reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny bardzo mi pomogłyście to lekarz mi powiedział ze litr mam wypić w klinice ale jak mi sie zachce wcześniej siku to odrazu na fotel

reklama
Millia - no to trzymam kciuki za wizyte - myslisz ze lekarz dzisiaj podpatrzy co tam siedzi??
ano wlasnie nie wiadomo...zalezy tez od ulozenia dziecka...z ostatniego usg wynika, ze jestem aktualnie w 12t5d...mysle, ze jak sie dobrze przyjzy to na jakies 60-70% zgadnie co tam mi siedzi w brzuszku. ja juz bede przeszczesliwa, jak sie okaze, ze wszystko ok z dzidziusiem.

Dzien dobry wszystkim i zycze milego dnia Wszstkim. Ja obudzilam sie dzisiaj z myslami ze jesli teraz sie znowu nie uda to do trzech razy trzeba probowac i walczyc :-) Mam jeszcze takie pytanie czy ktoras z dziewczyn jest moze z Opolskiego?? Pamietam ze byly ale teraz juz sa chyba szczesliwymi mamusiami:-)

Agapl mi sikaniec wyszedł dopiero w 21dpt i to słaby a dodam że w 14dpt beta była 909;-) więc nie martw się i czekaj:tak:trzymam kciuki

Witam moje Kochane!!!

chwilę mnie nie było a tu takie wiadomości piękne bety się posypały gratulacje oskaa gotadora domat aż się serce raduje :-D
martka wypoczywaj i tyle nie myśl będzie dobrze!
agapl13 wiedziałam że nie wytrzymasz! ale na szczęście dziewczyny mają rację z sikańca robić tak wcześnie głupi pomysł (też zawsze takie mam) ejj cierpliwość popłaca więc wytrzymaj do pt i dawaj na betę zobaczysz jaka będzie wysoka!!!trzymam cały czas kciukaski:-)
pałna super wiadomość - córeczka!!! yyyy też chcę:-)

a ja byłam odebrać kariotyp i jest ok:-)

Zuzia2011 - u mnie nie ma opcji hiperki, bo mam bardzo niskie amh. Jakiś czas temu miałam 0,4. Teraz możliwe, że już mniej mam. W invimedzie nie stymulowali mnie Gonalem jeszcze, ale w poprzedniej klinice miałam dawki powyżej 200 ( nie pamiętam ile) plus jakieś inne zastrzyki i nic mi nie było. A protokół mam krótki.

Masia123 - to mamy z zastrzykami podobnie. Obie się na nie cieszymy :-D Zwariowane kobiety normalnie. A odnośnie Amh to u mnie niestety jest wyznacznikiem faktycznie tego jakie są możliwości moich jajników. Niestety marne. Ale mam nadzieję, że chociaż 2 komóreczki będą prawidłowe i ładnie się zapłodnią ( bo pęcherzyków miewam więcej, ale gorzej z ocytami).

Agapl - jednak chyba powinnaś dostać klapsa. Kochana kto robi test sikany w takim dniu jak ty po transferze? Nie pamiętasz, że dziewczynom przeważnie nie wychodzą i nie wychodziły testy? Musisz poczekać jeszcze

martaczi super, że kariotyp ok :-)
Kinga stymulacja szybko zleci i już nie długo bedziesz miała dzidzi w brzusiu :-) Ja też sie cieszyłam na każdy zastrzyk :-D
Agapl Ty wogóle sie tym sikancem nie sugeruj, bo te testy to badziewie :tak: W piątek na bete śmigaj i żanych planów nie snuj na razie. My też mieliśmy mieć IMSI, ale jak embriolodzy obejrzeli plemniczki to stwierdzili, ze ICSI wystarczy.

Martaczi :-) cieszę się,że masz dobre wyniki :tak: i dziękuje za miłe słowa

a mnie dzisiaj moje bąble obudziły o czwartej rano, wreszcie o szóstej włączyłam sobie film to jakoś usnęłam, ale to już prawie trzeba było wstać na leki, dobrze, że mam wyrozumiałego psa, bo poczekała do dziewiątej ze spacerem :-)

reklama
madzialenak ...no wlasnie mnie ta przeziernosc przeraza, no i kosc nosowa ma byc...ehhh, masz racje, nasze mamy nie mialy tyle badan i szczesliwie przechodzily ciaze, ale kiedys tez nie bylo tyle chorob co teraz. kto gdzies kiedys slyszal o endometriozie???? ja jak sie dowiedzialam 5 lat temu to nie mialam pojecia o czym mowa.
nie robie innych badan niz to genetyczne, chyba, ze lekarz mi poleci zrobienie np pappa...ale sama nie bede sie rwala. ja chce w koncu cieszyc sie ciaza zdrowa, brzuszkiem rosnacym i juz nie moge sie doczekac zakupow.
nie chce ciagle sie martwic, myslec, zastanawiac.
25 to juz niedlugo...wytrzymasz i na pewno odetchniesz z ulga, bo bedzie wszystko dobrze!

miliaa
ja kość nosową już widziałam w 10t4d :-), jeden problem mam z głowy

Do góry