reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Aduś16 pomożesz z badaniami do Paśnika? Jakie warto wykonać przez wizytą u niego? :*

Napiszę Ci co ja miałam zalecone przez Paśnika
HLA c - mąż
Kir, ocena cytokin, Ana, Asa, immunofenotyp
Pakiet na trombofilię i kariotypy już miałam wcześniej zrobione
To będzie Cie kosztowało ok 2tys
Jeśli o czymś zapomniałam, niech mnie ktoś poprawi 😘

U mnie tak jak u Fredki zlecił, ale pod warunkiem, że ciąży nigdy nie było, bo jeśli już byłaś kiedyś w ciąży to na pewno zleca coś tam dodatkowego. Te badania zrobiłam wcześniej i były ważne dla niego:
- miałam już zrobiony KIR, nie robiłam HLA-c, bo stwierdziłam, że najpierw zobaczę jaki KIR wyjdzie, żeby trochę przyoszczędzić, a miałam jeszcze czas do wizyty (na wyniki trochę się czeka), wyszedł KIR BX i nie kazał robić hla-c,
- subpopulacja limfocytów (immunofenotyp),
- ANA i ASA,
- pakiet na trombofilię (ze strony testdna.pl, tam jest w zestawie vleiden, mthfr, pai, vr2, protrombina),
- cytokiny (test CBA) - tego nie miałam i tylko to kazał dorobić.
Pytał też czy robiłam kariotypy. Poza tym wszystkie tarczycowe, zrobiłam też homocysteinę, b12 i kwas foliowy, ale po tym jak wyszły mi mutacje przy trobofilii

Jakbym miała 4 to pewnie też bym choć raz spróbowała wziąć 2 naraz[emoji846].
Ruszam dokładnie za 5 dni:o. Transfer wyliczyłam sobie gdzieś na połowę lipca ale już sram po gaciach
Ruszasz pierwszego? To dobra data, tym razem musi się udać! Gdyby mnie był tu mniej to i tak będę kibicować [emoji6]

Nic specjalnego nie biorę, kwas foliowy metylowany, jakieś wit z grupy B, wit D3 i jakiś modulator homocysteiny od Liliany dostałam. A Ty co bierzesz? Coś bym jeszcze może dokupiła🧐
W sumie to się zastanawiam czy powinnam brać dużo witamin podczas immunopresji??? Bo tak sobie myślę, że przecież ona ma za zadanie osłabić mój organizm to po co mam go jeszcze dokarmiać?

reklama
Do góry