reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję za wsparcie dziewczynom które dawały wskazówki odnośnie poronienia. Bardzo mi pomogły. Poronienie niestety jest częścią ciazy i tym samym całej procedury. Nie wszyscy to rozumieją A zwłaszcza jedna z koleżanek więc znikam stad bo odnoszę wrażenie że tylko pozytywne aspekty in vitro są mile widziane.
Bardzo jest mi przykro bo myślałam że to grupa która ma się nawzajem informować i wspierać.
Poczułam się bardzo dotknięta.
Gdyby nie poronienie tylko wspaniale zdjęcie z usg to pewnie koleżanka byłaby zachwycona. Bardzo mi smutno.
Marta nawet się nie wygłupiaj. Teraz to nie znikaj. Znikniesz jak się uda. Oj przez jeden post no pomyśl o nas. W twoich wypowiedziach czuć było że mimo tragedii chciałaś rzetelnie opisać przebieg żeby w przyszłosci komuś się przydało. Jesteśmy z tobą.

reklama
Hej kochane jestem już po wizycie[emoji4] jajniki ok więc w tym cyklu będę mieć kriotransfer podchodzę na naturalnej owulacji. Pochodzę sobie do mojego doktorka na monitoring i w odpowiednim momencie mam zadzwonić do kliniki żeby szykowali mojego zarodeczka do pobudki i od owu po 5 dniach będę miała podany[emoji16] zarodki z tego co mi powiedzieli mam ładne więc napewno będą walczyć żeby zostać z mamusia[emoji7]
tak trzymać i nie wymać - jak to się mówi! Będzie dobrze!!

Dziewczynki ja dostałam narazie pomarańczowe światło .... brakowało mi jeszcze kilku badań dorobiła dzisiaj. Zgody niepodpisane. Estradiol za niski bo gdzieś około 600. Zwiększyli mi dawkę na 3x1 estrofem i w środę kolejna wizyta.
czyli wiem tylko ze nic nie wiadomo. endometrium 8,4 mm
Jakoś mi smutno 🥺
jesli chcesz endo poprawic to jedziesz z awokado, wino albo sok z aronii, pestki dyni, itp. bedzie idealne endo tak jak dziewczyny piszą. A czemu to smutno - przeciez czekasz wlasnie na idelany moment na zostanie mamą!! Glowa do gory - to juz za chwile!

Nigdzie nie uciekaj !! Dostaniesz od nas wsparcie.
Niestety invitro to nie jest bajka , nie róbmy z tego sielanki.
Każda się cieszy z pozytywnej bety, z pecherzyka z serducha i czeka na szczęśliwy finał, dostaję tutaj wsparcie i pomoc. Gorący doping w trakcie starań.
Sama jestem niedawno po poronieniu , dziewczyny służyły mi tutaj wsparciem merytorycznym dzięki temu mniej się bałam zostać z tym wszystkim w domu. Dostałam też ciepłe słowo. Wydaję mi się ,że lepiej było mi to wszystko znieść właśnie dzięki forum i dziewczyną od ktorych wsparcie otrzymałam
@Martaem1983 zostań i walcz dalej !!
Trzymam kciuki.
amen! wszystko jest jakby mniej straszne kiedy wiemy, ze jest tu tyle osob, ktore sa w tym samym miejscu co ja, albo byly i pomoga w razie czego! i podziela sie doswiadczeniem!
jakby bylo wszystko piekne, to by nie bylo tego forum....
Czekam dzisiaj na wyniki badań i jestem cała w nerwach. Przypomniało mi się jak otwierałam wyniki bety .... aż mnie serce zabolało.
im bardziej sobie powtarzam ze będzie dobrze i co ma być to będzie, ze przygotowałam się najlepiej jak umiem, tym bardziej boje się porażki.
tak bardzo bym chciała żebyście udało i żebym już nie musiała wracać do kliniki....bardzo nie lubię tego miejsca.🥺🥺
wiesz tez mam taki moment we wspomnieniach - ze mi sie zle skojarzylo. Ale to pewnie dlatego ze czasem przychodzi moment mega zmeczenia. Ze czujesz sie jak sorry za okreslenie - taki flak... w ktorego wpompowuje sie tony lekow... pamietam jak lezalam pod intralipidem kilka godzin w klinice, na koniec po wyjsciu zaczelam tak wyc ze nie moglam sie uspokoic.

Ale z drugiej strony skora twardnieje... jest doswiadczenie reakcji na negatywna bete ... tyle ze wtedy jest sie w burzy hormonow... a to nie pomaga.

Tak czy inaczej - kiedys dojdziesz do celu - nie ma innej opcji. Moze bedzie to juz tylko jedna proba, moze dwie - ale uda sie!

reklama
No tak te badania długo trwają. Zacznij najpierw od wymazów z pochwy, bo na nie się czeka najdłużej. Reszte badań to ja miałam na drugi dzień, więc luz.

Oj chyba źle zrozumiałaś, Dopiero będzie mój pierwszy transfer, jeszcze żadnego nie miałam.

Doktor uważa, że wyprodukuje mało pęcherzyków.

🙄 AMH u mnie raptem 11 przy normie do 60 :( Niby mieszcze sie w normie, ale tej dolnej. Boje się, że żaden się nie przyjmie pęcherzyk🙄

Po CLO miałam 4 szt. najwięcej.
oj przepraszam za pomieszanie

hm AMH 11 przy normie do 60?
moze to jakies inne jednostki bo ja mialam rok temu 6 a teraz po stymulacji i roku owulacji mam 8 :(
nic to dobrego wg mnie nie wrozy ale coz zobaczymy,
No to kochana, zakasujemy rekawy i przystepujemy do boju!!

Do góry