reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

domat mi się te Twoje dawki kosmiczne nie wydaja. Z Artemidy też dostałam tylko Dupka, ale już w Poznaniu po pierwszej wizycie mimo progesteronu 150 dostałam jeszcze 2x2 Luteiny. Lekarz mi tłumaczył, że to nie tylko chodzi o to, żeby krwawienie nie przyszło, ale progesteron działa 1) rozkurczowo, 2) zapobiega odrzuceniu zarodka. U Ciebie może dodatkowo powstało jakieś ładne ciałko żółte na jajniku i jeszcze dodatkowo progesteron napędza.
A co do bliźniaków: wiem, że przy naturalnych ciązach jest taki związek z progesteronem. Jak po IVF nie wiem, ale jak na 3 dniowe zarodki to masz kosmiczną bete :-D.

reklama
gotadora to dziś wielki dzień dla Maluchów :-) A jak się czujesz na tym relanium? Ja miałam tylko w dniu transferu i był niezły odlot... A psinka jak widać rozumie, że jej Pani ma teraz głowę w chmurach :tak:

Idę po ciastko do cukierni :)))) A co! Zresztą to moja pierwsza 'wyprawa' do świata zewnętrznego od kilku dni... i już powiem szczerze, że mi bokami wychodzi to leżenie. Chciałabym od poniedziałku do pracy, ale zobaczymy...

Ostatnia edycja:
dziękuje :-) myślę,że dobrze je znoszę ... w poniedziałek to tak trochę mnie kołysało przez moment, bo byłam wtedy na nogach, a w domu to w łózku więc good, myślę,że pomogły mi wczoraj abym się nie zdenerwowała, bo wuj bardzo chce nas "przestrzec" przed kupnem działki ...a właśnie dziś podpiszę umowe wstępną :-) ale chce poprosić moją księgową aby ze mną była, mam nadzieje,że znajdzie czas

[Kinga a jakie Ty masz doświadczenia z akupunkturą? Od tylku już osób słyszę, że to takie fajne... Podobno joga też pomaga na komórki jajowe i endometrium, bo zwiększa ukrwienie narządów... A na niskie AMH słyszałam o terapii Biosteronem. Obiło Ci sie może o uszy? Ale przecież Ty do Crio podchodzisz i zaraz Malucha weźmiesz do domu ... i amh będzie się mogło wypchać]

Mikimo - ja dopiero będę zaczynać stymulację. Nie podchodzę do crio ( niestety nie mam mrozaczków). Odnośnie akupunktury sama osobiście nie mam doświadczenia, ale słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii na ten temat. No i czytałam też o tym sporo. Udało mi się znaleźć specjalistkę od akupunktury - zajmującej się właśnie niepłodnością, przygotowaniem do całej procedury IVF i dopiero pierwszy raz się do niej wybieram.

mikimo - mam teraz 3x1 duphaston i madzialenak mi poradziła by wziąć też luteinę 3x2 i tak też zrobiłam. Zestresowałam się. Może za dużo biorę tego wszystkiego. Żadna z Was nie miała tak dużego poziomu.. A myślisz, że to jest możliwe, że mam dwa dzieciaczki?? Miałam podany tylko jeden zarodek. Ale w sumie nigdy nic nie wiadomo..

Domat - jedna komórka też może podzielić się na dwa. Przecież są bliźniaki jednojajowe. No i może u Ciebie też tak jest? Więc kochana nie stresuj się.

witajcie Dziewuszki :-) Miłego dnia :-)

Wanda, Sony, domat &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& A myślami jestem juz z Wami od 3:30, bo tak się obudziłam i usnęłam dopiero ok 5:30 :baffled:
domat faktycznie kosmiczny ten progesteron. Daj znać co powiedział dr.

Witajcie moje Kochane!
Wanda,domat,sony
trzymam kciuki za wysoką betkę dajcie znac dziewczyny jak cos bedze wiadomo
martaczi dziękuję dziś juz czuję sie normalnie oczywiście jak na ciężarną :-D
mikimo mam nadzieję że się powgryzały i to oba bo jak juz wcześniej wspomonałam musi być parka :-) dzięki za pamięć
trzymam kciuki za twoje usg nie mogę się doczekać kiedy ja już bedę robić

Wszystkie oczywiście gorąco ściskam i życzę miłego dzionka! a właściwie życzymy..Ja,Lenka i Alex :-D

Kinga pomieszało mi się coś z tym crio:blink: Nie wiedziałam, że może być specjalny rodzaj aku przy niepłodności. Ale w sumie dlaczego nie? Pewnie wtedy skupiają się na pobudzeniu jajników i przygotowaniu endometrium. Jak zaczniesz sesje, to koniecznie pisz jak to wygląda bo bardzo jestem ciekawa.
Tu znalazłam wyniki badań, i faktycznie różnica jest uderzająca... Trzymam kciuki za III szczęśliwe podejście!
Acupuncture and IVF

gotadora
to ale poważne decyzje! Ja tu po ciastko, a Ty po działkę!!!! Ale super! My jesteśmy 'blokowi', ale oboje wychowaliśmy się w domach pod lasem i marzy nam się w przyszłości domek...

DZIEWCZYNKI któras kiedys wysylala kalkulator zrobienia bety a ja nie umiem go znalesc macie moze linka gdzies pod reka?bede bardzo wdzieczna!

reklama
Do góry