reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zaraz wybuchnę [emoji36][emoji36][emoji36]
Za każdym razem pytam co możemy zrobić żeby jak najbardziej zwiększyć szanse.
Pytałam o kroplówki, leki nawet czary..
Tylko przy ostatnim transferze w dniu transferu kazała mi zbadać progesteron i dała prolutex dodatkowo.
Chce mi się ryczeć [emoji24][emoji24][emoji24]
Ja widzę że u niej jest tak, że jak sama zapytasz, zaproponujesz to ona na wszystko przystaje i wszystko może być pomocne ale sama nie wychodzi z inicjatywa. To w moim przypadku 3 raz kiedy coś się okazuje słuszne a dowiedziałam się tylko dlatego ŻE ZAPYTALAM!

Właśnie wyszłam z kliniki i.... Czekam na @ i od nowego cyklu rozpoczynam przygotowania do kriotransferu. Mamy zielone światełko, brak jakichkolwiek torbieli czy zmian macicy, dostałam worek leków i do dzieła. Ależ się cieszę! 🥰 🥰 🥰 🥰

Co do moich wątpliwości pani dr stwierdziła że nie było potrzeby badać poziomu estradiolu i progesteronu, bo jestem na cyklu sztucznym. Sprawdzimy 6ylko tsh bo w lutym było 2.96 a potem już nie kazano mi badać ale to pewnie dlatego że nigdy z tarczyca nie było kłopotów..
I przy drugim podejściu dostanę acard,heparyne..

Same dobre wiadomości :) jeszcze trochę i Kropek wróci z Tobą do domu :)

Ja widzę że u niej jest tak, że jak sama zapytasz, zaproponujesz to ona na wszystko przystaje i wszystko może być pomocne ale sama nie wychodzi z inicjatywa. To w moim przypadku 3 raz kiedy coś się okazuje słuszne a dowiedziałam się tylko dlatego ŻE ZAPYTALAM!
Ale ja pytam za każdym razem.
Czy ja mam wiedzieć co jest dostępne na rynku? Czy to ja jestem lekarzem czy ona?

Zaraz wybuchnę [emoji36][emoji36][emoji36]
Za każdym razem pytam co możemy zrobić żeby jak najbardziej zwiększyć szanse.
Pytałam o kroplówki, leki nawet czary..
Tylko przy ostatnim transferze w dniu transferu kazała mi zbadać progesteron i dała prolutex dodatkowo.
Chce mi się ryczeć [emoji24][emoji24][emoji24]

Kochana może pomyśl w przyszłości o zmianie lekarza? Ta Pani dr faktycznie zachowuje się jakby jej się nie chciało :/ Jeśli wybierasz się do Paśnika to on najczęściej każe zrobić pakiet badań na trombofilię i na tej podstawie zleca np. acard czy heparynę (np. u mnie w klinice zawsze dają profilaktycznie heparynę, ale Paśnik zalecił minimum do końca ciąży)

reklama
Do góry