Dziewczyny, macie różne doświadczenia... Czy któraś z Was spotkała się z sytuacją podania w jednym transferze zarodków w różnym wieku? Czy przy przygotowaniu do transferu 6-dniowej blastocysty można podać 5-dniową?
Mieliśmy w depozycie 3 blastocysty: dwie 5-dniowe i jedną 6-dniową. Lekarz mówił, że tą 6-dniową musi podać osobno, bo nie można ich łączyć (mimo, że wszystkie miały kategoryzację 4BB lub 4BC). Kiedy zasugerowałam, że gdyby ta 6-dniowa się nie rozmroziła, to jeszcze mamy dwie w zapasie, powiedział, że nie może mi podać 5-dniowej, jeśli przygotowywał mnie do transferu 6-dniowej.
I wyobraźcie sobie, że odbierając wypis po transferze okazało się, że embriolog popełnił błąd i rozmroził zarodek 5-dniowy zamiast 6-dniowego. Wpadłam w histerię... To znaczy, że zmarnowali mi szansę w tym transferze i przekreślili szansę na transfer dwóch zarodków w przyszłym?
Bagatelizują to teraz, twierdząc, że to nie ma znaczenia i nagle okazuje się, że dzień transferu nie jest taki ważny.... Co o tym myślicie?