reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem zwolennikiem słuchania się w siebie, dobierania diety metoda prób i błędów i jak najdłuższe starania by nie brać dodatkowych leków. Osobiście nie wierzę że jeśli ktoś np. glucophage zacznie brać w wieku 35 lat to po 20 latach brania nie odczuje tego skutków. Pomijam już teorie spiskowe gdzie coraz więcej pojawia się głosów odnoście zanieczyszczonych leków itd. wiadomo jak już ktoś musi to musi ale przynajmniej na starcie próbujmy unikać brania tej chemii jak długo się da walcząc o zdrowie inaczej.
tak masz racje ale ja mam bardzo wysokie AMH i przy tym meta jest dla mnie bardzo pomocna - jesli tylko sie uda i urodze dziecko to nie mam zamiaru sie tym suplementowac tylko dalej zyc ze swoja dieta i aktywnoscia - to wystarczy a tymczasem bede ja brac - przy takiej ilosci lekow ktore bierzemy zeby zajsc w ciaze nie sadze zeby meta miala wikesze znaczenie ;)

reklama
heheheheheh to trzeba to dziadostwo wytepic ;) Jedz trzy posilki ale do syta! I staraj sie ograniczac bialej maki i to bardzo duzo da a slodycze zastap gorzka czekolada albo lodami wlasnej roboty - naprawde na diecie o niskim indeksie mozna jesc suuupeerr smacznie i wcale nie chodzisz glodna... Jak by ktos chcial jakies diety to napisze co ja jem aczego nie jem... Na pozatku moja dieta byla bardzo uboga a pozniej sie nauczylam super modyfikowac i tak sie nauczylam ze juz nie wroce do tamtych czasow - oczywiscie grzeszki sie zdarzaja i sa wrecz wskazane ;) A jak wtedy smakuja uuuummmmm
Ja wszystko to znam z tymi dietami, dwie ciąże z cukrzycą ciazową. Trzy posiłki w ciąży albo przy karmieniu piersią to tortura😜
W ciąży po jednej kanapce cukier 140-150. Kanapka nie jakaś pierwsza lepsza....chleb wyszukany, składy w piekarniach przeczytane. Zatem śniadanie do syta to marzenie. Mogłam zjeść np. serek wiejski z górą warzyw ale węglowodany też są potrzebne (do dziś nienawidzę serka wiejskiego 😜). Dlatego ciężarne jedzą nieco inaczej. Teraz przy karmieniu największy kryzys mam wieczorem, córka pobiera sporo mleka i przed spaniem głodna jestem. Jeśli nie zjem to przy pobudkach nocnych jestem tak głodna, że nie mogę zasnąć. Organizm trochę inaczej działa.
Jak tylko córka zacznie mniej cycować to może jakoś bardziej ogarnę dietę, a przede wszystkim pójdę na krzywą. Niby mleko nie bierze się bezpośrednio z pożywienia ale jak tylko mam gorszy dzień z piciem i jedzeniem to widać , że córka musi dłużej posiedzieć przy piersi.
Kuwa ale elaborat.....

Dzień dobry babeczki.

Mam do was pytanie o sam proces stymulacji. Na wyciszenie przed symulacją bralam rigevidon. Od 15go mam co drugi dzień gonal, 19go była ostatnia tabletka rigevidonu. Okres dostałam dopiero dzisiaj czyli 24go. Jutro mam mieć w klinice hormony i usg i martwię się czy w 2 dniu krwawienia wyniki wyjdą miarodajne. Moja opiekunka na urlopie a z lekarzem w klinice ciężko się skontaktować.

Co myślicie?

