reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie @fredka84 opowiadaj nam proszę bo ten Rekovelle to jakiś ewenement...ja już panikuje, ze wszystkiego mam za dużo ale kochana @Aduś16 mnie uspokaja :) ile miałaś zarodków z tamtej stymulacji? I jak długo u Ciebie to trwało?
Kurde, no za cholercię nie pamiętam ile sobie tego wstrzykiwalam 🤔. Ale czy Rekovelle to taka nowość to bym nie powiedziała. U mnie w klinice już rok temu to przepisywali i nie mówili że to jakieś cuda na kiju 🤔. Ja przy obu stymulacjach miałam pobrane po 12 komórek. Więc jakiś szał to nie był

reklama
Kurde, no za cholercię nie pamiętam ile sobie tego wstrzykiwalam 🤔. Ale czy Rekovelle to taka nowość to bym nie powiedziała. U mnie w klinice już rok temu to przepisywali i nie mówili że to jakieś cuda na kiju 🤔. Ja przy obu stymulacjach miałam pobrane po 12 komórek. Więc jakiś szał to nie był
12 komórek i nie szał...kobieto to jest idealna ilość :) za dużo nie dobrze, mała tez nie dobrze - podobno 10-12 to najlepiej!

12 komórek to jest optymalna ilość, całkowicie wystarczająca, moim zdaniem wszytko ponad to już coraz większe ryzyko że na jakości komórki straca kosztem ilości.. Nawet lekarz mi to ostatnio tak powiedział

12 komórek to jest optymalna ilość, całkowicie wystarczająca, moim zdaniem wszytko ponad to już coraz większe ryzyko że na jakości komórki straca kosztem ilości.. Nawet lekarz mi to ostatnio tak powiedział
Dokładnie to samo usłyszałam od mojego lekarza, celujemy w 10-12 komórek. @fredka84 ostatnio miałaś naprawdę dobre blastki, te pierwsze do transferów na pewno były jeszcze lepsze. Zdecydowałaś się już na zmianę kliniki?

@bazylia128 robiłaś coś dodatkowo do transferu? Jakieś embrio glu czy coś? Nasz doktorek wogole idzie na takie rzeczy? Rozmyślam jak tu się przygotować najlepiej do transferu.

reklama
Dziewczynki pewnie wiecie ale jakby nie to w uczkin uniwersytetu warszawskiego robià in vitro z dofinasowania. Fajne tam jest to że można wizyty histeroskopię i inne tam zrobić na nfz. Gdyby ktoś był w finansowej czarnej doooopie to dowiedzcie się tam.

Do góry