reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Wiórka ,Ty tu zaglądasz jeszcze czasem???
Zaglądam 😘😘😘
Ale u mnie na razie nic się nie dzieje.....
Od ciąży biochemicznej krwawie już 1,5 miesiąca, byłam na badaniach okazało się że mam 5cm torbiel po tym wszystkim, zaburzyła mi cykl i teraz lekami robimy sztuczny, żeby wyjść na prostą. Potem mam mieć naturalny i dopiero możemy zacząć. Nie mamy już mrozaków więc trzeba od początku zaczynać. Plus muszę mieć skreczing więc rozłoży się to na 2 cykle. Dodatkowo ostatnie 3 dofinansowane. Robiliśmy mężowi fragmentacje i podobno ma super wyniki. Ja jestem na diecie insulinowej plus zaczęłam się ruszać, waga idzie w dół. Do tego transferu chcemy przygotować mnie najlepiej jak się da. Mamy chwilkę więc jest o co walczyć. Jeżdżę na rowerze w weekend zrobiłam 55km więc jestem strasznie dumna. Trochę smutno że to się tak odwleka i ciągle coś, ale widać tak ma być... Podczytuje was oczywiście, ale nie ma się czym chwalić, więc tylko podglądam 😊😊😊

reklama
Wiesz ze Ty chyba się bardzo zle oceniasz sama! Na pewno nie jest tak jak piszesz! Jestes piękna, ktoś Cię pokochał!! Przestań myśleć o garbatym nosie, ja mam rzadkie zeby i będę nosić aparat 😂🙈

Ja tez mam garbaty nos i małe cycki 😁 Ale mam to gdzieś, bo mam męża który mnie kocha taką jaka jestem 😉

Sorry racja trochę mnie czasami ponosi ale dużo czytam o in vitro i tak jak koleżanka adus napisala o udraznianiu jajowodow. Ja lubie konkrety i jestem mega realistka wiec jakbym miala czekac w tym wieku na cud dzieki borowinie to by bylo wielce nieodpowiedzialne z mojej strony. W srode mam wizyte i bardzo duzo km do kliniki czesto piszecie o pewnym docencue z lodzi i tak sie zastanawiam czy na wszelki wypadek sie do niego nie zapisac skoro takie kolejki. Jesli doszly by jakies choroby immunologiczne tak akurat szybko by sie trafilo. Wiem ze wczesnie o tym mysle ale jednak moze lepiej podejsc do ewentualnego transferu na zaleceniach od docenta?
Ja w twoim wieku lapalabym się wszystkiego. A jeżeli nie masz bariery finansowej to już w ogóle. Wszystko co może pomóc to jest dobry pomysł.

Ej Laska!! Co ty tutaj wygadujesz ?!?! Masz marzenie jedno większe od drugiego ! Zdrowie mamuśki będzie pod kontrola a Ty szykuj dupke do transferu ❤️ Jeszcze usiądziesz z mama przy kawie a jedna noga będziesz bujać mini Bazylke w wózeczku. !! Tak będzie i nie skończysz swojej walki dopóki tak się nie stanie ❤️❤️A jeszcze będzie cyrk jak po rodzeństwo wrócisz dla Córci 😍😍😍 i oby twoja córka tak bardzo martwiła się kiedyś o ciebie jak ty o swoją ukochana mamę 😉✊
Inaczej sobie nie wyobrażam opuszczenia tego forum bez naszych bejbikow !
Ale Ty to super napisałaś! Dokładnie tak będzie 😎

Chodzi o genetyczne badanie zarodka? Dzieki moze lepiej to przemyśleć:) powodzenia dzisiaj
znasz ENG?Link do: Effects of maternal age on euploidy rates in a large cohort of embryos analyzed with 24-chromosome single-nucleotide polymorphism–based preimplantation genetic screening
Poczytaj.
powyżej 40 rz duzo embrionów jest wadliwych genetycznie. Będziesz szukać przyczyn wydawać kasę a tak naprawdę problem będzie leżał w genetyce. Wtedy podejść do dwóch stymulacji przebadać embriony i transferować zdrowe. Brak implantacji zaradna wynika ze złego przygotowania endonetrium lub genetyki. Bardzo zadko jest to czynnik immunologiczny. No, ale on jest i tez ważne jest mieć to na uwadze.

reklama
Do góry