Ten moj to kilkanaście złotych kosztuje, więc cena fajna. Nie ma co przepłacać niepotrzebnieZe względu na foliowy metylowany cały czas femibion brałam i teraz właśnie myślę że już pora przerzucić się na coś mniej budżetowego, dlatego pytałam.
reklama
Margoolcia
Fanka BB :)
Dziś rozpromieniło się forum. Nie mogło się nie udać. Trzymam mocno kciuki. Będę polecać Bogu Tego Twojego maluszka i wszystkie Was, jesteście wyjątkowe i wspaniale że wzajemnie się tak dopingujecie.Trzymaj trzymaj, bo jeszcze kciuki bardzo potrzebne . No ja ciągle nie mogę uwierzyć że wy wszystkie do mnie te gratulacje piszecie
Ja zawsze miałam na sztucznym, bo lekarz mówił że jest łatwiejszy do opanowania, czy coś.
Wszystkie wszystkie leki mam wymienić?
Acard 1x1
Encorton 15mg x 1
Neoparin 1x1
Prolutex 1x1
Duphaston 3x 1
Estrofem 3x 1
Utrogestan 4x 1
Gluckophage500mg 2x 1
Euthyrox N50 1x1
Wit D, modulator homocysteiny od Liliany, kwas foliowy metylowany
No i wsio
W nocy jak do kibla idę, nie muszę światła zapalać bo sama świecę
Netiaskitchen
Jak chcesz, ale te obecne dawki nie są chyba tak strasznie wielkie i tak to Twoja decyzja na koniec dniaJeszcze więcej dołożyć???
Paulina_92ivf
Początkująca w BB
Ja nie
mialam mega problem, przez nadmiar hormonów, bo dużo komórek pobrali. U mnie pomagały jedynie czopki glicerynowe...
Martaem1983
Rozumiem, a w takim razie ile dołożyć? W sumie i progesteron i duphaston mam w zapasie.Jak chcesz, ale te obecne dawki nie są chyba tak strasznie wielkie i tak to Twoja decyzja na koniec dnia
Aaaanna
Jajowod jest przyczepiona do macicy bardzo wąska rureczka takim wężykiem którego drugi koniec jest najczęściej w okolicy jajnika bo jego stronie ale nie jest z nim sztywno połączony. Czasem zdarza się że lapie komórkę jajowa po drugiej stronie ale nie jest to tak że dzieje się tak zawsze przy braku drugiego jajowodu. Może się zdarzyć. W jajowodzie bardzo ważne jest jego wnętrze, środek który ma swoje rodzaju rzeski włoski które popychaja komórkę jajowa w strone macicy . Jeśli te rzeski źle działają to może dość do ciąży jajowodowej. A z jakiego powodu masz jeden jajowod?
Wiecie co zgłupiałam, od czasu jak zostałam z jednym jajowodem pierwszy raz pomyślałam o tym żeby próbować a nóż jakims cudem nad cudami uda się naturalnie, i zaczęłam podczytywac jak to działa jak ma się tylko jeden. I jestem w szoku czy to naprawdę tak jest jak tu napisane, że wychwytuje?
"do zajścia w ciążę wystarcza: jeden działający jajnik i jeden drożny jajowód. Powiem więcej, sprawny jajowód przejmuje funkcję usuniętego-wychwytuje komórkę jajową zarówno z jajnika po którego stronie występuje ,jak i z jajnika po stronie przeciwnej."
Czyli że jak będę miała owulację to nieważne z której strony bo i tak mam szanse? Myślałam że lewy jajnik przypisany jest do lewego jajowodu i a prawy do prawego.
Margoolcia
Człowiek tyle lat sam Ze sobą jest a i tak w sumie wie nie wiele...... Jak to lewy z prawej wyłapie i odwrotnie? No my kosmity jakieś jesteśmy jak nicWiecie co zgłupiałam, od czasu jak zostałam z jednym jajowodem pierwszy raz pomyślałam o tym żeby próbować a nóż jakims cudem nad cudami uda się naturalnie, i zaczęłam podczytywac jak to działa jak ma się tylko jeden. I jestem w szoku czy to naprawdę tak jest jak tu napisane, że wychwytuje?
"do zajścia w ciążę wystarcza: jeden działający jajnik i jeden drożny jajowód. Powiem więcej, sprawny jajowód przejmuje funkcję usuniętego-wychwytuje komórkę jajową zarówno z jajnika po którego stronie występuje ,jak i z jajnika po stronie przeciwnej."
Czyli że jak będę miała owulację to nieważne z której strony bo i tak mam szanse? Myślałam że lewy jajnik przypisany jest do lewego jajowodu i a prawy do prawego.
Tysiek777
Miałam ciążę pozamaciczna w jajowodzie i była na tyle duża że nie dało rady inaczej niż usunąć z jajowodemJajowod jest przyczepiona do macicy bardzo wąska rureczka takim wężykiem którego drugi koniec jest najczęściej w okolicy jajnika bo jego stronie ale nie jest z nim sztywno połączony. Czasem zdarza się że etapie komórkę jajowa po drugiej stronie ale nie jest to tak że dzieje się tak zawsze przy braku drugiego jajowodu. Może się zdarzyć. W jajowodzie bardzo ważne jest jego wnętrze, środek który ma swoje rodzaju rzeski włoski które popychaja komórkę jakieś w strone macicy . Jeśli te rzeski źle działają to może dość do ciąży jajowodowej. A z jakiego powodu masz jeden jajowod?
motylek24
Weź jeden duphaston . Na sztucznym cyklu dziewczyny progesteron miewały bardzo niski a w ciąży były. Na takim świeżym kurcze nie pamiętam. Nic jeszcze nie jest przekreślone . Na sztucznym na pewno Dżoasia miała bardzo niski właśnie około 5 a nawet w ciąży około 10. Była też tutaj Mieciu z niskim progesteronem...Rozumiem, a w takim razie ile dołożyć? W sumie i progesteron i duphaston mam w zapasie.
reklama
Aaaanna
Jak sa dwa jajowody i działają prawidłowo to raczej każdy po swojej stronie. Może też być tak że jeśli jeden jajnik działa gorzej to z drugiego owulacja może być cykl po cyklu. A z tego gorszego wcale albo co któryś raz.
Człowiek tyle lat sam Ze sobą jest a i tak w sumie wie nie wiele...... Jak to lewy z prawej wyłapie i odwrotnie?[emoji33] No my kosmity jakieś jesteśmy jak nic [emoji16][emoji16]
Podziel się: