reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co ciekawe po blisko 8 miesiącach pracy z jednym z dietetyków na diecie właśnie z niskim IG przy początkowych wynikach gluco na czczo 84 insulina 10 ( nie wdając się w szczegóły krzywej) skończyłam na cukrze 88 i insulinie 16 😳na czczo!! Po odstawieniu diety dietetyka zeszłam ponownie do 10 na czczo.
Moze cos zle robilas - roznie organizm reaguje ale wiem jedno ja po bieganiu pod wieczor juz po posilkacj cukier 65 z krwi!!! Aktywnosc jest zbawienna na wszystko - zwlaszcza na glowe w moim przypadku 😂 😂 🤭

reklama
Owsianka to moja codzienność, dziś królowa zjadła jajko więc zostałam bez śniadania 😜 a tak zjem całą michę z masłem orzechowym i jakoś się kulam. O kuwa wyjęłam wegańską pastę, okropne.....poszedł pasztet i ogórki kwaszone 😅
pasztet - dobry, weganskie fuuujjj dla mnie ;) Jajko mega, ogorasy super, maslo orzechowe tez swietne - wszystko pod katem cukru - tak wiec nie sadze zeby Twoj cukier byl jakis ponad norme przy takim jedzeniu - poza tym zobacz ile corka z ciebie wyciagnie ;)

Dziewczyny a co myślicie o tym wlewie z accofilu przed transferem świeżym?? Bo robi się go 5 dni przed transferem, ja bym musiała mieć go w dniu punkcji a Novum raczej nie trzyma zarodków do 5 tej doby...no i nie wiem czy accofil robi się przed świeżym??

reklama
U mnie z tarczyca ok - ale tak masz zupelna racje ze ladunke glikemiczny niby tak rozny od indeksu ale wlasnie bardzo warto sie tym ładunkiem kierowac ;) i oczywiscie jak piszesz jak najdluzsze przerwy miedzy posilkami tylko trzeba uwazac przy mecie zeby nie przesadzic i nie nabawic sie hipogliekmmiiii bo to baaaaaardzo nieprzyjemne - ja sie cala przy tym trzese ;)
Bazylia to napisz w wolnej chwili co jesz. Może zgapię od ciebie i schudnę.

Do góry