reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Podstawa to nie kupuj gotowych zestawów do kiszenia bo najczęściej są suche albo zgniłe albo jakiś chiński czosnek !! No chyba ze ktoś ma ze sprawdzonego źródła.
No wiec tak :
Ja mam słoik akurat ba 1,5 kg ogórków i starań się wybierać małe w podobnej wielkości myje ciepła woda i obcinam dupki. Układam warstwami czyli trochę ogórków 5 ząbków czosnku i trzy plasterki chrzanu( chrzan kupuje w lasce około 6-7 cm i kroje na plasterki wzdłóż) kilka gałązek koperku i tak 2-3 warstwy. Zalewam gorąca woda z kranu i na litr wody łyżka soli.
Dzieks ;)

reklama
Jestem u rodziców na weekend. Właśnie mama mnie spytała czemu jestem taka smutna.
Ona nic nie wie o in vitro. Ma słabą psychikę. Pamiętam jak przeżywała każda porazke mojej siostry też w in vitro.
Nie mam serca jej mówić
Wolę ja przed tym stresem ochronić
Kochana jesli beta bedzie spadac to najprawdopodbniej wadliwy zarodek: Moj lek mi tak zawsze tlumaczyl ze tych wadliwych genetycznie jest bardzo duzo i natura sama dazy do "unicestwienia" ;( ale tak jest lepeiej bo innaczej dziciatko mogloby sie urodzic bardzo chore ;( Ja mam z ostatniej procedury jeden zarodek i zrobilismy badanie genetyczny - okazalo sie ze jest zdrowa - ale jak wyczytalam te badania nie daj 100% sszansy na to ze jest zdrowe bo sa w stanie go zbadac tylko w kilku mutacjach ... To i tak jakis cud ze okazalo sie byc zdrowym ;) I ty teraz tez musisz troszke na ten cud niestety liczyc...

Podstawa to nie kupuj gotowych zestawów do kiszenia bo najczęściej są suche albo zgniłe albo jakiś chiński czosnek !! No chyba ze ktoś ma ze sprawdzonego źródła.
No wiec tak :
Ja mam słoik akurat ba 1,5 kg ogórków i starań się wybierać małe w podobnej wielkości myje ciepła woda i obcinam dupki. Układam warstwami czyli trochę ogórków 5 ząbków czosnku i trzy plasterki chrzanu( chrzan kupuje w lasce około 6-7 cm i kroje na plasterki wzdłóż) kilka gałązek koperku i tak 2-3 warstwy. Zalewam gorąca woda z kranu i na litr wody łyżka soli.
Zrobie napewno🤤Jyz mowilam mezowi i on tez napalony na te ogorasy😋😋😋

Mój brat buja się od kwietnia i póki co bez efektu... Ale w sumie nie wiem czy dzwonił czy tylko do nich pisał. Jakieś rady?
Tak ja pisałam do Ryanaira złożyłam wnioski o zwrot i miałam dostać kasę w przeciągu 28dni, oczywiście minęły 3 miesiące, więc zadzwonilam do banku (ja mieszkam w UK) pow, że chce odzyskać pieniądze za loty, że mam problem z odzyskiwaniem od Ryanaira...
Musiałam podać nr lotu, nr rezerwacji, kiedy miał się odbyć lot, skąd do kad, ile osób miało lecieć, jaką kwota za bilety, i kiedy wyszła płatność z banku... I tak po godzinie ( bo miałam 8 lotów) pan pow, że już mam wszystkie pieniążki na koncie 😉

Kochana a czy Twoja siostra doczekała się swojego cudu z in vitro ? [emoji7]
O mojej siostrze można książkę napisać. Pierwsza ciąża naturalna książkowa. Po kilku latach ciąża pozamaciczna. Pęknięty jajowód, krwotok wewnętrzny. Ledwo ja odratowali. Mnóstwo błędów lekarzy po drodze. Jakich to komplikacji nie miala.
Ogólnie i Rad.wan i Lewan.dowski wymiekli.
Po paru latach odpuscila

Tak ja pisałam do Ryanaira złożyłam wnioski o zwrot i miałam dostać kasę w przeciągu 28dni, oczywiście minęły 3 miesiące, więc zadzwonilam do banku (ja mieszkam w UK) pow, że chce odzyskać pieniądze za loty, że mam problem z odzyskiwaniem od Ryanaira...
Musiałam podać nr lotu, nr rezerwacji, kiedy miał się odbyć lot, skąd do kad, ile osób miało lecieć, jaką kwota za bilety, i kiedy wyszła płatność z banku... I tak po godzinie ( bo miałam 8 lotów) pan pow, że już mam wszystkie pieniążki na koncie [emoji6]
Bank Cioddał kasę?
To w PL chyba nie przejdzie [emoji1787][emoji16]

To mój 4.

Ale dziewczyny kawa na ławę, szalu nie ma co?
Jesteście dłużej na tym forum i znacie dużo historii.
11dpt 2,5-3 dniowego 5komorkowca: beta 12.8
Na moja skromna wiedzę szału nie ma faktycznie, ale możliwe ze coś jeszcze ruszy, poza tym to był zarodek trzy dniowy, wiec tym bardziej!

reklama
Bierzesz mete? Postaraj sie pol godziny dziennie jakiegos ruchu ;) @Ananasowa93 ostatnio pokazala jak sobie z tym go...wnem radzic ;) To jest twoja pierwsza procedura? Jestes z Łodzi? Jak ogolnie oceniasz naza klinike? Ja juz bym ksiazke mogla o nich wszystkich napisac ;)
W zeszłym roku jakoś w wakacje jak mi wykryli to kazali brać glukofage chyba 850 ale potem była jakaś afera że te leki były skażone czy coś i kazali mi natychmiast odstawić, od tamtej pory nic nie biorę. Widziałam właśnie wasze posty o IO i dałyście mi do myślenia czy nie zacząć brać jak najszybciej bo może pomoże cosik.
Jestem z Pabianic a miałam już dwie stymulacji. Po pierwszej 4 jajeczka i 2 zapłodnione, podali mi 3dniowego a drugi nie rozwinoł się, beta zero i zostaliśmy z niczym. Przy drugiej stymulce 12 jajeczek, 6 zapłodnionych ale tylko 2 blastki i zamrożone bo mnie przestymowali, potem korona i dopiero w maju podali mi pierwszego, a teraz będzie drugi.

Do góry