reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Serio? Ja kocham krewetki, małże, mule, ośmiornice, ale ostrygi bleee. A jeśli jakimś cudem ktoś namówiłby mnie do zjedzenia to tylko świeża z miejsca gdzie słychać morze. W markecie nie kupiłabym za skarby świata, bo tym się można paskudnie zatruć.
Rob listę, rób. Mój plan, że w niedziele zamawiam sushi padł. Sprawdzone miejsce, które uwielbiam otwiera w poniedziałek [emoji2358]
No nic, zamowie jak wrócę że szpitala ehh...
Jadłam.probowalam nie rozumie i nigdy nie zrozumie co ludzie w tym widzą.Chociaz ja mam takie coś że zaczynam się lubowac po jakimś czasie nie mówię że jeszcze kiedyś nie sprobuje

reklama
Wiecie mam takie przemyslenia ze my-kobiety potrafimy byc dla siebie takie okrutne.Mam kolezanke w pracy starsza o 5 lat ma synka 8letniego.Sama starala sie o niego 6 lat wiec kto jak kto powinna byc bardziej empatyczna tym bardziej ze wie ze tez probuje zajsc w ciaze.A ona nawet specjalnie taki szpile we mnie wbija.Kiedys weszlam do niej do pokoju zrobic sobie kawe i akurst zadzwonil jej syn i na koniec mowi do nieho-kochsm cie synku bardzo-wierzcie mi powiedziala yo specjalnie zeby mi sie zrobilo przykro-widzialam jej mine i wzrok jak to mowila to na mnie spojrzala takim wzrokiem...Nie bronie jej mowic do dziecka ze je kocha ale wiem ze to bylo tak specjalnie.Masakra

Ja jadlam we Francji i mi smakowaly a w Polsce nie jestem w stanie ich zjesc.I krewetki bleeeee🤮Tyle mialam prob na rozne spodoby no i NIE!!!
Chyba zartujesz ;) Ja krewety moge jesc nwet na sniadanie ;) nalpeiej z sosem smietanowym ipietruszka i nigdy nie obruwam ogonkow tylko zawsze z nich wysysam caly sok ;)

Zaczniesz od pasztetu, sushi będzie na deser😊tak też będzie bardziej ekonomicznie 😆
Ja ostrygi jadłam takie w knajpie właśnie, co prawda w Lublinie jak tam pracowałam, a nie nad morzem, ale knajpa dobra i były przezajebiste😊
Jutro zrobie wdomu tzn rozmorze je i poleje sokiem z cytryny ;) na drugi dzien powiem/napisze jak bylo ;)

Niestety. Każdy człowiek ma inny charakter i bardzo żadko się zdarza, ze to co sie dzieje złego w życiu uczy przede wszystkim pokory i zrozumienia. Większość ludzi szybko zapomina z czym się borykal jak tylko przestanie się borykać.. druga większość będzie zazdrosna o to,że Tobie się coś udało i będzie delikatnie dogryzac na każdym kroku.. ja też swoje przeżyłam z koleżanką w pracy i to też taka, która starała się 12 lat i ostatecznie skończyło się na adopcji. Finał jest taki,że bardzo się cieszę iż jestem w domu na zwolnieniu i nie rosniemy na jej oczach.
Wiem, że to trudne dla Ciebie ale jej nie zmienisz. Potrzeba na to czasu, ale musisz pracować nad tym co dla Ciebie najważniejsze i robic wszystko Aby Tobie było dobrze. Oczywiście nie krzywdząc przy tym innych.
Dla mnie to trudny temat-dziecko.Natomiast nie jestem potforem i wiem ze caly swiat sie nie zatrzyma bo ja nie moge zajsc w ciaze.Przykre jest to ze inni traktuja mnie jak zgnile jajo i nie potrafia ze mna rozmawiac.Kolezanka z pracy kyora byla na moim slubie i wydawaloby sie ze mamy dobry kontakt nie powiedziala mi ze zostanie babcia,nawet nie pokazuje mi zdjec wnuka.Przeciez ja nie bede sie ciac ze innym sie udaje a mi nie!Kurcze chcialabym byc traktowana normalnie

no wlasnie @motylek24 nasza mi to proponowala ale jakos ostatnio za bardzo glowe mialam zajeta ;) Tylko wiesz ja jakos caly czas malo takie ciaze biochemiczne traktuje jak poronienia - chyba taki system obronny ;( ale z drugiej strony chyba lekarz tez by mi byl w stanie cs zaproponowac?
Puste jajo to już nie ciąża biochemiczna? Poczytaj sobie tamto forum, może znajdziesz jakiś trop. Cudów nie ma i tam dziewczyny mają podobne metody.....choć kto wie...może akurat znajdziesz tam odpowiedź.

Chinczyka nie tkne brrrryyy Zatrulam sie jakies 10 lat temu i od tej pory nie moge nawet zapachu zniesc.😉Za oliwkami kiedys nie przepadalam a teraz mniam😋
O matko tylko nie chińskie jedzenie. Takie w Polsce to nie chińskie, ono jest robione pod nasze smaki. W Chinach doszło do tego, że do maca taxi jeździłam aby coś zjeść :)

reklama
tak wygladaja ostrygi, one sa zamrozone ;) myslicie ze nie powinnismy sprobowac - i tak je zjem ;)

Załączniki

• 20200526_210746.jpg
    20200526_210746.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 87
Do góry