Nie, nie robiliśmy nic takiegoU nas była morfologia na poziomie 1%, brał Profertil przez ponad rok czasu, morfologia skoczyła do 4%, przy oddawaniu nasienia tez powiedzieli ze parametry dobre, ale nie wiem jakie bo mnie wtedy nie było, a gdzie on by się o coś zapytał..
Także w sumie ja tez nie wiem jakie były wszystko się okaże w najbliższych dniach bo zapłodnienie jest ustawione na sobotę i zobaczymy co z tego będzie.
A robiliście może tego PGS zarodka ? Ja nie wiedziałam ze na to się czeka miesiąc
Tyle czasu czekałam na transfer to już dawno bym to miała zrobione, a teraz musieliśmy zdecydować i jak jakieś zarodki dotrwają to będziemy robić transfer bez tego PGS bo już nie chciałam czekać kolejny miesiąc ...
reklama
A jak to jest z tymi przyrostami? Jeśli potworze jutro to ile powinno byc mniej więcej?Trzymam kciuki za piękny przyrost! Niech wystrzeli w kosmos !!! [emoji110][emoji110][emoji110]
Hej dziewczyny,
Postanowiłam tutaj napisać, ponieważ macie dużą wiedzę. Poroniłam kilka miesięcy temu (serce w ogóle nie zabiło). Po różnych badaniach wyszły 3 z 6 czynników trombofilii i antykoagulant toczniowy podczas diagnozowania zespołu antyfosfolipodowego. Teraz znowu jestem w ciąży, na razie wszystko dobrze, jest FHR.
Mój lekarz przepisał mi progesteron Cyclogest 400mg mam brać 2 razy dziennie, bo to podobno nowa formuła też pomocna po przebytych poronieniach, ale głównie właśnie przy technikach wspomaganego rozrodu. Ja zaszłam w obie ciąże naturalnie tylko przy tej obecnej miałam monitoring cyklu i jeden lek na pobudzenie owulacji, bo ten cykl wyglądał na bezowulacyjny.
Mam do Was pytanie- czy któraś to stosowała lub dostała zalecenie do stosowania? Bo ja chciałam ten progrsteron wykupić, ale cena miesięcznej kuracji 460zł zwalił mnie z nóg. Pamiętam, że jest refundowana Luteina albo nierefundowany Duphaston, ale ceny są „normalne”. Mam oba te preparaty, a wizytę za 3 tygodnie. Nie jestem w stanie ponosić co miesiąc takich kosztów za sam progesteron, bo mam kilku specjalistów, sporo droższych leków i badań ze względu na tą zakrzepicę. Może dostałyście jakiś zamiennik o tym samym składzie i dawce lub może luteina i duphaston też są dobrym preparatem?
w 5tc robiłam stężenie progesteronu na czczo i było na poziomie 20ng/ml.
Pozdrawiam Was.
Postanowiłam tutaj napisać, ponieważ macie dużą wiedzę. Poroniłam kilka miesięcy temu (serce w ogóle nie zabiło). Po różnych badaniach wyszły 3 z 6 czynników trombofilii i antykoagulant toczniowy podczas diagnozowania zespołu antyfosfolipodowego. Teraz znowu jestem w ciąży, na razie wszystko dobrze, jest FHR.
Mój lekarz przepisał mi progesteron Cyclogest 400mg mam brać 2 razy dziennie, bo to podobno nowa formuła też pomocna po przebytych poronieniach, ale głównie właśnie przy technikach wspomaganego rozrodu. Ja zaszłam w obie ciąże naturalnie tylko przy tej obecnej miałam monitoring cyklu i jeden lek na pobudzenie owulacji, bo ten cykl wyglądał na bezowulacyjny.
Mam do Was pytanie- czy któraś to stosowała lub dostała zalecenie do stosowania? Bo ja chciałam ten progrsteron wykupić, ale cena miesięcznej kuracji 460zł zwalił mnie z nóg. Pamiętam, że jest refundowana Luteina albo nierefundowany Duphaston, ale ceny są „normalne”. Mam oba te preparaty, a wizytę za 3 tygodnie. Nie jestem w stanie ponosić co miesiąc takich kosztów za sam progesteron, bo mam kilku specjalistów, sporo droższych leków i badań ze względu na tą zakrzepicę. Może dostałyście jakiś zamiennik o tym samym składzie i dawce lub może luteina i duphaston też są dobrym preparatem?
w 5tc robiłam stężenie progesteronu na czczo i było na poziomie 20ng/ml.
Pozdrawiam Was.
No co tam Bazyliszku? Od rana sprzątaliśmy całą altanę, Siwy budował obok tą wedzarkę i wszystko było uwalone ceglanym pyłem. Na dokładkę spaliła nam się taka girlanda świetlna i na szybkiego muszę jakaś zamówić. Za tydzień Siwy ma urodziny i robimy tam imprezę, więc musi być picuś glancuś.
