reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Boję się chyba najbardziej tego że nie dają nam szans na leczenie.

Trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok ✊
Ja sie zawsze boje tego że mi powiedzą że coś jest nie tak i ze znowu musimy czekać... A czekamy juz i sie badam 4 lata.. Tylko że tutaj w Anglii jak ich nie męczysz to maja Cie w d....e i potrafią o Tobie zapomnieć.. Szczególnie jak leczysz sie przez NHS...

reklama
Jutro pierwsza wizyta, jak wy to robicie że tak bezstresowo odwiedzacie kliniki? Ja już dzisiaj jestem bardzo przejęta.
Hehe. Chyba byłam trochę przejęta ale jakiegoś stresu nie czułam. Pamiętam to był kwiecień i było już dość ciepło. Pojechaliśmy z mężem w świetnych nastrojach, tylko przed gabinetem poczułam się nieswojo, wszyscy siedzieli w milczeniu. Głupia myślałam , przecież powinni być zadowoleni będą mieli dziecko. O z taką wiedzą podeszłam do in vitro. Dopiero podczas stymulacji odnalazłam to forum bo wcale nie było mi do śmiechu :)
Powodzenia i dawaj znać jak po wizycie.

Kochana kiedys zapomnialam ci odpisac nt bemfoli ze niby bardziej nowoczesne - nie wiem z czego to wynika ale tak mi lekarz powiedzial wiec w to nie brnelam a ze cieszylam sie ze tyle zmienia w tej stymulacji to uznalam ze jest ok. Niestety przy moim AMH ponad 9 wysadzilo mnie po tym leku konkretnie i dzisiaj wiem ze to chyba nie byla dobra decyzja...
O matko, wysadzilo Cie?? Co masz na mysli? ;)

Od niedawna (2019) sa kupieni przez bociana
przeszlam pelna procedure, 4 zarodki. Jak jestes „latwym przypadkiem” to super ida na reke obsluga baardzo mila.
Mile Panie, serdeczne, wysoki poziom.
Ale jak trudnym - juz gorzej.. To ja proponowalam z kazdym transferem dodatkowe rzeczy siegajac po wiedze od dziewczyn ktore tu wtedy byly na forum (2018-2019)
@annemarie @dżoasia @Dgd i inne...
@Vinszka ktora juz wraca po rodzenstwo[emoji175]

pisalyscie o komorkach nk - ja poprosilam o wlewy z intralipidu na ewentualne obnizenie nk i wyciszenie ukladu immunologicznego.
Ale wszystko to robilam w ciemno bo nie bylam wtedy jeszcze u Pasnika.
Zrobilam 3 transfery bez dodatkowych badan... sama szukalam. Mowili: probowac dalej.
Wiec na trudniejsze przypadki na pewno inne miasta:/ ale moze bedziesz miala szczescie - co do przypadku Twojego czego Ci zycze!
Moj dr byl bardzo mily i Panie jak juz wspominalam - cudowne.
Hahaha nieee kochana nie wracam jeszcze. Do tego czasu wiele z was zajdzie w ciąże i urodzi swoje piękne pociechy [emoji3531]

Na jakim teraz etapie jesteś? Wybacz nie jestem na bieżąco [emoji8]

Co do kirow to chyba najwazniejsze ze masz BX wiec bez wzgledu na to jakie maz ma hla -c a twoj i tak ma poprawne ;) nie ma ryzyka... Co do tych nie wykrytych to nie znam sie. ale accofilu raczej bys nie dostala, co najwyzej encorton i moze cos jeszcze - dla mnie jest OK, Mi wyszedl bardzo podobnie ale ja mam prawei wszystkie obecne. A robilas juz immufenotyp i te cytokiny ? Wazne jest jeszcze allo mlr i cros match - u mnie nic nie wyszlo ;)
Immunofenotyp to masz na mysli to?
40E037F2-37D5-496B-9DB1-B62ED3160393.jpeg

Hahaha nieee kochana nie wracam jeszcze. Do tego czasu wiele z was zajdzie w ciąże i urodzi swoje piękne pociechy [emoji3531]

Na jakim teraz etapie jesteś? Wybacz nie jestem na bieżąco [emoji8]
A juz myslalam😄😄😄
Jak tam Twoje pociechy? :)
Ja powoooooli przygotowuje sie do drugiej procedury, w miedzyczasie rowniez powoli robie badania dla Pas nika
Zrobilam histeroskopie i nic nie wyszlo
I tak o:) nie poddaje sie:)
Buziaki!!!

Dziekuje kochanie ;) Tez biedaku korzystasz z pomocy specjalisty jak ja? ;) Mi moja zawsze tlumaczy ze jak sobie obierzesz cel to nie zawsze uda sie pojsc prosto do przodu ale zygzakiem raz w gore raz w dol zawsze w koncu dojdziez do celu ;) Jutro wraca Łukasz wiec bedziemy gadac ;) Ostatnio wogole nie mielismy dla siebie czasu ;(
Kochana ja już ponad dwa lata! Dużo mi to dało, ale teraz stres mnie dopada i przerzucam uczucia z poprzedniego transferu na ten który będzie. Muszę sobie przerobić to w swojej głowie, ale już mi jest lepiej 😊 i my kiedyś dojdziemy do tego celu!

A co do tego sraczingu:)podobno działa jak accofil tak? Ale że zamiast wlewu accofilu czy jak sie to zrobi to nie trzeba accofilu? Ktoś pisał że ten zabieg zastepuje accofil ale nie wiem na jak długo?
Kurcze na jak długo to też nie wiem 🤔 Ale tak accofil można stosować zamiennie ze scratchingiem. Nawet widziałam już docent w swoich zaleceniach juz o tym piszę. Scratching stosujesz w cyklu przed, a wlew z accofilu od 3 do 5 dni przed transferem. Jeśli masz scratching to później nie robisz już wlewu tylko np zastrzyki podskórnie zaczynasz dwa dni po transferze 😉

reklama
Do góry