reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Miliaa a ciąże też prowadzisz w novum? U tej samej pani dr? Cieszę się, że wszystko jest w porządku i nie obejrzysz się jak mały Marce będzie już w domciu po porodzie. Czas w ciąży tak szybko mija, patrząc na moją siostrę która już niedługo będzie w połowie, a transfery mieliśmy poprzedniego razu w tym samym dniu.

Dziękuję za trzymanie kciuków i dobre słowa. Ja oczywiście ściskam mocno za Was i Wasze starania.

Trochę się przeraziłam ilością luteiny jaką bierzecie. Ja mam przyjmować 10 tabl dziennie ( 2 rano, 2 w południ, 2 wieczorem i 4 na noc). I tak teraz myślę czy to aby nie za mało. Skoro estrogenów przyjmuję maksymalne dawki to może i progesteron też na mój organizm wypadałoby w maksymalnych dawkach. Ehhh, ale wierzę pani doktor i nie będę kombinować.

Dziewczyny, pozdrawiam Was wieczorową porą z Serocka :-D
Myślałam, że w Gdańsku zima nie chce odpuścić, bo trochę śniegu przyprószyło, ale tu zadomowiła się na dobre. No i śniegu bez porównania Chyba nie będę już narzekać na zimę nad morzem (no dobra, nad zatoką:-D)

Babeczki, przepraszam Was, że nie piszę do Was imiennie, ale nie nadrobiłam jeszcze zaległości z dzisiejszego dnia.
Może jutro uda mi się usiąść, wtedy obiecuję naprawię swój błąd. A dzisiaj, nawet nie wiem, komu mam gratulować :zawstydzona/y:

Sylwia...ja ostatni raz bylam u dr w 8tyg ciazy...i potem zlecila mi zrobienie usg genetycznego a ja juz sama sobie potem radzilam. dzis np bylam u fajnego dr w wwie, polecam...
oczywiscie mozesz zrobic genetyczne w novum...
tylko pamietaj, ze koszt kazdego usg ciazowego to w novum 200zl.
poza tym nie ma mozliwowsci prowadzenia ciazy w klinice od 3 miesiaca...wiec porozgladaj sie za jakims lekarzem prowadzacym.
w razie pytan - sluze :tak:

O rany, Miliaa to nie wiedziałam. Pamiętam, że moja siostra była pytana w novum czy chce u nich prowadzić ciąże czy ma swojego lekarza. Dlatego wnioskowałam z tego pytania, że można i u nich prowadzić ciąże. Siostra miała już wybranego, który prowadził jej poprzednią ciążę i dlatego wybrała opcję odejścia z novum do swojego gina.

Co do kosztów usg - to chyba porównywalne. Siostra za wizytę z usg płaci coś koło 250 zł, obok mojej pracy gin bierze 350 zł za wizytę. Więc tutaj wielkich różnic nie ma. Ja prawdopodobnie wybiorę siostry lekarza, bo sprawdzony już :) No i oczywiście zależy mi żeby urodzić szpitalu, w którym doktor pracuje. Wiem, wiem, za daleko lecą moje plany, ale już tak mam :)

Miliaa - super wiadomosci - maluszek caly i zdrowy a to najwazniejsze:-) No i mowilas ze chcialas chlopczyka wiec prawdopodobnie masz:) Mojemu braciszkowi za miesiac urodzi sie maly Marcelek :-D stad moj sentyment do tego imienia:-)

Tulę Was na dobranoc.
Spokojnych i miękkich snów :-)

70529_m_640_480_0_0_0_0_0_0_0_75392f4d24e5d5e2799aceead4231825.jpg

reklama
Miłego dnia Wszystkim życzę :-)

A ja od samego rana na nogach (około 04.10) no i już dzisiaj z rana zrobiłam zastrzyk z Pergoveris ( dzisiaj już 3 dzień stymulacji u mnie :-)), a wieczorkiem w planach mam jeszcze Gonal F 300 i Gonapeptyl.

Miliaa
-gratuluję zdrowego maluszka. Ja jakby mi się udało to chyba zostanę u swojego lekarza. On przyjmuje nie tylko w Invimedzie, ale tak normalnie w innej przychodni jeszcze. Co prawda mam do niego 100 km, ale jakoś mam do niego zaufanie duże.

Ostatnia edycja:
Do góry