reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi kazał odstawić i mój lekarz prowadzący in vitro i mogą endokrynolog. Jeszcze konsultowałam to z innym endokrynologiem i też to potwierdził. Może nie w każdym wypadku to konieczne nie wiem. Nie chcę być mądrzejsza od lekarzy którym oddałam się pod opiekę. Martwi mnie jednak to że mi ciasno się robi dość szybko. Na wagę nie mam odwagi stać.
Rozumiem twoj tok myslenia.Twoich lekarzy juz nie.No ale wiadomo ze pouczac ich nie bedziesz😉

reklama
Przypomnij mi w jakim mieście podchodzisz
Badania i punkcje mamy w almere stad( flevoziekenhuis )a zapłodnienie i transfery w VUmc Amsterdam . I tak latamy od jednego do drugiego 😬 punkcję miałam w almere a mój mąż musiał jajeczka w specjalnym kuferku zawieść do amsterdamu.wcześniej tam musial lecieć oddać spermę ,ledwo co zdążył do mnie na punkcję i po wszystkim znowu z jajkami do Amsterdamu . Takze takie jaja mamy u nas 🤔🤔🤔. Ty podchodzisz gdzieś w okolicach Rotterdamu ,dobrze pamiętam ?

Finansowo mnie stac na kolejne podejscie. Ale ja mam w h....j AMH ponad 9, dwa lata temu bylo 7, waze dzisiaj juz 52 kg, mam niedrozne obydwa jajowody, w wieku 20 lat trzy razry przeszlam zapalenie przyeatkow... nie wiadomo skad - w rdzinie nikt takich rob nie przebyl, nie ma tez chorob genetycznych, u meza to samo... Dzieci sie rodza na potege. Produkuje bardzo duzo pecherzykow a finalnie mala ilosc jajeczek. Z pierwszej procedury 5 jajek i 4 blastki z drugiej 8 i jeden zarodek... Nasienie jest bardzo dobre zbadane szczegolowo. z lekarzem juz tyle przerobilam ze ostatnio stwierdzil ze nie ma na mnie pomyslu. Maz sie nie zgadza na KD - nie zmusze go ;( Dzisiaj stwierdzilam ze to jeden z najsmutniejszych dni bo bez dziecka nigdy nie bede szczesliwa. Kiedys moze bede miala zrywy raosci ale jakos podswiadomie czuje ze to nasze in vitro do niczego nie prowadzi. Za kazdym razem jest nadzieje wieksza, mniejsza poztytwny wynik a pozniej placz i zal i utracone nadzieje. Nie moge patrzec jak moj maz cieerpi chociaz on tego nie pokazuje i zwyczajnie od niego uciekam... Zawsze mialam plan a teraz - juz nie mam ;(
Surogatka? Wchodzi to w rachube?
Bardzo smutne to co piszesz,bo faktycznie w zyciu mozna wiele rzeczy czyms zastapic,dziecka sie nie da.To jest jak powietrze bez ktorego nie da sie oddychac.I mozesz sobie kupic i pieska i kotka i trzecie auto,temat i tak wroci.
Czym to twoj maz argumentuje,ze nie chce KD?
Moze zrobicie przerwe wrocicie do tematu i innej kliniki?
Moze zmieni zdanie o KD w tym czasie?
Moj tez nie chcial nic slyszec na ten temat,musial przetrawic ...

To wyszlo:

Die Werte liegen zwischen 9 IU/literund 3 IU/liter

Czyli to pewnie dlatego są te dwie kreseczki ☹☹☹
Ciezko powiedziec,podejrzewam jednak ze to moze byc juz bardziej ciaza niz Ovitrelle,bo z takiej bety ( pomiedzy 9a3) te ciulowe twsty by nie wyszly pozytywne.Trzymam i zaklinam ,zeby to ciaza byla jednak✊✊✊✊✊✊

reklama
Do góry