reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, a ja odebrałam wyniki insuliny i glukozy bez picia glukozy, to co @Ananasowa93 robiła. Przeprowadziłam sms- ową konferencję z Bazyliszkiem i właśnie moja pani doktor @bazylia128 powiedziała że mogę mieć lekką IO, ona ma ten wskaźnik Homa 3 a mi wyszedł 2,93😱. A norma jest do 1. Próbowałam pół dnia dodzwonić się do mojego lekarza rodzinnego i mu wytłumaczyłam co i jak i że proszę o receptę. Zgodził się od razu, już nawet byłam w aptece i mam 2 paczki Gluckophage 500😍😍😍. Bazyliszek mówi że tabletki zadziałają do transferu 😊
Jeśli jest coś z insuliną koniecznie przejdź na dietę. Zdaje się teraz zalecają trzy większe posiłki aby insulina przez cały dzień nie była wysoka. Weź te leki, może akurat będzie to strzał w 10 .
U mnie cukrzyca ciążowa pojawiła się od razu, w 6 czy 7 tc ginekolog zleciła krzywą z glukozą i dieta a potem insulina. Po części wpływ na to miał prolutex, po jego odstawieniu cukry unormowały się na chwilę . Zmierzam do tego aby omijać prolutex jeśli któraś z was ma problemy z insuliną czy cukrem. Moja diabetolog twierdziła że, to nie ma nic wspólnego ale ja mam inne obserwacje. Zresztą w ulotce prolutexu też chyba o tym pisano.

Maria, a Ty kochana nie miałaś dzisiaj powtarzać? Jeśli coś pisałaś i przeoczyłam to przepraszam! Dziś dzień pełen emocji!
Niee ja czekam do poniedziałku. Nie ma sensu latać co dwa dni. Mam nadzieję że w poniedziałek się wyjaśni co i jak.
Pani dr mówiła coś w wizycie w piatek, ale będzie to pewnie uzależnione od wyniku poniedzialkowego

Hej dziewczyny. Mam 31 lat. AMH 1,90. Jak takie amh jest oceniane w klinice?

Hej. Ja robiłam amh w wieku 28 lat i mialam wynik 1,72. Jedyna różnica przy tym wyniku, że pójdziesz długim protokolem (najoierw tabletki anty na wyciszenie wszystkiego a wtedy zastrzyki żeby więcej jajek wystrzeliły) więc amh masz okej 😊

A Ty @Kiwibanan powinnaś po 48h powtórzyć bete koniecznie w tym samym labie 😘 ale jak w niedzielę bedzie zamknięte to leć w poniedziałek rano 😁

Niee ja czekam do poniedziałku. Nie ma sensu latać co dwa dni. Mam nadzieję że w poniedziałek się wyjaśni co i jak.
Pani dr mówiła coś w wizycie w piatek, ale będzie to pewnie uzależnione od wyniku poniedzialkowego
A ok. Czyli obie będziemy miały w poniedziałek dzień rozstrzygający. Trzeba się chyba zrelaksować przy jakimś filmie :)

reklama
Do góry