reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Superrrrrr [emoji4] a co z siwimi, bo ja akurat mam ich pełno [emoji39] kryją dobrze ?
Masz sprawdzona stronę gdzie zamawiasz te cuda?
Jasne, że pokrywają. Ja mieszkam za granicą więc kupuje tutaj, a poza tym pisze Ci akurat o lorealu, bo mój brat tam pracuje więc mi doradza. Ale np wcześniej uzywalam farb byfama i też byłam bardzo zadowolona, one były chyba nawet ciut tańsze. Musisz poszukać w necie. Ale to naprawdę banalnie proste, farby profesjonalne nie niszczą włosów tak jak te że zwykłego supermarketu, no i masz ogromny wybór odcieni.

Zaszłaś w ciąże wyniki mogą być wystarczające do inseminacji niekoniecznie ivf. Pierw trzeba zrobić badania nasienia u androloga dr Wolski (Novum) czasem trzeba faceta przemęczyć i wyniki wracają do normy. Słabe plemniki to słabe DNA. Czyli przy czynniku męskim jest większy odsetek poronień. Mój mąż ma krypto. Wyniki nasienia potrafią być zmienne w czasie. W czasie roku leczenia u androloga wyniki były od pojedynczych w polu widzenia do 3-5mln przy takich parametrach już cuda się zdarzają:p. No i od 5mln/ml można IUI zrobić podwarunkim ze jest to stała wartość [emoji14] no ale mniej skuteczna metoda.Niech przebada go androlog porządnie :-) jak wyniki się nie poprawia cóż będzie i ivf . Ja mam syna po drugiej procedurze:-) u nas czynnik męski. Narazie poczekaj na wyniki.
To, ze zachodzisz w ciąże super rokuje. Dziwne te wyniki twojego męża. Szukałam bym diagnostyki u niego a nie ivf odrazu.

Tak też zrobimy, dzięki.
Ja spanikowałam bo lekarze mówią, że jego plemniki nie muszą być przyczyną poronienia, a moja ginekolog da mi skierowanie do kliniki, mam też się przebadać. Czekać nie chce, może i nie jestem bardzo stara ale marzę o trójce [emoji85] Po tym wszystkim jednak będę szczęśliwa z dwójką, a jak badania wyjdą złe, to i jedno wystarczy... Późno się za to wszystko zabrałam!
Mój ma też pojedyncze po odwirowaniu, a ilość 0,9 mln.. I do tego 1% prawidłowych [emoji3525]

Jeśli zachodzisz w ciążę to nie wiem w jakim celu chcą zrobić laparoskopię? Zapytaj. Ja po laparoskopi miałam torbiel w każdym cyklu, ciąża w takim przypadku jest niemozliwa. Zdecydowanie mniej inwazyjnym zabiegiem jest histeroskopia. Przy niskim AMH też lepiej nie szaleć od razu z laparoskopią. No ale od tego jest lekarz aby odpowiedział na pytanie dlaczego taki a nie inny zabieg.

Dowiem się wszystkiego w następną środę to wam napisze, szczerze mówiąc nie chcę laparoskopii, ale jeśli lekarz powie ze trzeba to chyba zrobię... Trudna decyzja.
Nie mam pojęcia jakie mam AMH, mam nadzieję, że zbadają mi je w klinice.

Dzięki za Wasze odpowiedzi, zaczynam wierzyć, że może uda sie jednak naturalnie. Partner nie jest przekonany do in vitro i bardzo zgrzyta między nami ostatnio. On też myśli: klinika dzień dobry = in vitro [emoji23]

Będę wam dawala znać, co wyjdzie po drodze.

U mnie dziewczyny dziś od rana pada deszcz czyli cały dzień siedzę w domu🙁. Jak co tydzień pojadę na rynek po ziemniaczki i jabłka, coś tam sobie posprzątam, może zrobię znów te ciastka owsiane, smakują mi one, no i zostanie książka do czytania🙂.
Kurde, dlaczego nie może padać w tygodniu 🤔. I na dodatek do tego smętnego dnia, wstałam z bólem głowy 🙄
Mam nadzieję że u Was dzień będzie fajniejszy 😘
Ciekawe co mój Snickersik ( czyt @bazylia128 ) będzie robił 😘
Necia to pewnie jakiś wyczesany obiad zrobi 😘
Ja bym bardziej porownywala do twixa 😍 😍 😍 wiesz jakie podobne do siebie jestesmy ze nawet kiry mamy prawie takie same ;) Moja mama ma dzisiaj imieniyny: Iwony ;) Tak wiec ja juz dom ogarnelam, pomylam podlogi, tez pada wiec sie odejdzie chociaz podlewanie kwiatow ;) Opowiadalam jej ostatnio o tobie ze nie mozesz kawy dopic bo zaraz widzisz jakies chwasty i obrywasz to mowi ze jej czlowiek jestes ;) o 10 juz jade na zakupy na trzy domy: dla nas dla rodzicow i dla tesci - to chyba mnie rozasazi jak bede nosic te siaty ;) Zostaje do wieczora z mama a pozniej wracam do domu i musze spiac poslady z mom projektem wiec czeka mnie znowu malo spania ;) No a jutro to juz bede cala w nerwach ;( :oŁukasz dzisiaj jedzie do Wawy i zostaje sama ;( Szkoda ze tak daleko mieszkasz to bys juz u mnie siedziala ;) Tak sobie myslalam wczoraj o @goffa13 ze pamietam dokladnie jak z nia pisalam ze ja kiedys zrobilam sikanca w 5 dpt i wyszedl pozytywny i ona te zrobila i pokazywala ta kreseczke - z tej kreseczki piekna Jagódka ;) Jak ten czas leci - masakra... Dziewcyny w pn nie bedzie kalendarza dlatgo @kate_p7 trzymamma mocne kciukaski za bete - niech sie skonczy juz ta zla passa na forum ;( Caly czas cos sie dzieje nie dobrego i az strach normalnie cokolwiek zaczynac ;( Buziolki dla Was ;)

