reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Brak jednostek w jakich oznaczono poziom estradiolu nie pozwala na pełną jego ocenę. Duża liczba pęcherzyków uzyskana po stymulacji jajników zwiększa ilość wydzielanego przez ten narząd hormonu – estradiolu, który może mieć niekorzystny wpływ na prawidłowe zagnieżdżenie się w niej zarodka. Dlatego często w takich wypadkach zaleca się zamrożenie wszystkich zarodków i wykonanie transferu w cyklu naturalnym bez stymulacji, Takie postępowanie dodatkowo zmniejsza, a nawet całkowicie eliminuje ryzyko przestymulowania.

reklama
Wydaje mi się to niemożliwe bo w takim przypadku żaden świeży transfer nie miałby szans się udać. Po stymulacji zawsze estradiol jest powyżej 400 i w tysiącach idzie. Chyba ze masz w innych jednostkach
Oni pisza ze w przypadku siwezego transferu jest inaczej i nie ma takiego znaczenia jak przy crio...

Kluczowa jest grubość endonetrium a nie estradiol z krwi. A co do wysokości się nie znam. Jak pokazuje na II dążę cyklu to chyba jest ok:-) 200-300 jest na jeden pęcherzyk w czasie stymulacji. @annemarie wiecej wie na ten temat zapewne:-)
No wg widelek to ta ostatania faza cyklu czyli 1 trymestr ciąży... zpanikowalam teraz - no ale on mi odpisal ze jest ok i ze widelki to od 150 - do 400 kuzwa nie umiem skopiować nawet tej odpowiedzi ;) no i dodał mi jedna tabletke więcej wcześniej miałam 1 - 1 - 2 a teraz mi napisał 2 - 1 - 2, ja tez zawsze myslalam ze grubość endo najwazniejesza i czy jest sluz - dzisiaj zrobiłam mocz i jest napisane ze w moczu dość poro sluzu…

A jaka w tym roznica ? Przecież hormony nie odróżniają w jakim cyklu sa wydzielane. Zerkałam jakie miała Necia to tez 2250. Może masz rzeczywiście inna jednostkę i jak się pomnoży to Twoje 156 to może jest 1560 albo i więcej

156,30 PG/NL przecież wkleiłam zdjecie. To co wkleiłam to sa wypowiedzi z forum novum wiec oni chyba sie nie myla? JPRDL jak człowiek za dużo wie to jeszcze gozej ja tez nigdy nie robiłam przed crio estradolu tylko prog a teraz mi kazal to zrobila i napisał ze jest ok... teraz mam glowe nabita - jutro zobaczymy jakie endometrium będzie ...

reklama
Dziewczyny trochę mocno krwawie jak w 1 dniu miesiąc u uważacie ze to normalne?
Za pierwszym razem tak nie miałam i zaczynam się martwić 😔

Do góry