Menopur 300 + Gonal F 150A jak brałyście menopur to w jakiej dawce? Bo ja miałam jak dla konia
reklama
Dziękuję bardzo, koszty spore, ale nie wiedziałam o tym 20% od Państwa. Mam medical card, wiesz czy można starać się o jakieś dofinansowanie jeśli ma się kartę?Jasne, nie ma sprawy. Zadowolona jestem bo jak na razie wszystko jest ok. Poza tym to klinika z polecenia. Znam kilka par, ktore maja dzieci wlasnie z zabiegow przeprowadzonych u nich. Ja nie mialam leczenia w Polsce ale w Irlandii wyglada to chyba troszke inaczej, w sensie mniej badan. Ja musialam na samym poczatku miec wazne cytologia, pozniej robisz 2 badania hormonow z krwi w 2-4 dniu cyklu I 21. To byl koszt okolo 180euro. Do tego partner badania nasienia 100 euro. Nastepnie konsultacja 250euro I w naszym przypadku od razu decyzja o zabiegu. Koszt 4850 za ivf I 5250 za icsi. Dodatkow obydwoje musicie zrobic testy na hiv I hep - koszt za pare chyba 120 euro. Jesli masz ubezpieczenie zdrowotne to czesc kosztow za badania zostanie pokryta, dodatkowo z Panstwa mozesz dostac 20% zworotu a ubez zdrowotne- jesli masz taka opcje pokryje 1000euro - ale to zalezy jaka masz polise I gdzie bo VHI akurat nie potrwa ten klinika a Laya tak. W czasie same procedury nie robia badan krwi tylko scany co kilka dni. Po punkcji kilka roznych lekarstw a po transferze juz tylko cyclogest. Ja zaczelam u nich na krotkim protokole bo mialam dobre wyniki ale wyprodukowalam tylko 7 pecherzykow wiec lekarz powiedzial zebysmy przerwali ten cykl bo szkoda wyrzycac tyle pieniedzy w bloto. Zaczelam dlugi protokol, 17 pecherzykow, 9 jajek, 5 sie zaplodnilo,wszystkie byly okolo w dniu 3, w dniu 5 tylko zostaly 2 I 2 transferowalam. Jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to smialo pytaj
Fajnie, że dość szybko się udało i że lekarz nie naciągnął Cię za pierwszym podejściem.
nieagatka
Fanka BB :)
Plan Twojego lekarza brzmi bardzo rozsądnie i grunt, że masz do niego zaufanie. A czy sn czy cc to już drugorzędna sprawa.A coś Ty jak tylko lekarz powie, że dobijamy ok 4 kg to cesarka na pewno, a jak zmieścimy się do ok 3600-3800 to będę próbować tym bardziej że ja już za 4tygodnie przez cukrzycę idę na wywołanie. Także zobaczę co los przyniesie [emoji5] choć mam 2 koleżanki, jedna 4.5kg, drugą 4100 i naturalnie i wcale nie najgorzej porody wspominają [emoji846] ale mój lekarz nie chce ryzykować i mówi że jak ok 4kg to cesarka i ja się zgadzam, wierzę że wie co robi i dla dobra syna zgodzę się na wszystko.
Super, zazdroszczę, widziałam zdj po porodzie, szczęście wypisane na twarzy, fajnie że już jesteście razem, ja póki co cieszę się właśnie przespanymi nocami, booo wiem że to już niedługo [emoji854]
I dobrze robisz - śpij ile się da albo i więcej. Dbaj o siebie, wszytskie fryzjerzy i takie tam załatwiaj teraz - po porodzie przez dłuuuugi czas jest slabo z czasem dla siebie. Nawet na prysznic [emoji2358][emoji1787]
bazylia128
Myslalam ze teraz się tak specjalnie robi zdjęcia brzuszkom w takiej samej sukience, w tej samej pozie i w tym samym miejscu żeby widać jak brzuszek rosnie. Ale tym zdjęciem mnie zmylilas bo zawsze robilas w łazience przed lustremHahhahahaahh ta wszystko zauważy na Islandii nie mam za dużo
A ta jest taka najlepsza do zdjeć
I jeszcze trzeba się w jakiejś prezentować, a jakieś luźne czy cóś to przecież nic nie byłoby widać
Ruda08
HahahMyslalam ze teraz się tak specjalnie robi zdjęcia brzuszkom w takiej samej sukience, w tej samej pozie i w tym samym miejscu żeby widać jak brzuszek rosnie. Ale tym zdjęciem mnie zmylilas bo zawsze robilas w łazience przed lustrem
Na to na początku zwracałam uwagę a pózniej już olałam temat. Ale tak czy siak najczęściej i najchętniej zdjęcia robię w tej
Nie wiem, czy medical card daje jeszcze jakies dofinansowanie ale moze zadzwon do jakies kliniki I sie zapytaj. Na pewno Ci powiedza co I jak. Trzymam kciuki za twoj drugi zabieg!Dziękuję bardzo, koszty spore, ale nie wiedziałam o tym 20% od Państwa. Mam medical card, wiesz czy można starać się o jakieś dofinansowanie jeśli ma się kartę?
