reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas była morfologia na poziomie 1%, brał Profertil przez ponad rok czasu, morfologia skoczyła do 4%, przy oddawaniu nasienia tez powiedzieli ze parametry dobre, ale nie wiem jakie bo mnie wtedy nie było, a gdzie on by się o coś zapytał..
Także w sumie ja tez nie wiem jakie były wszystko się okaże w najbliższych dniach bo zapłodnienie jest ustawione na sobotę i zobaczymy co z tego będzie.
A robiliście może tego PGS zarodka ? Ja nie wiedziałam ze na to się czeka miesiąc :(
Tyle czasu czekałam na transfer to już dawno bym to miała zrobione, a teraz musieliśmy zdecydować i jak jakieś zarodki dotrwają to będziemy robić transfer bez tego PGS bo już nie chciałam czekać kolejny miesiąc ...
Nie, nie robiliśmy nic takiego

reklama
Hej dziewczyny,
Postanowiłam tutaj napisać, ponieważ macie dużą wiedzę. Poroniłam kilka miesięcy temu (serce w ogóle nie zabiło). Po różnych badaniach wyszły 3 z 6 czynników trombofilii i antykoagulant toczniowy podczas diagnozowania zespołu antyfosfolipodowego. Teraz znowu jestem w ciąży, na razie wszystko dobrze, jest FHR.
Mój lekarz przepisał mi progesteron Cyclogest 400mg mam brać 2 razy dziennie, bo to podobno nowa formuła też pomocna po przebytych poronieniach, ale głównie właśnie przy technikach wspomaganego rozrodu. Ja zaszłam w obie ciąże naturalnie tylko przy tej obecnej miałam monitoring cyklu i jeden lek na pobudzenie owulacji, bo ten cykl wyglądał na bezowulacyjny.

Mam do Was pytanie- czy któraś to stosowała lub dostała zalecenie do stosowania? Bo ja chciałam ten progrsteron wykupić, ale cena miesięcznej kuracji 460zł zwalił mnie z nóg. Pamiętam, że jest refundowana Luteina albo nierefundowany Duphaston, ale ceny są „normalne”. Mam oba te preparaty, a wizytę za 3 tygodnie. Nie jestem w stanie ponosić co miesiąc takich kosztów za sam progesteron, bo mam kilku specjalistów, sporo droższych leków i badań ze względu na tą zakrzepicę. Może dostałyście jakiś zamiennik o tym samym składzie i dawce lub może luteina i duphaston też są dobrym preparatem?
w 5tc robiłam stężenie progesteronu na czczo i było na poziomie 20ng/ml.
Pozdrawiam Was.

No co tam Bazyliszku? Od rana sprzątaliśmy całą altanę, Siwy budował obok tą wedzarkę i wszystko było uwalone ceglanym pyłem. Na dokładkę spaliła nam się taka girlanda świetlna i na szybkiego muszę jakaś zamówić. Za tydzień Siwy ma urodziny i robimy tam imprezę, więc musi być picuś glancuś😊.
U nas jest upał i taka parnota że nawet w cieniu koszulkę miałam całą mokrą 😱
@bazylia128 zrobiłaś te kotleciki? Smakowały Wam? Trzymajcie dziś wieczorem mocne kciuki bo chyba sprzedamy nasze mieszkanie, które wynajmowaliśmy mojej siostrze. Ona się wyprowadza i chcemy sprzedać żeby się już nie męczyć z ludźmi. A w naszej mieścinie to nie jest dochodowy biznes 🙃

O co chodzi z tą beta?
Po transferze blastocysty powinna być beta 6 dpt( 6 dni po transferze) a w przypadku 3 dniowych 8dpt. Najlepiej rokuje gdy wtedy jest dwucyfrowa, ale zdarzają się późne implantację przy kriotransferach (FET) częściej niż przy nie mrożonych zarodkach:-)

