reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
[/QUOTE]
Nie masz się co obawiać... Jeśli w klinice powiesz, że chcesz in vitro, to nie będą Cię namawiać na 'bardziej naturalne' metody... W końcu in vitro jest dla nich najbardziej dochodowe... Badanie kariotypów to bardzo dobra decyzja. Bardzo trudno diagnozuje się przyczyny niepowodzeń, obyś nie musiała. Daj znać jak będzie Ci szło...
Nie koniecznie, mój lekarz odradzał in vitro od razu,mowil ze nie ma przeciwskazań i lepiej pierw spróbować z inseminacja (wiadomo mniejsze koszta) gdy 2 nie wyszły (w sumie byłam 3 razy stymulowana ale za pierwszym razem powiedział od razu że nie jest pewny pęcherzyków) to sami podjęliśmy decyzję że podchodzimy do in vitro gdyż szkoda naszych nerwów. Mam nadzieję że podjęliśmy dobra decyzję i już niedługo kropek bedzie rósł w moim brzuchu ❤️ w końcu nasze 3 dzieciaczki czekają na nas zamrożone w klinice ❤️ już nie mogę się doczekać transferu 🤭 a jeszcze tydzień do @😔 boziu mam nadzieję że szybko zleci 😍

Ja punkcje miałam 27 lipca. Transfer 1 sierpnia. Bete robilam 10 siepnia i wyszla 0.5. Kolejne badanie bety lekarz kazal zrobić 17. Wczoraj powinnam dostać @ i nic. Tez ciaxiwy tez nic nie wykazał. Zaczęłam się martwić@
Przykro mi ale 10 dnia po transferze to beta powinna być już dosyć wysoka. Nie bardzo wiem po co lekarz zlecił powtórzenie badania. Okresu nie dostałaś bo zażywasz leki. Dziwne podejście lekarza. Jeśli koniecznie chcesz to zrób betę jeszcze raz tak jak polecił lekarz.

Przykro mi ale 10 dnia po transferze to beta powinna być już dosyć wysoka. Nie bardzo wiem po co lekarz zlecił powtórzenie badania. Okresu nie dostałaś bo zażywasz leki. Dziwne podejście lekarza. Jeśli koniecznie chcesz to zrób betę jeszcze raz tak jak polecił lekarz.
😢 miałam nadzieję ze moze jednak się udało...

reklama
Hejka kochane🥰 dzis mialam wizyte i zaczynam 2 próbę mam nadzieję ze tym razem się uda ☺ czekam caly czas na miesiączkę juz widać troszkę. Mam cicha nadzieję ze to bedzie moja ostatnia na pewien okres czasu🤣 3mam za was wszystkie kciuki tym co czekaj i tym co sa przed♥
No to podchodzimy razem do drugiej próby, ja powinnam mieć 2 transfer we wrześniu pod koniec mniej więcej jeśli dobrze pójdzie czego i Tobie życzę ✊✊✊
Dziś pytałam mojego profesorka o adopcje zarodków. Mówił, że klinika współpracuje z Warszawą i Czechami - koszt to ok 20 tysięcy zł. Powiem Wam, że te pieniądze mnie przerażają 😱
Nie co ponad 20tys płaciłam za in vitro z KD. Adopcja o wiele tańsza

Do góry