reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kolejna próba nieudana 😢... Tak, mamy jeszcze 2 zarodki... Ale 7 już się nie przyjęło... Dlaczego z tymi ma być inaczej... Nie mam już siły... Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny...
Bardzo mi przykro kochana, przytulam Cie wirtualnie 😭😭 każda kobieta po negatywnej becie wie co teraz czujesz 🥺🥺🥺
Powiedz tylko czy po tylu nieudanych transferach lekarze proponują ci jakieś dodatkowe rozwiązania lub nowe badania ??
Każdy transfer to beta 0 czy miała już jakieś zagnieżdżenia ??

reklama
Najwazniejszy jest Twój KIR i meza HLA-C... Jeśli masz KIR AA to wtedy będzie raczej accofil potrzebny. warto zrobić komórki nk - maly koszt a potrafią narozrabiać. Jak jest ich za dużo to one jakby traktują twój zarodek jako ciało obce i daza do jego wyeliminowania - wtedy na to zazwyczaj steryd. Przeciwciala przeciwplmenikowe z krwi i z nasienia - na to tez steryd. Ja zrobiłam jeszcze p/c przeciw jadrowe, Wszystkie ANA1/2/3 Immunofenotyp, cytokiny, no trochę tego jest ja dodatkowo zrobiłam allo mlr bo przy poronieniach to jest często przyczyna - u mnie wszystko wyszlo dobrze wiec stweirdzilam ze już nie szukam... Co ma być to będzie 😢 @fredka84 dodaj cos jeszcze co ty robilas bo ja już zapomniałam ;)
Matko a ja robilam tylko podstawy z reszta zaden lekarz nic dodatkowego mi nie kazal.A u mnie nigdy nic nie drgnelo

Moze ma targety finansowe do zrobienia...
Nie wiem... Może jestem niesprawiedliwa, ale mam dzisiaj żal do całego świata... I jeszcze ta akcja przy transferze, kiedy rozmrozili mi ni ten zarodek... Mam dość tego miejsca, ale jak czytam Wasze posty, to w sumie wszędzie jest tak samo... To biznes żerujący na naszym nieszczęściu. My już utopiliśmy w tym 70 tys... i co? Próbujmy do skutku wg mojego Pana Doktora?
Wiem, że masz żal, ja też bym miała 😢 Ty teraz będziesz dochodziła do siebie, a dla lekarza to pikuś. I taki Ci potem powie, że próbujemy dalej... Bez żadnego dodatkowego leczenia...
Co oni sobie myslą, że jesteśmy ze stali? Że nic nie czujemy? Że możemy sobie robić transfery w nieskończoność? Strasznie mnie to wkurza :mad: Boszzzzz, znowu dostałam nerwicy, wybacz

Fajna szczegolnie jak sie chodzi po patolach🥴Ostatnio bylam w u swoich pidopiecznych-syf kila i mogila.Matka pogeyziona orzez jakues stworzonka-i tu albo wszy plyskwy lub swierz(ibstawiam swierzb)corka schizofreniczka nie sprzata w chalupie matce lekow nie daje.No koszmar!Pozniej caly dzien i noc ciagle mnie swedziali cale cialo i myslalam ze juz cos do domy przytargalam.Takze duuuuzo rozrywki mam.Ksiazke mozna pisac.Chociaz musze powiedziec ze bardzo lubie prace z osobami chorymi psychicznie😉

Ooo kurde.. Masakra 😱
Noo to Cie podziwiam, serio..

Najwazniejszy jest Twój KIR i meza HLA-C... Jeśli masz KIR AA to wtedy będzie raczej accofil potrzebny. warto zrobić komórki nk - maly koszt a potrafią narozrabiać. Jak jest ich za dużo to one jakby traktują twój zarodek jako ciało obce i daza do jego wyeliminowania - wtedy na to zazwyczaj steryd. Przeciwciala przeciwplmenikowe z krwi i z nasienia - na to tez steryd. Ja zrobiłam jeszcze p/c przeciw jadrowe, Wszystkie ANA1/2/3 Immunofenotyp, cytokiny, no trochę tego jest ja dodatkowo zrobiłam allo mlr bo przy poronieniach to jest często przyczyna - u mnie wszystko wyszlo dobrze wiec stweirdzilam ze już nie szukam... Co ma być to będzie 😢 @fredka84 dodaj cos jeszcze co ty robilas bo ja już zapomniałam ;)

Popieram, pierwsze co jak przyszłam do kliniki po nieudanych inseminacjach to lekarz zlecił immunofenotyp z komórkami nk

Jeszcze ten pakiet na trombo miałam

@Gonia0605 czy to ty pisalas ze u ciebie nigdy nie było implantacji? Może problem jest z endometrium? Robilas histeroskopie, schrating a może trzeba zrobić ten test co @kate_p7 pisala o receptywności endo? Może chcesz sobie sprawdzić immunologie bo pisalas ze nie sparwadzalas? Podpowiemy Ci co z tego najlepiej zbadac… Trzymaj się!!!! Bardzo ci wspolczuje ;(
Ja mam uma test - kurczliwości macicy. Jest jeszcze era test - receptywnosci. Imunologia brzmi dobrze moim zdaniem żeby zbadać ale moim zdaniem czasem to kwestia zarodków jest. Bywa, ze na 10 embrionów masz po PGS tylko jeden poprawny genetycznie. Czasem ludzie nie maja żadnego :-( trzeba czekać na ten poprawny zarodek. Imunologia jest super pomysłem, ale genetyka jest istotniejsza.

reklama
Do góry