reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
no to podonie jak u mnie. Koło 10 transferów i jedna ciąża do 7 tygodnia. Druga tez była i do 7go ale naturalna wiec mamy podobnie. Badałaś immunologie?
Tak, napewno robiłam immunologiczne badania. Chociaż na już nie mogę wpaść które to były,tyle tego było... Naturalnie też już raz podchodziłam i nic. Planujesz kolejne podejścia? Bo ja boje się że póki nie zajde w ciążę to będę próbować, choćby i miało i być to 100 razy.

zrobie ;) a to mieso to najpierw smazysz czy w piekarniku na cukinii się robi?
I o jeszcze jednym zapomnialam, ja to zawsze na ostro robię, czyli chilli musi być.

Podsmażam cebulkę, czosnek, mięso mielone, za chwilę dorzucam z grubsza pokrojone wnętrze bakłażana, koncentrat, chili, bazylię, sól, można też oregano albo prowansalskie. Z tego się taka masa robi, w zasadzie coś na wzór gęstego sosu do spaghetti.

Jak nie wierze - przeciez zawsze pisałam ze ty jesteś tu najwieksza wredota tylko się niezle maskujesz ;)
Ja ta moją kiero lubię, czasem tylko mamy inne zdania na niektóre tematy. Ale ona jest taka mega spokojna i wiecznie gasi ta moją gorącą krew 😉. Ja ją wiecznie strofuję bo ona pół życia na diecie i kazała się pilnować 😜

To Twoją pierwsza procedura u nich? Jesteś zadowolona z opieki? Ile kosztuje ivf jeśli mogę zapytać?
Jasne, nie ma sprawy. Zadowolona jestem bo jak na razie wszystko jest ok. Poza tym to klinika z polecenia. Znam kilka par, ktore maja dzieci wlasnie z zabiegow przeprowadzonych u nich. Ja nie mialam leczenia w Polsce ale w Irlandii wyglada to chyba troszke inaczej, w sensie mniej badan. Ja musialam na samym poczatku miec wazne cytologia, pozniej robisz 2 badania hormonow z krwi w 2-4 dniu cyklu I 21. To byl koszt okolo 180euro. Do tego partner badania nasienia 100 euro. Nastepnie konsultacja 250euro I w naszym przypadku od razu decyzja o zabiegu. Koszt 4850 za ivf I 5250 za icsi. Dodatkow obydwoje musicie zrobic testy na hiv I hep - koszt za pare chyba 120 euro. Jesli masz ubezpieczenie zdrowotne to czesc kosztow za badania zostanie pokryta, dodatkowo z Panstwa mozesz dostac 20% zworotu a ubez zdrowotne- jesli masz taka opcje pokryje 1000euro - ale to zalezy jaka masz polise I gdzie bo VHI akurat nie potrwa ten klinika a Laya tak. W czasie same procedury nie robia badan krwi tylko scany co kilka dni. Po punkcji kilka roznych lekarstw a po transferze juz tylko cyclogest. Ja zaczelam u nich na krotkim protokole bo mialam dobre wyniki ale wyprodukowalam tylko 7 pecherzykow wiec lekarz powiedzial zebysmy przerwali ten cykl bo szkoda wyrzycac tyle pieniedzy w bloto. Zaczelam dlugi protokol, 17 pecherzykow, 9 jajek, 5 sie zaplodnilo,wszystkie byly okolo w dniu 3, w dniu 5 tylko zostaly 2 I 2 transferowalam. Jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to smialo pytaj:)

Noooo cześć mamuśka 😘 ja już mam wszystko ogarnięte, w zeszłym tygodniu to ogarynałam ;)
To ten Twój Kubuś to klusek 😂
Moja malutka miała 2 tyg temu 1750 gr więc więcej niż 2 kg bym nie obstawiała ;)
A co do nocy to też praktycznie przesypiam całe 🥂 czasami zdąża mi się wycieczka do wc.
Piszesz, że „zero dolegliwości” żebra masz całe ? 😂
Mnie młoda kopie systematycznie w nie, trochę mnie zaczyna pobolewać kręgosłup.. to tu, to tam 😂 i mam coraz częstsze bóle podbrzusza 😑 ale jakby co jesteśmy gotowi ✊🏻
Ja z moim cellulitem na basen nie wyjdę 😂 ostatnio to wgl zaczęły mi puchnąć nogi i dłonie 😕
Właśnie zjadłam śledzika 😎 a teraz poprawie zupą mleczną. Mam nadzieje, że mnie nie prześwięci 🤪

Dużo zdrówka i oby do końca w dobrym samopoczuciu !!
Już nie długo zwolnimy brzuszki 🥰
Tak, całe, kopie, ale albo ja jestem taka twarda albo lubię sado-maso bo dla mnie każde rozpychanie i kopanie jest przyjemne i ani raz nie bolało, syn od połówkowego wstawiony główka w kanał rodny i to się nie zmienia. I nie byłabym taka pewna tej wagi 😅 Kuba w 31+3 miał 1800g, a dwa tygodnie później 2800 co byłam w szoku. Oczywiście lekarz mówi o błędzie w pomiarze +/-500g co jest norma i zależy od ułożenia dziecka, sprzętu i kliknięcia lekarza milimetr w jedną lub drugą stronę ☺️ mi już niedługo zostało, bo ze wzgl na cukrzycę idę w 38 na wywołanie 😖 oby poskutkowało. Jak nie to tniemy 😳

I o jeszcze jednym zapomnialam, ja to zawsze na ostro robię, czyli chilli musi być.

Podsmażam cebulkę, czosnek, mięso mielone, za chwilę dorzucam z grubsza pokrojone wnętrze bakłażana, koncentrat, chili, bazylię, sól, można też oregano albo prowansalskie. Z tego się taka masa robi, w zasadzie coś na wzór gęstego sosu do spaghetti.
Aaaaa to ja robię takie z cukinią 😇 czasami jeszcze zwykłą paprykę dodaje.
Bakłażan jakoś mi nie wchodzi 😕

Tak, całe, kopie, ale albo ja jestem taka twarda albo lubię sado-maso bo dla mnie każde rozpychanie i kopanie jest przyjemne i ani raz nie bolało, syn od połówkowego wstawiony główka w kanał rodny i to się nie zmienia. I nie byłabym taka pewna tej wagi 😅 Kuba w 31+3 miał 1800g, a dwa tygodnie później 2800 co byłam w szoku. Oczywiście lekarz mówi o błędzie w pomiarze +/-500g co jest norma i zależy od ułożenia dziecka, sprzętu i kliknięcia lekarza milimetr w jedną lub drugą stronę ☺️ mi już niedługo zostało, bo ze wzgl na cukrzycę idę w 38 na wywołanie 😖 oby poskutkowało. Jak nie to tniemy 😳
Łoooooo matko 😱 ale chłopak wystartował 🚀 Rozalka miała 1750 g w 32 + 3 więc tydzień pózniej ;) to aż strach teraz iść na usg 😂 zaczynam już myśleć o porodzie ..

Czyli już za 3 tc ?!?! Booozeeszzz jak ten czas leci ! No ale damy radę, nie my pierwsze i nie ostatnie ;)

reklama
Aaaaa to ja robię takie z cukinią 😇 czasami jeszcze zwykłą paprykę dodaje.
Bakłażan jakoś mi nie wchodzi 😕
To chyba też jednak kiedyś z cukinią spróbuję.
Wydaje mi się że bakłażan należy do grupy produktów które się albo kocha albo nienawidzi. Jak tak miałam z oliwkami, na początku ich rozgryźć nie moglam, tak mi nie szły, a później pokochałam.

Do góry