Fajnie, że dość szybko się udało i że lekarz nie naciągnął Cię za pierwszym podejściem.
Ananasowa93
Tak myślałam, mój hit. Ratuje czasami sytuacje@Ananasowa93 Spoko ten żelik ,polubiłam
Dzięki za polecenie
Wesoła_Aga
Dobra dziewczyny czy wy napewno o jedzeniu czy o....
Jedna wydrąża środek...
Druga lubi na ostro z chili
Inna twarde chce
zboczki
Ale masz przepiękne włoski. Piękne są! Ślicznie Ci z brzuszkiem
Przez te zdjęcia to chyba lesbą zostanę o
Jedna wydrąża środek...
Inna twarde chce
ja tez nie lubie
zboczki
Noooo cześć mamuśka ja już mam wszystko ogarnięte, w zeszłym tygodniu to ogarynałam
To ten Twój Kubuś to klusek
Moja malutka miała 2 tyg temu 1750 gr więc więcej niż 2 kg bym nie obstawiała
A co do nocy to też praktycznie przesypiam całe czasami zdąża mi się wycieczka do wc.
Piszesz, że „zero dolegliwości” żebra masz całe ?
Mnie młoda kopie systematycznie w nie, trochę mnie zaczyna pobolewać kręgosłup.. to tu, to tam i mam coraz częstsze bóle podbrzusza ale jakby co jesteśmy gotowi
Ja z moim cellulitem na basen nie wyjdę ostatnio to wgl zaczęły mi puchnąć nogi i dłonie
Właśnie zjadłam śledzika a teraz poprawie zupą mleczną. Mam nadzieje, że mnie nie prześwięci
Dużo zdrówka i oby do końca w dobrym samopoczuciu !!
Już nie długo zwolnimy brzuszki
Edit: żemmm Wam jeszcze grubasa przyśle ja mam niecałe 10 kg na plusie niech się to już skończy
Ruda08
Ja się na prawdę zaczynam Ciebie baćDobra dziewczyny czy wy napewno o jedzeniu czy o....
Jedna wydrąża środek...
Inna twarde chce
zboczki
reklama
Hej tak 10.07 urodził się nasz synek , poród dosyć ciężki, na końcówce szybka decyzja o CC, ale na szczęście wszystko ok i mam nadzieję że jutro wyjdziemy juz do domuHejka dziewczyny ☺ co tu na forum słychać? Widzę dużo nowych dziewczyn, cudownie, trzymam mocno kciuki za nowe brzuszki
U nas obecnie nuda, jestem juz na etapie prania i układania ciuszków w szafie dla synka, kupione już z grubsza wszystko. Obecnie 34+1, mój syn goni z wagą ma już ok 2800 ja od początku ciąży +10kg i to jedyny plus głupiej cukrzycy ciazowej.
I czekamy, czuję się cały czas cudownie, zero dolegliwości, przesypiam całe noce więc dziewczyny z forum z sierpnia mnie nie znoszą wczoraj nawet byłam na basenie i pływałam z Kubą
@sandra777.12 jak Twoje samopoczucie? Rośniecie? Jak malutka?
@Liliana87 który to już u Was tydzień? Jak się czujesz?
@Netiaskitchen Co u Was?
Zastanawiam się jeszcze czy @juchaa_87 już urodziła? Dawno jej nie widziałam, a już chyba czas? ☺
@nieagatka a jak Wasze życie już wspólnie? ☺
Tobie już teraz też zleci raz dwa
Podziel się: