A u mnie było trochę inaczej bo mówili, ze jest duży, ze nogi ma bardzo długie jak na ten tydzień. Urodziłam w 39tc 56cm 3450 g. Taki standard:-) jak syn osiągnął 9 miesięcy wyskoczył poza siatki centylowe i już nie wrócił do 3 rz. Teraz na bilansie 4 latka znowu powyżej 97centyl a koleżanki rodziły takie duże dzieci - raczej pulchne niż duże i raczej 50centyl. Po usg ciężko jest oszacować. Moja bratanica w druga stronę :-) w 33tc się urodziła mówili, ze malutka ze coś nie tak... ale już wyboru nie było. Urodziła się z waga 2,5kg to dzieci w 38tc potrafią mieć taką wagę. Po usg ciężko jest przewidzieć:-) jak rodzice wysocy to najprawdopodobniej dzieci będą podobnego wzrostu. Ja mam 168cm mąż 186cm to chyba syn wysoki będzie po tatusiu:-)No my na polowkowych wg OM mieliśmy 21+0 a wg USG 21+1 I Hania wazyla 384g. Wczoraj było wg OM 24+5 A wg USG 24+4 i waga 779. Ale lekarka powiedziała,że wszystko ok.
Mojej siostrze tez lekarz mówił,że Franio będzie wielki i dlugi A się urodził 54cm i 3400 z groszami. Dokupywala śpiochy na 50 bo 56 były za duze