reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To wszystko co piszesz to skutki nadmiaru wit. D. Ale jeśli sprawdzasz regularnie jej poziom to myślę, że nie powinno być problemu. Oczywiście powinno się to skonsultować z lekarzem.
Ja też się bałam od razu 10.000 brać. Czytałam o skutkach nadmiaru... Dlatego po konsultacji z lekarzem zdecydowałam się na 4.500...
Ja biorę nie duże ilosci i nawet synkowi podaje 1000IU ale więcej bym się bała. Suplementacja jest dobra bo klimat mamy jaki mamy, ale trzeba uważać. O tym chciałam napisać :p pobrali mi krew na witD tez... niech im będzie. Ale mnie mdli po tej glukozie;-(

reklama
Tylko, że z moimi wynikami nie chcą się zgodzić na adopcje zarodka 😔
Inseminacja nie wchodzi w grę. Jest to sprzeczne z religia. Adopcja zarodka to co innego, bo mimo że jest ono poczęte przez in vitro to jest to jakby nie było już istniejące życie, któremu można dać szanse..
In vitro możesz zrobić w dowolnej konfiguracji. Jeśli w klinice twierdzą inaczej to ja zmień. Mozesz mieć inseminację nasieniem dawcy, in vitro z nasieniem dawcy albo biopsja i poszukiwanie plemników u twojego męża.

Ja biorę nie duże ilosci i nawet synkowi podaje 1000IU ale więcej bym się bała. Suplementacja jest dobra bo klimat mamy jaki mamy, ale trzeba uważać. O tym chciałam napisać :p pobrali mi krew na witD tez... niech im będzie. Ale mnie mdli po tej glukozie;-(
Ja idę jutro [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Z jąder pobiera się plemniki jeżeli nie ma ich w nasieniu - robi się biopsje a potem zapładnia komórki jajowe metoda in vitro - zapłodnienia pozaustrojowego. Tylko obecnie mamy mnóstwo metod zapłodnienia od klasycznego in vitro gdy zalewa się plemnikami komórkę jajową, po ICSI gdzie wstrzykuje się jeden plemnik do komórki, PESE i TESE plemniki pobrane z jąder... Jesteście niepłodni?

Mąż jest niepłodny. Dlatego postanowiliśmy adoptować zarodek. Znacie jakaś klinikę, która zrobi to co chce ja, a nie to co wg kliniki jest dla mnie lepsze?

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

06.08. - transfer @Waleczna36
07.08. - punkcja @kolor nadzieji
07.08. - punkcja @anula88
10.08. - usg @Czarna1985
10.08. - beta @mary.m
13.08. - usg @klaudiaanita
13.08. - usg @KarolinaJ79
18.08. - wizyta w klinice @Wesoła_Aga
24.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Waleczna36 ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ dziś Kropek będzie już z Tobą!! niech się zadomowi i zostanie z Mamusią ❤❤❤

I ✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Część dziewczynki 😘😘😘
Życzę wszystkim przemiłego dnia!
@Waleczna36 ✊✊✊✊ za kropka

Mąż jest niepłodny. Dlatego postanowiliśmy adoptować zarodek. Znacie jakaś klinikę, która zrobi to co chce ja, a nie to co wg kliniki jest dla mnie lepsze?
Wydaje mi się ze każda klinika nie powinna robic problemów. Ogółem jeżeli chcecie zaadoptować zarodek a klinika nie chce - co jest dziwne moim zdaniem. To zawsze macie możliwość adopcji społecznej. A czy twój mąż się zgadza na adopcje? Tak naprawdę bo to nie jest jak w bajkach. Pójdzie do KOA skoro jesteście wierzący i tam postarajcie się o dziecko. Przy okazji przejdziecie kurs. Skoro i tak nie kusi być wasze a klinika robi problem w co wątpię. No, ale może wytyczne jakieś są do adopcji zarodka a wy ich nie spełniacie. Albo nie jesteście gotowi na takie rozwiązanie i jesteście w fazie idealizacji a lekarz to widzi.

reklama
Do góry