reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No coś Ty, nóżki zgrabne, ponętne 🥰
Czego nie gadasz ze swoim? Ja swojemu chyba zaraz zakleje paszcze 🤦🏻‍♀️ Wypił trochę whisky i chrapie na całe osiedle 😾 i jeszcze do sypialni polazł, bo ja tele oglądam, to skorzystał. Bo normalnie wie, ze w salonie ma spac jak pije. Spania z nim nie będzie kurde, muszę się rozgościć w salonie 😒🤷🏻‍♀️
Ja pierdziele jak po takim czasie na forum mozna sobie wyobrazic wszystkie dziewczyny: @Camilleka wiecznie wygania swojego do salonu bo chrapie, @Kasiekt jedzie samochodem i jedna reka trzyma kierownice a drugą meza za noge bo gdzies zobaczyl wode, @Natsnats chodzi piekna jak rusałka po ogrodzie, @motylek24 z piersiami nago i nie pamieta czy juz kawe wypila, @Mirka30 wiecznie robi te zastrzyki - jak ty ich masz duzooooo, @fredka84 to skupisko wszelakich, roznych emocji i trzeba sie zastanawiac czy dzisiaj mozna z nia pogadac ;) Ja otwieram wlasnie balkon a tam mi juz ksiadz wyje na mszy ;)

reklama
ok13ten tydzień wcale nie był zły. W sensie że czułam podbrzusze ale normalnie funkcjonowałam. A Ty mówisz że źle się czułaś po punkcji czy w trakcie stymulacji też? mnie położne już uprzedził że po punkcji raczej słabo będzie bo dużo pęcherzyków. jakby tylko kilka to mówiły że można normalnie funkcjonować. dziewczyny jaki jest Wasz status generalnie? nie przebiłam się przez historię jeszcze;) większość jest po czy przed? asa no i ew. po ilu razach osiagnelyscie cel?:)
o jaaaa to masz wieksze ode mnie - ja mam ponad 9 - i wollalabym oddac komus chociaz troszke ;) Ja podczas pierwszek stymulacji czulam sie spoko po punkcji tez ale przy drugiej masakrycznie!!!!!!

o jaaaa to masz wieksze ode mnie - ja mam ponad 9 - i wollalabym oddac komus chociaz troszke ;) Ja podczas pierwszek stymulacji czulam sie spoko po punkcji tez ale przy drugiej masakrycznie!!!!!!
hmm może to kwestia jakie leki o dawki? pewnie też drugi raz lekarz już dążył do dłuższej stymulacji... A czemu drugi raz miałaś stymulacje? ile miałaś komórek w każdej?

hmm może to kwestia jakie leki o dawki? pewnie też drugi raz lekarz już dążył do dłuższej stymulacji... A czemu drugi raz miałaś stymulacje? ile miałaś komórek w każdej?
z pierwszej stymulacji mialam 5 komorek i 4 blastocysty, druga stymulacj dlatego ze nie zaszlam w ciaze tzn zaszlam ale to byly biochemi i puste jajo, 2 stymulacja okolo 40 pecherzkow i finalnie tylko jeden zarodek ;( Ale to dluga historia - zadzialy sie rzeczy na ktore nie mielismy wpluwu - punkcja w dzien kiedy weszly wszystkie obostrzenia zwiazane z covidem i wielka panika!!! Niestety czesto jest tak ze to wysokie AMH wplywa na niska jakosc komorek... Obecnie jestem przed transferem ;) ale jest @Artemida90 ktora tez wyprodukowala duzo komorek i duzo blastocyst i pomimo duzje IO zaszla w ciaze za pierwszym razem - ona robila in vitro w Holandii i tam jest tak ze jak masz za duzo pecherzykow to nawet nie podejmuja sie pick upu bo Wysokie AMH rowna sie duzza hiperka - jej chyba kazali nawet robic przeswietlenie pluc... Jesli sie myle @Artemida90 to mnie prosze popraw ;) Ja bardzo zle znioslam ta druga stymulacje zakonczona duzą hiperstymulacja... Badalas cukier - czesto wysokie AMH - to PCOS i wysoka Insuliooporonosc a to ma duzy wplyw NA WSZYSTKO !!!

