reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Co ciekawe po blisko 8 miesiącach pracy z jednym z dietetyków na diecie właśnie z niskim IG przy początkowych wynikach gluco na czczo 84 insulina 10 ( nie wdając się w szczegóły krzywej) skończyłam na cukrze 88 i insulinie 16 😳na czczo!! Po odstawieniu diety dietetyka zeszłam ponownie do 10 na czczo.
Moze cos zle robilas - roznie organizm reaguje ale wiem jedno ja po bieganiu pod wieczor juz po posilkacj cukier 65 z krwi!!! Aktywnosc jest zbawienna na wszystko - zwlaszcza na glowe w moim przypadku 😂 😂 🤭

reklama
Owsianka to moja codzienność, dziś królowa zjadła jajko więc zostałam bez śniadania 😜 a tak zjem całą michę z masłem orzechowym i jakoś się kulam. O kuwa wyjęłam wegańską pastę, okropne.....poszedł pasztet i ogórki kwaszone 😅
pasztet - dobry, weganskie fuuujjj dla mnie ;) Jajko mega, ogorasy super, maslo orzechowe tez swietne - wszystko pod katem cukru - tak wiec nie sadze zeby Twoj cukier byl jakis ponad norme przy takim jedzeniu - poza tym zobacz ile corka z ciebie wyciagnie ;)

Dziewczyny a co myślicie o tym wlewie z accofilu przed transferem świeżym?? Bo robi się go 5 dni przed transferem, ja bym musiała mieć go w dniu punkcji a Novum raczej nie trzyma zarodków do 5 tej doby...no i nie wiem czy accofil robi się przed świeżym??

reklama
U mnie z tarczyca ok - ale tak masz zupelna racje ze ladunke glikemiczny niby tak rozny od indeksu ale wlasnie bardzo warto sie tym ładunkiem kierowac ;) i oczywiscie jak piszesz jak najdluzsze przerwy miedzy posilkami tylko trzeba uwazac przy mecie zeby nie przesadzic i nie nabawic sie hipogliekmmiiii bo to baaaaaardzo nieprzyjemne - ja sie cala przy tym trzese ;)
Bazylia to napisz w wolnej chwili co jesz. Może zgapię od ciebie i schudnę.

Do góry