Mówi się,że prawidlowy przyrost to co najmniej 66% po 48h. Ale jest mnóstwo przypadków, gdzie przyrosty były niższe A ciąża była prawidłowa ;) gdzie A tutaj krążyła taka tabelka z przyrostami bety w konkretnym dpt. Może któraś z dziewczyn ma i wrzuci ;)
Dokładnie tak:-) ale przyrosty ok 50% nawet w pierwszych dniach po transferze czyli do 14dpt co 48h tez są ok. Jak beta przekroczy 1000 to już nawet może się podwajać co 3-4dni. Ogółem to tylko hormon produkowany przez trofoblast. Czasem lozysko jest uszkodzone i po prostu przyrosty są poniżej 60%. Gdy hcg rośnie 20-30% to ciąża pozamaciczna,albo biochemiczna itp. Tyle wiem ja:-)

Ło Jezu, ale żeście się rozpisały przez ten jeden dzień co mnie nie było.
@maria_92 i @Doris30:-) trzymam kciuki za dalsze powodzenie ale wychodzi na to że macie z czego się cieszyć ✊✊
@bazylia128 poproszę mnie zapisać na 22 czerwca na transfer, miałam ci pisać w środę wieczorem ale latałaś ładnie i nie chciałam cię sprowadzać na ziemię 😋
U mnie endometrium rośnie bo miałam 8,4mm w środę, leki mam przyjmować tak samo jak przy poprzednim transferze.
A wy dziewczyny macie ciągle coś zmieniane czy raczej zawsze tak samo jesteście przygotowywane?

Wierz mi chetnie bym przyjechala na kawke i na zapoznanie -bo tez chetnie Cie poznam na "zywca"Ale moj maz to dzik 🐗 wiec chyba nic z tego nie bedzie😪Od razu mu zakomunikowalam ze przeciez to po drodze i na zapoznaniowa kaweke ale on ze do obcych ludzi!!??🤦‍♀️🤷‍♀️
To mu powiedz zeby sie nie martwil - bo ja bede nadrabiac 😂 😂 😂

Ostatnia edycja:
No co tam Bazyliszku? Od rana sprzątaliśmy całą altanę, Siwy budował obok tą wedzarkę i wszystko było uwalone ceglanym pyłem. Na dokładkę spaliła nam się taka girlanda świetlna i na szybkiego muszę jakaś zamówić. Za tydzień Siwy ma urodziny i robimy tam imprezę, więc musi być picuś glancuś😊.
U nas jest upał i taka parnota że nawet w cieniu koszulkę miałam całą mokrą 😱
@bazylia128 zrobiłaś te kotleciki? Smakowały Wam? Trzymajcie dziś wieczorem mocne kciuki bo chyba sprzedamy nasze mieszkanie, które wynajmowaliśmy mojej siostrze. Ona się wyprowadza i chcemy sprzedać żeby się już nie męczyć z ludźmi. A w naszej mieścinie to nie jest dochodowy biznes 🙃
Ale fajnie ;) Skad masz takie mieszkanie? quwa wychodzi na to ze to ja tylko taka gola i wesola ;) Nie zrobilam kotlecikow bo u nas jest taki upal ze az skwierczy i mi sie nie chcialo - to Łukasz zamowil jedzonko. Ale pych sprobuje kiedys to zrobic: taki dosc spory kotlet mielony z brokulem, zaiwniety w nalesnik i polane serem pyyycchhhaaaaa

reklama
Ło Jezu, ale żeście się rozpisały przez ten jeden dzień co mnie nie było.
@maria_92 i @Doris30:-) trzymam kciuki za dalsze powodzenie ale wychodzi na to że macie z czego się cieszyć ✊✊
@bazylia128 poproszę mnie zapisać na 22 czerwca na transfer, miałam ci pisać w środę wieczorem ale latałaś ładnie i nie chciałam cię sprowadzać na ziemię 😋
U mnie endometrium rośnie bo miałam 8,4mm w środę, leki mam przyjmować tak samo jak przy poprzednim transferze.
A wy dziewczyny macie ciągle coś zmieniane czy raczej zawsze tak samo jesteście przygotowywane?
😂😂😂👍👍👍 dobra jestes ;) juz cie wpisuje a przypomnisz gdzie sie leczysz?

Do góry