznie tu Ciebie brakuje, wszystkie jesteśmy ciekawe co słychać?
@Pchełka216 a u Ciebie co tam słychać?
@Murawa jak u Ciebie? Planujesz coś dalej?
@Kiwibanan @s.ols3404 @Aaaanna jak u Was dziewczyny? Na kiedy macie terminy?
Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam :)
Tak tak ja już w trakcie przyjmowania estrofem'u i za równy tydzień wizyta 😍w sobotę robię badania i mam nadzieję ze tym razem nic nie stanie mi na przeszkodzie i już za moment, za chwil parę będę w dwupaku 😍😍😍 jak bardzo bym chciała być już po. Dziś skończył mi się urlop i ide pierwszy dzien do pracy 🙈 może to i lepiej bo mi się dni nie będą dłużyły 🙈 aaaaa jeszcze tydzień, 7 dni 🙈 najgorszy będzie weekend (chyba muszę jakąś wycieczkę zaplanować 🤣🤣🤣🤣)

Ja już po wizycie. 11 dc, pecherzyk prawie 20 mm (znów w prawym jajniku czyli tym bez jajowodu, dziwne) bardzo możliwe że pęknie.
Endometrium 9mm (cholera miesiąc temu 12dc było 10.6 jak na złość jak trzeba to nie rośnie)
W środę kolejny monitoring czy pecherzyk pęknie.
Oczywiście zapytałam i mam.
Będzie podana heparyna i acard. Ze zdziwieniem zapytała mnie czy nigdy tego nie miałam to mówię że nie. O no to teraz damy. [emoji36][emoji36][emoji36]
Pytałam o jeszcze o entrocon czy jakoś tak to powiedziała że teraz jak jest covid to nie mogą dawac.
Też powiedziałam że chce badanie hormonów w dniu transferu i pytałam czy oprócz progesteronu trzeba coś badać to odpowiedź brzmiała nie.

Mąż był ze mną. Powiedział że jak nie wyjdzie nam teraz to nie ma mowy żebyśmy do niej wrócili. Wkurzył się. A jak mu opowiadałam to mi nie wierzył że ona nic a nic dodatkowego nie proponuje.

Dziewczyny jakbym jeszcze była na tyle gibka to bym sobie sama zrobiła ten transfer po co mi ona [emoji23][emoji23][emoji23]

Zapowiada się super :) heparyna i acard na pewno nie zaszkodzą, encortonu niektórzy nie chcą dawać ze względu na koronawirusa, ale chyba najbardziej bali się na początku tej pandemii, mój gin też na początku nie chciał, ale później już bez problemu. Oby wszystko poszło dobrze i żebyś nie musiała już wracać do żadnego innego lekarza na transfer :) 😘

Ja już po wizycie. 11 dc, pecherzyk prawie 20 mm (znów w prawym jajniku czyli tym bez jajowodu, dziwne) bardzo możliwe że pęknie.
Endometrium 9mm (cholera miesiąc temu 12dc było 10.6 jak na złość jak trzeba to nie rośnie)
W środę kolejny monitoring czy pecherzyk pęknie.
Oczywiście zapytałam i mam.
Będzie podana heparyna i acard. Ze zdziwieniem zapytała mnie czy nigdy tego nie miałam to mówię że nie. O no to teraz damy. [emoji36][emoji36][emoji36]
Pytałam o jeszcze o entrocon czy jakoś tak to powiedziała że teraz jak jest covid to nie mogą dawac.
Też powiedziałam że chce badanie hormonów w dniu transferu i pytałam czy oprócz progesteronu trzeba coś badać to odpowiedź brzmiała nie.

Mąż był ze mną. Powiedział że jak nie wyjdzie nam teraz to nie ma mowy żebyśmy do niej wrócili. Wkurzył się. A jak mu opowiadałam to mi nie wierzył że ona nic a nic dodatkowego nie proponuje.

Dziewczyny jakbym jeszcze była na tyle gibka to bym sobie sama zrobiła ten transfer po co mi ona [emoji23][emoji23][emoji23]
Widzisz, jak same się upominamy to nagle i acard i heparyne będzie. A zgodziła się zrobić Tobie badanie hormonów przed transferem?

To Ty też za moment ruszasz 💪 nie wiem co to ten diphereline?
Dokładnie, juz za chwilkę, już za momencik.
Diphereline to zastrzyki dzięki którym rośnie endometrium bo ja słabo duże dawki estrofemu tolerowałam... Wyłam z bólu piersi, dosłownie płakałam nawet przez sen.

Dziękuję. A możecie mi powiedzieć jak wygląda transwer? Czy jeśli np nie wiem jak kwestia zarodków wygląda to przed wejściem na salę zabiegów będę miała rozmowę z embriolog iem czy dopiero na sali zabiegowe się dowiem.?

Nie miałam nigdy świeżego transferu 🤷‍♀️ ale przed zawsze miałam możliwość porozmawiać z ginekologiem

Dziewczyny, czy któraś z Was podchodziła do transferu z wlewem z atosibanu? Na histeroskopii wyszło że mam ściany macicy mało podatne na rozszerzenie a w związku z tym że miałam 5 transferów i Beta nawet nie drgnęła mamy teraz zrobić transfer z atosibanem
Atosiban mialam podawany ale w kroplowce na chwile przed transferem
Do tego na skurcze macicy mozesz brak po
Transferze relanium nospe forte i buscopan
To wszystko dziala rozkurczowo...
Ilosci masz podane ponizej
Powodzonka💓💓💓

Załączniki

• E0838AFB-7157-425E-8687-797CA7EB6C2C.jpeg
    E0838AFB-7157-425E-8687-797CA7EB6C2C.jpeg
    76,2 KB · Wyświetleń: 69
Widzisz, jak same się upominamy to nagle i acard i heparyne będzie. A zgodziła się zrobić Tobie badanie hormonów przed transferem?

Dokładnie, juz za chwilkę, już za momencik.
Diphereline to zastrzyki dzięki którym rośnie endometrium bo ja słabo duże dawki estrofemu tolerowałam... Wyłam z bólu piersi, dosłownie płakałam nawet przez sen.

Tak już ostatnio po transferze wspaniałomyślnie kazała mi jeszcze pójść progesteron zbadać.. jakiś przebłysk miała dobroci [emoji16]

Najpierw rozmawiasz z ginem później idziesz do sali która jest połączona z labo i tam embriolog mówi jakie uzyskałas zarodki wybieracie ten najpiękniejszy i na fotelu ginekologicznym jest ci podawany podobnie jak podczas iui tylko zawartość rureczki inna[emoji16] ja co prawda też świeżego nie miałam ale etapy przebiegu przeszłam więc już troszkę wiem[emoji4]
Dziękuję. A możecie mi powiedzieć jak wygląda transwer? Czy jeśli np nie wiem jak kwestia zarodków wygląda to przed wejściem na salę zabiegów będę miała rozmowę z embriolog iem czy dopiero na sali zabiegowe się dowiem.?

reklama
Najpierw rozmawiasz z ginem później idziesz do sali która jest połączona z labo i tam embriolog mówi jakie uzyskałas zarodki wybieracie ten najpiękniejszy i na fotelu ginekologicznym jest ci podawany podobnie jak podczas iui tylko zawartość rureczki inna[emoji16] ja co prawda też świeżego nie miałam ale etapy przebiegu przeszłam więc już troszkę wiem[emoji4]
Dziękuję 💓😘

Do góry