reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie ten temat bardzo mi krąży w głowie, od kiedy @annemarie napisala, ze u niej transfery były po prostu za późno, bo wyraźnie nie było implantacji skoro beta zero i okres przychodzi wcześniej niż zaplanowane badanie bety, mimo brania progesteronu 🤔 U mnie to był 7 dzień, a w ósmym dla pewności robiłam tylko badanie. Zaczyna mnie brać i złość i rozpacz jeśli to było to, ale z drugiej strony, to była pierwsza stymulacja, wiec może doktorek nie spodziewał się? A może to nie to i po prostu zarodki wadliwe... Teraz na kolejne wizycie na bank o tym powiem czy nie za późno są transfery.
A w którym dniu miałaś transfery i jak z Endo. Bo u mnie 18 dc transfer Endo 9, 10 mam więc spoko. Tak jak Annemarie piszę każda z nas to inny przypadek, ale warto zwrócić lekarzowi na to uwagę przy kolejnym podejściu ;)

A ja odstawiłam wszytsko w poniedziałek, a @ brak. Mam nadzieję, że to nie świadczy o niczym zlym.?
Myślę że nie po takiej dawce hormonów, wszystko ma prawo się rozregulować ;) po pierwszym transferze @ przyszła zanim zrobiłam test, ale na następną też długo czekałam, aż w końcu przylazłą, jak zwykle nie proszona ;)

A jak jest z ta receptywnoscia endometrium ? Ja miałam w 10 dc 10 mm od 15 dc zaczęłam brać progesteron i w 19 dc miałam transfer blastocysty.
To Ok czy za późno ??
No to jest taki schemat,ze 5 dni przed transferem dostajesz prg ,zeby otworzyc okno implantacyjne i wyhamowac rosnace endo.Normalnie okno otwiera sie pomiedzy 5-7 dniu po owulacji,to jest 19-21 dc,wiec jesli wszystko pasuje to do tej implatnacji dochodzi.Ale ze 100% ,jakies 35% ma to okno przesuniete .Endo jest receptywne 48-72 godz,potem jest niestety po jablkach.

Jesli pomimo ladnych zarodkow przez 3 kolejne transfery nie ma ciazy,to trzeba sie nad tym zastanowic.

A w którym dniu miałaś transfery i jak z Endo. Bo u mnie 18 dc transfer Endo 9, 10 mam więc spoko. Tak jak Annemarie piszę każda z nas to inny przypadek, ale warto zwrócić lekarzowi na to uwagę przy kolejnym podejściu ;)
Tez około 18dc, a jaka grubość endo nigdy mi nie mówił, a ja nie pytałam, bo jak już pisałam, byłam zielona w temacie 🙈, ale przed drugim transferem pamietam jak mi przełożył o dwa dni, bo coś tam jeszcze było nie tak jak trzeba 🤔, może endometrium.
Pewnie, każdy przypadek jest indywidualny 😉, szkoda ze nie ma takiej złotej recepty, ze zrobimy invitro i będzie dziecko 🙂, ale tak jak napisałaś, warto się wymienić doświadczeniami i ewentualnie zapytać lekarza 😘

reklama
Do góry