@bazylia128 a co mówią Twoi lekarze na temat suplementacji żelaza teraz kiedy jesteś w ciąży?
:) poki co zdołalam zrobic dopiero dwie weryfikacje bety wiec jeszcze nie zdazylam isc do lekarza ;) A dlaczego akurat o zelazie piszesz? Mysle ze bede bardziej sie skupiala na tm co jem i co dostarczac organizmowi w naturze ;) Ja staram sie przemycac z innym posilkami duzo witamin np do pysznego sniadania wipijal mkoktajl z jarmuzu, szpinaku, avocadu - ale nigdy tylko sam koktajl musi byc smacznie i syto ia taki koktajl dodatkowo - wypijam na raz bo nie jest on smaczny ale mega zdrowy ;) do tego koktajlu dodoaje tez duzo slaty maslowej - wszystko blenduje i traktuej bardziej jako obowiazek niz przyjemnosc ale to co zostanie w organizmie to moje ;)

Ja wszystko to znam z tymi dietami, dwie ciąże z cukrzycą ciazową. Trzy posiłki w ciąży albo przy karmieniu piersią to tortura😜
W ciąży po jednej kanapce cukier 140-150. Kanapka nie jakaś pierwsza lepsza....chleb wyszukany, składy w piekarniach przeczytane. Zatem śniadanie do syta to marzenie. Mogłam zjeść np. serek wiejski z górą warzyw ale węglowodany też są potrzebne (do dziś nienawidzę serka wiejskiego 😜). Dlatego ciężarne jedzą nieco inaczej. Teraz przy karmieniu największy kryzys mam wieczorem, córka pobiera sporo mleka i przed spaniem głodna jestem. Jeśli nie zjem to przy pobudkach nocnych jestem tak głodna, że nie mogę zasnąć. Organizm trochę inaczej działa.
Jak tylko córka zacznie mniej cycować to może jakoś bardziej ogarnę dietę, a przede wszystkim pójdę na krzywą. Niby mleko nie bierze się bezpośrednio z pożywienia ale jak tylko mam gorszy dzień z piciem i jedzeniem to widać , że córka musi dłużej posiedzieć przy piersi.
Kuwa ale elaborat.....
Wiesz co ja nigdy nie byla w wciazy zaawansowanej i jednego jestem pewna - ze jesli sie uda to bede pod stala opieka swojej diabetolog no bo w sumie nie wiem jaka bedzie reakcja mojego organizmu... Mysle sobie ze gdybym miala tak jak Ty swoja coreczke przy piersi to nic wazniejszego dla mnie by nie bylo jak jej dobro - wiec poki karmisz to sie na tym skup zeby miec sile a o diecie pomyslisz jak jzu zrobisz badanie i jakims cudem kiedys odstawisz corenke od piersi 🤭

Dzień dobry babeczki.

Mam do was pytanie o sam proces stymulacji. Na wyciszenie przed symulacją bralam rigevidon. Od 15go mam co drugi dzień gonal, 19go była ostatnia tabletka rigevidonu. Okres dostałam dopiero dzisiaj czyli 24go. Jutro mam mieć w klinice hormony i usg i martwię się czy w 2 dniu krwawienia wyniki wyjdą miarodajne. Moja opiekunka na urlopie a z lekarzem w klinice ciężko się skontaktować.

Co myślicie?
Te hormony są właśnie ważne w 1 - 3 dc, wszystkie 3 hormony powinny wyjść Ci niskie.. kto Cię prowadzi?? Ale dlaczego Gonadotropina zaczęłaś tak długo przed miesiączka?? O tym jeszcze nie słyszałam... agonista na wyciszenie to owszem..

Hej dziewczyny, wytłumaczcie mi jak to jest z transferem. Jeśli funkcję mam np. W poniedziałek to w jakie dni może być transfer (2, 3 lub 5 dniowego zarodka)? Bo ja nie wiem jak to się liczy.

reklama
Dziewczyny a co myślicie o tym wlewie z accofilu przed transferem świeżym?? Bo robi się go 5 dni przed transferem, ja bym musiała mieć go w dniu punkcji a Novum raczej nie trzyma zarodków do 5 tej doby...no i nie wiem czy accofil robi się przed świeżym??
Można robić przed świeżym ale to nie musi być równo 5 dni przed.. tylko nie rób przed punkcja! KIR badalas ?

Do góry