reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny chyba cos wyzej pisaly ze naprzemiennie sie stosuje scratching z encortonem
Tak zrozumialam ale mozliwe ze zle? 😂

u mnie zawsze beta zero nigdy implantacji
Nigdy ciazy ani testu przy iui
Amh mialam pomiedzy 6-7 i to przed punkcja takze wysokie.
Niestety tylko crio
Raz probowalam sie dostac do badania klinicznego nad lekiem na implantacje ale niestety odrzucili mnie bo najpewniej bylby tylko crio a im wlasnie chodzilo o transfer od reki.
Takze tego SRACZING i encorton nie pomogl
Nk niby a normie
Intralipid bralam
Histero zrobione
Nie ma czego sie czepic
No to u mniie prawie za kazdym razem chwyta i dwa razy juz puste jaja plodowe ;( raz mialam bete zero. Jedyne co mi wyszlo to nk 12 a powinno byc do 10, ale czy to ma az taki wplyw na te poronienia? Nie mam juz chyba czego zbadac ;) Ja nigdy nie mialam intralipdy a encorton moze trzy tabletki przed samym transferem bo sie zle po nim czulam - a ja to wiesz hipochondryk ( jka cos poczuje nie tak to od razu narzekam albo wyobrazam soebie ze cos jest nie tak) ;);) i kiedys na wizycie transferowej moj luasz powiedzial lekarzowi ze ja sie zle po tym czuje to mi zwyczajnie go wykreslal ;) A teraz nawet mu nie powiem ze bede brac caly cykl ;) Czasami mi sie wydaje ze to musi byc ten zarodek i ten dzien noooo i toooo jakby szczescie ;) - jakies zacmienie ksiezyca albo inne czynniki nie zalezne od nas ;)

Dziewczyny HELP !
Dzwonili z Invicty ze wracają do zabiegów histeroskopi od czerwca i 18 mam umówione usg a 19 konsultacje z dr Ziel***** w Gdańsku. Ale wypada to 27 i 28 dzień cyklu czyli przed sama miesiaczka albo nawet zacznie się już 🥺🥺 nie wiem kiedy najlepiej zrobić histero? Na początku cyklu czy w środku? Nie chciałabym żeby mi kolejny miesiąc przepadł 🥺🥺

Dziewczyny HELP !
Dzwonili z Invicty ze wracają do zabiegów histeroskopi od czerwca i 18 mam umówione usg a 19 konsultacje z dr Ziel***** w Gdańsku. Ale wypada to 27 i 28 dzień cyklu czyli przed sama miesiaczka albo nawet zacznie się już [emoji3064][emoji3064] nie wiem kiedy najlepiej zrobić histero? Na początku cyklu czy w środku? Nie chciałabym żeby mi kolejny miesiąc przepadł [emoji3064][emoji3064]
Histero po ustaniu krwawienia a przed owulacja. Ja miałam 12 dc

Dziewczyny HELP !
Dzwonili z Invicty ze wracają do zabiegów histeroskopi od czerwca i 18 mam umówione usg a 19 konsultacje z dr Ziel***** w Gdańsku. Ale wypada to 27 i 28 dzień cyklu czyli przed sama miesiaczka albo nawet zacznie się już 🥺🥺 nie wiem kiedy najlepiej zrobić histero? Na początku cyklu czy w środku? Nie chciałabym żeby mi kolejny miesiąc przepadł 🥺🥺
A nie mozesz sie dopytac lekarza? Ja mialam przed okresem na grubym endometrium ;)

No to u mniie prawie za kazdym razem chwyta i dwa razy juz puste jaja plodowe ;( raz mialam bete zero. Jedyne co mi wyszlo to nk 12 a powinno byc do 10, ale czy to ma az taki wplyw na te poronienia? Nie mam juz chyba czego zbadac ;) Ja nigdy nie mialam intralipdy a encorton moze trzy tabletki przed samym transferem bo sie zle po nim czulam - a ja to wiesz hipochondryk ( jka cos poczuje nie tak to od razu narzekam albo wyobrazam soebie ze cos jest nie tak) ;);) i kiedys na wizycie transferowej moj luasz powiedzial lekarzowi ze ja sie zle po tym czuje to mi zwyczajnie go wykreslal ;) A teraz nawet mu nie powiem ze bede brac caly cykl ;) Czasami mi sie wydaje ze to musi byc ten zarodek i ten dzien noooo i toooo jakby szczescie ;) - jakies zacmienie ksiezyca albo inne czynniki nie zalezne od nas ;)
a sprawdzalas kiedys stosunek fsh do lh? tak sie sprawdza min pcos, do tego wysokie amh moze byc sztucznie zawyzone przez pcos. Moze dlatego komorki sa slabszej jakosci. U mnie tak pewnie jest..
A suplementujesz cos na komorki jajowe? ja tylko biore juz koenzym q10 z wit e
kiedys bralam inne, witb itp, ale odstawilam
Hm czyli nie ma sie do czego u Ciebie przyczepic?
bo rozumiem ze hormony wszystkie, tarczyce tsh, anty tpo itp, krzywe cukrowo-insulinowe, zespol antyfosfolipidowy itp masz porobione?
w przeciwcialach asa nana tez nic nie wyszlo?
a nigdy nic nikt nie mowil ze na usg widzie jakies zwapnienia - pod kątem ukrytej endometriozy? nie masz zadnych objawow?
bo to ewentaulna przyczyna moze byc slabej jakosci komorek,...
kariotypy robiliscie?

Mężu dzwonił właśnie. Specjalnie pojechał po pracy do auchana kupić mi sok aroniowy. Chyba kocha [emoji7]
kocha kocha
uwazaj z iloscia, nie pij na czczo i nie za duzo. On wywoluje wymioty - raz juz haftowałam jak przesadziłam ;p tak samo działa winko czerwone. Moze nawet lepiej :)
no i ruch zamiast zamartwiania się!!

reklama
Dziewczyny HELP !
Na cienkim lepiej widać nieprawidłowości. Zresztą zapytaj lekarza. Ja miałam zaraz po okresie.

Do góry