reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymaj trzymaj, bo jeszcze kciuki bardzo potrzebne ❤️. No ja ciągle nie mogę uwierzyć że wy wszystkie do mnie te gratulacje piszecie 🤦
Ja zawsze miałam na sztucznym, bo lekarz mówił że jest łatwiejszy do opanowania, czy coś.
Wszystkie wszystkie leki mam wymienić?
Acard 1x1
Encorton 15mg x 1
Neoparin 1x1
Prolutex 1x1
Duphaston 3x 1
Estrofem 3x 1
Utrogestan 4x 1
Gluckophage500mg 2x 1
Euthyrox N50 1x1
Wit D, modulator homocysteiny od Liliany, kwas foliowy metylowany
No i wsio
W nocy jak do kibla idę, nie muszę światła zapalać bo sama świecę 😜
Dziś rozpromieniło się forum. Nie mogło się nie udać. Trzymam mocno kciuki. Będę polecać Bogu Tego Twojego maluszka i wszystkie Was, ❤️ jesteście wyjątkowe i wspaniale że wzajemnie się tak dopingujecie.

Jajowod jest przyczepiona do macicy bardzo wąska rureczka takim wężykiem którego drugi koniec jest najczęściej w okolicy jajnika bo jego stronie ale nie jest z nim sztywno połączony. Czasem zdarza się że lapie komórkę jajowa po drugiej stronie ale nie jest to tak że dzieje się tak zawsze przy braku drugiego jajowodu. Może się zdarzyć. W jajowodzie bardzo ważne jest jego wnętrze, środek który ma swoje rodzaju rzeski włoski które popychaja komórkę jajowa w strone macicy . Jeśli te rzeski źle działają to może dość do ciąży jajowodowej. A z jakiego powodu masz jeden jajowod?
Wiecie co zgłupiałam, od czasu jak zostałam z jednym jajowodem pierwszy raz pomyślałam o tym żeby próbować a nóż jakims cudem nad cudami uda się naturalnie, i zaczęłam podczytywac jak to działa jak ma się tylko jeden. I jestem w szoku czy to naprawdę tak jest jak tu napisane, że wychwytuje?
"do zajścia w ciążę wystarcza: jeden działający jajnik i jeden drożny jajowód. Powiem więcej, sprawny jajowód przejmuje funkcję usuniętego-wychwytuje komórkę jajową zarówno z jajnika po którego stronie występuje ,jak i z jajnika po stronie przeciwnej."
Czyli że jak będę miała owulację to nieważne z której strony bo i tak mam szanse? Myślałam że lewy jajnik przypisany jest do lewego jajowodu i a prawy do prawego.

Wiecie co zgłupiałam, od czasu jak zostałam z jednym jajowodem pierwszy raz pomyślałam o tym żeby próbować a nóż jakims cudem nad cudami uda się naturalnie, i zaczęłam podczytywac jak to działa jak ma się tylko jeden. I jestem w szoku czy to naprawdę tak jest jak tu napisane, że wychwytuje?
"do zajścia w ciążę wystarcza: jeden działający jajnik i jeden drożny jajowód. Powiem więcej, sprawny jajowód przejmuje funkcję usuniętego-wychwytuje komórkę jajową zarówno z jajnika po którego stronie występuje ,jak i z jajnika po stronie przeciwnej."
Czyli że jak będę miała owulację to nieważne z której strony bo i tak mam szanse? Myślałam że lewy jajnik przypisany jest do lewego jajowodu i a prawy do prawego.
Człowiek tyle lat sam Ze sobą jest a i tak w sumie wie nie wiele...... Jak to lewy z prawej wyłapie i odwrotnie?😱 No my kosmity jakieś jesteśmy jak nic 😁😁

Jajowod jest przyczepiona do macicy bardzo wąska rureczka takim wężykiem którego drugi koniec jest najczęściej w okolicy jajnika bo jego stronie ale nie jest z nim sztywno połączony. Czasem zdarza się że etapie komórkę jajowa po drugiej stronie ale nie jest to tak że dzieje się tak zawsze przy braku drugiego jajowodu. Może się zdarzyć. W jajowodzie bardzo ważne jest jego wnętrze, środek który ma swoje rodzaju rzeski włoski które popychaja komórkę jakieś w strone macicy . Jeśli te rzeski źle działają to może dość do ciąży jajowodowej. A z jakiego powodu masz jeden jajowod?
Miałam ciążę pozamaciczna w jajowodzie i była na tyle duża że nie dało rady inaczej niż usunąć z jajowodem

Rozumiem, a w takim razie ile dołożyć? W sumie i progesteron i duphaston mam w zapasie.
Weź jeden duphaston . Na sztucznym cyklu dziewczyny progesteron miewały bardzo niski a w ciąży były. Na takim świeżym kurcze nie pamiętam. Nic jeszcze nie jest przekreślone . Na sztucznym na pewno Dżoasia miała bardzo niski właśnie około 5 a nawet w ciąży około 10. Była też tutaj Mieciu z niskim progesteronem...

reklama
Jak sa dwa jajowody i działają prawidłowo to raczej każdy po swojej stronie. Może też być tak że jeśli jeden jajnik działa gorzej to z drugiego owulacja może być cykl po cyklu. A z tego gorszego wcale albo co któryś raz.
Człowiek tyle lat sam Ze sobą jest a i tak w sumie wie nie wiele...... Jak to lewy z prawej wyłapie i odwrotnie?[emoji33] No my kosmity jakieś jesteśmy jak nic [emoji16][emoji16]

Do góry