reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czyli w miarę szybko to może być
Mój mąż miał (nadal ma) słabe wyniki nasienia tylko 1% morfologia była w pierwszym badaniu, załamał się chłop. Teraz jest 3% ale inne parametry nadal niskie.
Ja jestem wiekowa 42, więc jest za pięć dwunasta ze wszystkim. Do tego odebrałam dziś swoje AMH i jest zaledwie 0,72 a rok temu miałam 1,45 no masakra.
Za długo czekałam na naturalny cud i leczenie u zwykłych ginów,.
Ja mam 41 lat. Wyniki mojego męża dużo gorsze, moje AMH też dużo gorsze... Mimo to robilismy 3 podejścia do punkcji. Niestety tylko 2 zarodki uzyskaliśmy. Potem zdecydowaliśmy się na komórki od dawczyni. Niestety jak dotąd wszystko nieudane... Mam nadzieję, że będziesz miała więcej szczęścia. Trzymam kciuki ✊✊✊

reklama
Na Ukrainie jest wszystko dozwolone,robia takie przewaly ze glowa boli,nie wiem tylko jak ona chce to przewiezc?w samolot jej tego nie wezma raczej,a za transport zabuli jak za 3 proxedury
Kilka lat temu miała poważną operacje i powiedzieli że po niej nie ma szans na dziecko, więc podeszła do in vitro z nasieniem dawcy. Teraz zostały jej 2 zarodki i nie bardzo wie co z tym zrobić. No cóż... Mogę z nią pojechać za granicę, ale zorganizować będzie musiała to sobie sama...

Kilka lat temu miała poważną operacje i powiedzieli że po niej nie ma szans na dziecko, więc podeszła do in vitro z nasieniem dawcy. Teraz zostały jej 2 zarodki i nie bardzo wie co z tym zrobić. No cóż... Mogę z nią pojechać za granicę, ale zorganizować będzie musiała to sobie sama...
Na pewno duzo papierologii,ja bym zaczela od transportu zanim za inne sznurki pociagnie .Niech sie dowie wszystkiego.Mozliwe,ze cala procedura z dawca bylaby latwiejsza.Dania ma mega duza baze dawcow spermy.

Oj bardzo ,podchodzace wrecz pod kryminal.Duzo nie brakowalo a bym tam wyladowala😆tzn na Ukrainie,nie w kryminale.Zarodki przewozi sie w cieklym azocie,do czego trzeba miec specjalnie przystosowane auto.Przynajmniej tutaj zajmuja sie tym specjalne firmy,nikt nikomu nie wyda tego nawet w termosie,ale moze w Polandii tak to dziala
Nie wiem jak jest teraz, kilka lat temu dziewczyny dostawały do łapki termos i mogły same przewieźć zarodki do innej kliniki. jedna nawet przewoziła pociągiem 😜 chyba nie jest to jakoś skomplikowane. Najgorzej przekroczyć granicę, z Ukrainą może być różnie.

reklama
Do góry