A w jakim mieście szukasz?
Na stronie salve medica w Wavie oglądałam właśnie cennik i mają wlew accofilu więc może by zrobili. O i ten scratching też mają. Kurde mogłam też pomyśleć o tym wcześniej jak to daje podobny rezultat do accofilu. Tam pisze że wykonują około 20 dnia cyklu poprzedzającego cykl z transferem. A jak ja mam w poniedziałek 28 dc to jest możliwość żeby zrobili tak póżno jakby było miejsce?? Ostatni cykl miałam 35 dni.?
Dzwoniłam tam accofil normalnie podają,skreatching z dnia na dzień można się umówić ale raczej ma to być konkretnie 20 dc:( Ale zawaliłam sprawę. Tak to bym to zrobiła i encorton tylko brała:/

Ostatnia edycja:
Ja bym bardziej porownywala do twixa 😍 😍 😍 wiesz jakie podobne do siebie jestesmy ze nawet kiry mamy prawie takie same ;) Moja mama ma dzisiaj imieniyny: Iwony ;) Tak wiec ja juz dom ogarnelam, pomylam podlogi, tez pada wiec sie odejdzie chociaz podlewanie kwiatow ;) Opowiadalam jej ostatnio o tobie ze nie mozesz kawy dopic bo zaraz widzisz jakies chwasty i obrywasz to mowi ze jej czlowiek jestes ;) o 10 juz jade na zakupy na trzy domy: dla nas dla rodzicow i dla tesci - to chyba mnie rozasazi jak bede nosic te siaty ;) Zostaje do wieczora z mama a pozniej wracam do domu i musze spiac poslady z mom projektem wiec czeka mnie znowu malo spania ;) No a jutro to juz bede cala w nerwach ;( :oŁukasz dzisiaj jedzie do Wawy i zostaje sama ;( Szkoda ze tak daleko mieszkasz to bys juz u mnie siedziala ;) Tak sobie myslalam wczoraj o @goffa13 ze pamietam dokladnie jak z nia pisalam ze ja kiedys zrobilam sikanca w 5 dpt i wyszedl pozytywny i ona te zrobila i pokazywala ta kreseczke - z tej kreseczki piekna Jagódka ;) Jak ten czas leci - masakra... Dziewcyny w pn nie bedzie kalendarza dlatgo @kate_p7 trzymamma mocne kciukaski za bete - niech sie skonczy juz ta zla passa na forum ;( Caly czas cos sie dzieje nie dobrego i az strach normalnie cokolwiek zaczynac ;( Buziolki dla Was ;)
No to zdrówka przede wszystkim życzę dla p Iwonko❤️❤️❤️. Ale bym sobie z nią o chwastach pogadała 😁
Szacun dla ciebie, jesteś dla rodziców i teściów mega wsparciem ❤️. Tylko mi się nie wykończ bidulko 😘
Ja też zmykam na zakupy, a głowa boli że hej 🙁

Tak sie zlapalam na tym ze jakos slabo wierze u siebie w sukces z tym moimi jedynakiem bo jak pisalyscie o tych podwyzkach to juz chcialam dzwonic do kliniki i pytac o koszt procedury - dopiero sie chwile zreflektowalam: no moment - najapierw sie zapytaj o koszty transferu ;) - takze tego .... hmmm dziwne uczucie ;)
U mnie cena ETM z 1800 na 2300 wiec jak ten się nie uda to będzie po kieszeni mocniej:-( A u Ciebie się uda bo implantację były. Tylko tego zdrowego trzeba a przecież go masz:-)))

Dziewczyny, czy wiecie czy Gameta Gdynia teraz funkcjonuje? Nie mogę się tam od wczoraj dodzwonić :( na jaki numer tam dzwonicie do recepcji? Może mam zły nr z tego wszystkiego... My do 6 czerwca musimy wyjechać bo w UK wprowadzaja kwarantanne...więc i tak nas w tak krótkim czasie nie przyjmą w Gamecie :( A może wiecie czy Śliwiński albo Czech gdzies prywatnie przyjmują?

reklama
Tak sie zlapalam na tym ze jakos slabo wierze u siebie w sukces z tym moimi jedynakiem bo jak pisalyscie o tych podwyzkach to juz chcialam dzwonic do kliniki i pytac o koszt procedury - dopiero sie chwile zreflektowalam: no moment - najapierw sie zapytaj o koszty transferu ;) - takze tego .... hmmm dziwne uczucie ;)
A ten twój to jakiej morfologii jest? Wiesz? Czy nie pytałaś?

Do góry