reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, może wiecie kiedy po laparoskopii można iść na basen?

W piątek miałam zdjęcie szwów.

Chciałam iść w przyszłą środę czyli po 12 dniach od zdjęcia szwow.

Nie chcę plywac tylko do pomocy pilnować dzieci brata. Nie bede ich dzwigac.
Tylko pytanie czy mogę się moczyć?

A my mamy zrzute na wspólne konto na wspólne zycie i poza tym reszta kasy na osobnych. póki co to fair bo oboje zarabiamy podobnie.
Przyczepie się - a to macie jakieś nie wspólne życie? [emoji6]
Znam jedna parę, która się że wszystkiego między sobą rozliczała, np idą na kolację i każde daje połowę, to samo na zakupach i powiem szczerze - przedziwne to dla mnie.

Znam jedna parę, która się że wszystkiego między sobą rozliczała, np idą na kolację i każde daje połowę, to samo na zakupach i powiem szczerze - przedziwne to dla mnie.
A czepiaj się 😉 i nas to tak nigdy nie wygladalo. życie mamy wspólne i wspólnie na nie łożymy, szczęśliwie mamy nadwyżki ponad kwoty które wplacamy na wspólne konto( na wspólne życie czyli wszystkie nasze wydatki i inwestycje), które trzymamy osobno na swoje wlasne widzi misie. Jesteśmy mimo wszystko osobnymi bytami i w zyciu różnie bywa. Ale nigdy się nie rozliczalismy jakoś szczegółowo. Niemniej jednak obie strony partycypuja w kosztach przecież. Kiedyś np. uzgodnilismy (jak jeszcze nie mieliśmy wspólnego konta) że mąż płaci za rachunki A ja za wakacje, jedzenie to jak tam wyszlo; ale dla siebie typu ubrania itp to było naturalne że jak placilam kiedyś tak i teraz. Tak jak mówiłam jest to spoko gdy ma się nadwyżki i na wszystko starcza oraz zarabia się podobnie I tak jak napisała @fredka84 nie muszę się tłumaczyć jak mi się zamarzy torebka chanel ;) takze jakies tam poczucie wolnosci i niezaleznoscj. Natomoast jak cos przy rozwodzie w razie co i tak jest sadownie na pół z całej kasy zarobionej w trakcie trwania małżeństwa ;)

A czepiaj się [emoji6] i nas to tak nigdy nie wygladalo. życie mamy wspólne i wspólnie na nie łożymy, szczęśliwie mamy nadwyżki ponad kwoty które wplacamy na wspólne konto( na wspólne życie czyli wszystkie nasze wydatki i inwestycje), które trzymamy osobno na swoje wlasne widzi misie. Jesteśmy mimo wszystko osobnymi bytami i w zyciu różnie bywa. Ale nigdy się nie rozliczalismy jakoś szczegółowo. Niemniej jednak obie strony partycypuja w kosztach przecież. Kiedyś np. uzgodnilismy (jak jeszcze nie mieliśmy wspólnego konta) że mąż płaci za rachunki A ja za wakacje, jedzenie to jak tam wyszlo; ale dla siebie typu ubrania itp to było naturalne że jak placilam kiedyś tak i teraz. Tak jak mówiłam jest to spoko gdy ma się nadwyżki i na wszystko starcza oraz zarabia się podobnie I tak jak napisała @fredka84 nie muszę się tłumaczyć jak mi się zamarzy torebka chanel ;) takze jak tam wolnosc. Natomoast cos przy rozwodzie w razue co i tak jest sadownie na pół z całej kasy zarobionej w trakcie trwania ;)
Spoko, rozumiem.
My nie mamy rozdzielności majątkowej, nie ma też przepaści w tym co zarabiam ja i mąż, choć fakt, odkąd zmienił pracę zarabia więcej, ale też nigdy nie było i nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym musiala się z jakiegoś zakupu wytłumaczyć.
Bardzo cenie sobie swoją niezależność [emoji6]

Opłaty, jedzenie, środki czystości i rzeczy potrzebne do prowadzenia domu, -to póki co moje ''wspólne życie''. Będą dzieci, będzie inne ''wspólne'' życie - więc teraz wszystko na luzie ;) Oczywiście mamy w schowku oszczędności, na które sie razem składamy ale reszta z wypłat jest do naszej dyspozycji:)
A co do kolacji albo jakichś wyjść, to u mnie jest tak, ze raz ja daję a raz mąż - no może więcej razy mąż;)

Ja bym poczekała ok miesiąca może nawet półtora. Nie chodzi nawet o moczenie ale o ewentualne patogeny, grzyby gronkowce itd. basen to niewiarygodne bogactwo takich pasażerów na gapę.

Ja bym na Twoim miejscu się wstrzymała jeszcze... 😘

Kurcze nie potrafię sobie tego wyobrazić żeby się rozliczać 😁 Życia by mi nie starczyło 😂

reklama
Do góry