@bazylia128 fajnie że wróciłaś bo było za spokojnie, brakowało takiej wariatki 😉 Jestem ciekawa czy ten twój Pawełek cię zapłodni tak skutecznie jak twierdzi 😜🤞
Ostatnio miałam coś doła i się nie udzielałam ale i tak przy waszym tempie pisania to ciężko nadążyć z odpowiedziami 😄

z pierwszej stymulacji mialam 5 komorek i 4 blastocysty, druga stymulacj dlatego ze nie zaszlam w ciaze tzn zaszlam ale to byly biochemi i puste jajo, 2 stymulacja okolo 40 pecherzkow i finalnie tylko jeden zarodek ;( Ale to dluga historia - zadzialy sie rzeczy na ktore nie mielismy wpluwu - punkcja w dzien kiedy weszly wszystkie obostrzenia zwiazane z covidem i wielka panika!!! Niestety czesto jest tak ze to wysokie AMH wplywa na niska jakosc komorek... Obecnie jestem przed transferem ;) ale jest @Artemida90 ktora tez wyprodukowala duzo komorek i duzo blastocyst i pomimo duzje IO zaszla w ciaze za pierwszym razem - ona robila in vitro w Holandii i tam jest tak ze jak masz za duzo pecherzykow to nawet nie podejmuja sie pick upu bo Wysokie AMH rowna sie duzza hiperka - jej chyba kazali nawet robic przeswietlenie pluc... Jesli sie myle @Artemida90 to mnie prosze popraw ;) Ja bardzo zle znioslam ta druga stymulacje zakonczona duzą hiperstymulacja... Badalas cukier - czesto wysokie AMH - to PCOS i wysoka Insuliooporonosc a to ma duzy wplyw NA WSZYSTKO !!!
kurde. to by wszystko się składało.... Ale amh zrobiłam w ogóle pierwszy raz w zyciu teraz w maju nikt mi tego wcześniej nie zlecal... jajniki mam o budowie pecherzykowej ale w zasadzie nikt nigdy mi tego pco nie stwierdził. poziom cukru mam zazwyczaj powyżej obecnej normy tak. ok105. Ale robiłam już wielokrotnie krzywa oraz krzywa insulinowa i było ok. no ale też ostatnio mam takie przemyślenia po tym wyniku amh że w zasadzie moze moja gin do ktorej chodze od lat olala temat i przez to mi trudno bylo w ciążę zajść... i w ogole odstawiłam antykoncepcję w styczniu 33lata a zaszlam w grudniu w ta pierwsza ciążę. ech mam poczucie ze nie trafiłam dobrze z lekarzami i dlatego jestem tu gdzie jestem.:(

Dzięki! :) pęcherzyków mam bardzo dużo, jak to stwierdził lekarz mam duzą potencję;P; tylko, żę strasznie ostro i szybko rosły; więc finalnie zobaczymy ile będzie tych dojrzałych, bo punkcję będę miała w 10 dniu od rozpoczęcia stymulacji. Ech dobrze, że tu trafiłam, bo jak pewnie wiecie mąż mężem; ale nie rozumie do końca, bo tego fizycznie nie przechodzi.

Heej, fajnie że dołączyłas do nas, trzymam kciuki za jutro, oby było wszystko tak jak trzeba 😘✊✊✊

@bazylia128 fajnie że wróciłaś bo było za spokojnie, brakowało takiej wariatki 😉 Jestem ciekawa czy ten twój Pawełek cię zapłodni tak skutecznie jak twierdzi 😜🤞
Ostatnio miałam coś doła i się nie udzielałam ale i tak przy waszym tempie pisania to ciężko nadążyć z odpowiedziami 😄
Tez jestem ciekawa ;) To nie jest tak ze on mnie zapewnia - on mi nakazuje ze mam teraz zajsc w ciaze - a to roznica ;)

Powiedz mi kiedy ty miałaś ostatnią punkcję? Bo ja 21 marca i tak się zastanawiam się czy Ciebie tam nie było. To były właśnie chyba ostatnie punkcje przed zawieszeniem całych procedur a tego dnia jeszcze była jakaś dziewczyna co wzięła zarodek na swoje żądanie.

reklama
Do góry