U nas jest upał i taka parnota że nawet w cieniu koszulkę miałam całą mokrą
@bazylia128 zrobiłaś te kotleciki? Smakowały Wam? Trzymajcie dziś wieczorem mocne kciuki bo chyba sprzedamy nasze mieszkanie, które wynajmowaliśmy mojej siostrze. Ona się wyprowadza i chcemy sprzedać żeby się już nie męczyć z ludźmi. A w naszej mieścinie to nie jest dochodowy biznes
@bazylia128 zrobiłaś te kotleciki? Smakowały Wam? Trzymajcie dziś wieczorem mocne kciuki bo chyba sprzedamy nasze mieszkanie, które wynajmowaliśmy mojej siostrze. Ona się wyprowadza i chcemy sprzedać żeby się już nie męczyć z ludźmi. A w naszej mieścinie to nie jest dochodowy biznes
Po transferze blastocysty powinna być beta 6 dpt( 6 dni po transferze) a w przypadku 3 dniowych 8dpt. Najlepiej rokuje gdy wtedy jest dwucyfrowa, ale zdarzają się późne implantację przy kriotransferach (FET) częściej niż przy nie mrożonych zarodkach:-)O co chodzi z tą beta?
Dokładnie tak:-) ale przyrosty ok 50% nawet w pierwszych dniach po transferze czyli do 14dpt co 48h tez są ok. Jak beta przekroczy 1000 to już nawet może się podwajać co 3-4dni. Ogółem to tylko hormon produkowany przez trofoblast. Czasem lozysko jest uszkodzone i po prostu przyrosty są poniżej 60%. Gdy hcg rośnie 20-30% to ciąża pozamaciczna,albo biochemiczna itp. Tyle wiem ja:-)Mówi się,że prawidlowy przyrost to co najmniej 66% po 48h. Ale jest mnóstwo przypadków, gdzie przyrosty były niższe A ciąża była prawidłowa gdzie A tutaj krążyła taka tabelka z przyrostami bety w konkretnym dpt. Może któraś z dziewczyn ma i wrzuci
Aurora84
Fanka BB :)
Ło Jezu, ale żeście się rozpisały przez ten jeden dzień co mnie nie było.
@maria_92 i @Doris30:-) trzymam kciuki za dalsze powodzenie ale wychodzi na to że macie z czego się cieszyć
@bazylia128 poproszę mnie zapisać na 22 czerwca na transfer, miałam ci pisać w środę wieczorem ale latałaś ładnie i nie chciałam cię sprowadzać na ziemię
U mnie endometrium rośnie bo miałam 8,4mm w środę, leki mam przyjmować tak samo jak przy poprzednim transferze.
A wy dziewczyny macie ciągle coś zmieniane czy raczej zawsze tak samo jesteście przygotowywane?
@maria_92 i @Doris30:-) trzymam kciuki za dalsze powodzenie ale wychodzi na to że macie z czego się cieszyć
@bazylia128 poproszę mnie zapisać na 22 czerwca na transfer, miałam ci pisać w środę wieczorem ale latałaś ładnie i nie chciałam cię sprowadzać na ziemię
U mnie endometrium rośnie bo miałam 8,4mm w środę, leki mam przyjmować tak samo jak przy poprzednim transferze.
A wy dziewczyny macie ciągle coś zmieniane czy raczej zawsze tak samo jesteście przygotowywane?
bazylia128
To mu powiedz zeby sie nie martwil - bo ja bede nadrabiacWierz mi chetnie bym przyjechala na kawke i na zapoznanie -bo tez chetnie Cie poznam na "zywca"Ale moj maz to dzik wiec chyba nic z tego nie bedzieOd razu mu zakomunikowalam ze przeciez to po drodze i na zapoznaniowa kaweke ale on ze do obcych ludzi!!??
Ostatnia edycja:
bazylia128
Ale fajnie Skad masz takie mieszkanie? quwa wychodzi na to ze to ja tylko taka gola i wesola Nie zrobilam kotlecikow bo u nas jest taki upal ze az skwierczy i mi sie nie chcialo - to Łukasz zamowil jedzonko. Ale pych sprobuje kiedys to zrobic: taki dosc spory kotlet mielony z brokulem, zaiwniety w nalesnik i polane serem pyyycchhhaaaaaNo co tam Bazyliszku? Od rana sprzątaliśmy całą altanę, Siwy budował obok tą wedzarkę i wszystko było uwalone ceglanym pyłem. Na dokładkę spaliła nam się taka girlanda świetlna i na szybkiego muszę jakaś zamówić. Za tydzień Siwy ma urodziny i robimy tam imprezę, więc musi być picuś glancuś.
reklama
bazylia128
dobra jestes juz cie wpisuje a przypomnisz gdzie sie leczysz?Ło Jezu, ale żeście się rozpisały przez ten jeden dzień co mnie nie było.
Podziel się: