Dziewczyny zbieram się na podglad .. Żeby coś urosło ..
Trzymam kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny zbieram się na podglad .. Żeby coś urosło ..
Obydwoje przeżywacie silne napięcia. On chyba jeszcze gorzej ma bo na nic nie ma wpływu. Wszystko dzieje się w Tobie poza nim. I trudniej to zrozumieć. Do tego te hormony i tony leków. To wszystko wpływa na nasze emocje. Dobrze że jesteście już w zgodzie.Dziękuję, wczoraj przylazł do mnie i zaczął przepraszać, mówi kropkowi nic się nue stało nie? Ale ja glupi jestem... Leżał koło mnie i mi wzdychał jak zdychający pies
Dziękuję Wam za wsparcie ❤
Każda klinika ma koordynatorkę ds KD. Ja dzwoniłam wszędzie i pytałam o wszytsko. Invicta ma różne pakiety (chyba związane z procedurami przy zapłodnieniu). W tańszym pakiecie dostajesz 3-6 komórek, ale możesz dopłacić 6tys. za wszystkie komórki dawczyni.W Novum masz wybór 3-4 lub 6-7. Wyczytałam że w Invimedzie mają właśnie 12 komórek. Na stronie invicty nie ma informacji o ilości komórek od dawczyni.
Trzymam kciuki :-) u nas tez nie było kolorowo mój syn urodził się po 3 transferze. A właściwie była to druga procedura ICSI i jeszcze między czasie ICSI z mrożonych komórek. Nie zawsze idzie jak po masełku ja na swoje szczescie musiałam troszkę poczekać.Ale jeśli mój ostatni mrozak nie da ciąży to zmieniam klinikę na Invimed. Tam co prawda 21 tys ale 12 komórek. A leki, wuzyty to zawsze dodatkowo. Nie poddam się, choć czeka mnie orka żeby taka kasę mieć...
A ja nie mogę się tam dodzwonić już nie wiem który dzień z koleiOk, napewno wypytam. Ja właśnie w drodze do Paśnika
Tak nerkę się sprzeda jak to mówi mój mąż. U nas tez kasy brakowało. Teraz po tym wszystkim ciężko nam. Ale było warto:-) najgorsze to ze ta metoda wcale nie jest tak skuteczna jak się wszystkim wydaje. Dziewczyny po pierwszych nieudanych transferachrobia badania itp szukają winny w sonie. A to jest ta procedura daleka od ideału... Ona właśnie taka jest - częściej się nie udaje niż się udaje, ale i tak warto przez to wszystko przejść.Niestety to jest rzerowanie na nieszczęściu. Oby się te wszystkie starania opłaciły.
Ja ostatnio mówię do mojego M, że może nie będę startować do 4 procedury bo już tyle to wszystko nas kosztowało nerwów i pieniędzy. A on na to, że o pieniądze się nie martw i jeśli ja chce to zapłacimy ten jeszcze jeden raz. Ale gwarancji nie ma że się uda
Nie poddam się!Trzymam kciuki :-) u nas tez nie było kolorowo mój syn urodził się po 3 transferze. A właściwie była to druga procedura ICSI i jeszcze między czasie ICSI z mrożonych komórek. Nie zawsze idzie jak po masełku ja na swoje szczescie musiałam troszkę poczekać.
Dziewczyny wynik bety to 19 . Niewiem co myslec
Ja stwierdziłam, że skoro już tyle płacę, to wykorzystam na maksa... Dopłacilismy dodatkowe 5 tys. za wszytskie komórki. Dostaliśmy 13... Zostały mi ostatnie 2 zarodki po które wrócę za jakiś czas... 4 niepowodzenia w tym roku załamały mnie kompletnie... . Jak widać dużo komórek też nie gwarantuje wyniku,...Owszem płacisz za leki stymulujące dawczyni. A potem osobno za swoje leki które przygotują endometrium. I właśnie ilość tych komórek... Ponad 20tys i 3 komórki... Takie to jest sprawiedliwe ale jak ktoś NIE MA wcale swoich jak ja to nie ma wyjścia...
Wiem, wiem. Też obdzwanialam i szukałam najlepszej opcji. Padło na Novum ale jeszcze tylko na ostatni mój mrozaczek. Potem zmiana. Muszę zrobić jakieś porównanie ilości tych komórek do ceny bo 3 to stanowczo mało. I do tego jedna obumarła... Invicta, invimed, bocian?Każda klinika ma koordynatorkę ds KD. Ja dzwoniłam wszędzie i pytałam o wszytsko. Invicta ma różne pakiety (chyba związane z procedurami przy zapłodnieniu). W tańszym pakiecie dostajesz 3-6 komórek, ale możesz dopłacić 6tys. za wszystkie komórki dawczyni.
Swieże komórki + mrożone zarodki to koszt 18.600 + ew. 6.tys. jeśli będziesz chciała wziąć wszystkie komórki. Do tego badania wymagane ustawą 1.200 (jeśli nie macie aktualnych). 1 transfer masz w tej cenie i jedną wizytę (kwalifikacyjną)