reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

domat do dnia transferu dodajesz 2 tygodnie i ilość dni jakie mają zarodki, czyli u Ciebie 8 dpt+3 dni (tyle miały zarodki) + 14 dni = 25 dni czyli 3 tydzień 4 dzień ciąży :-)

reklama
Martaczi ja też byłam w programie, hmmm ciekawi mnie czy się spotkałyśmy :-) Może warto wykonać histeroskopię

Martaczi,wydaje mi sie,ze cos drgnelo i warto z tego powodu sprawdzic jeszcze bete w terminie jaki podal lekarz. A ilu dniowe mialas podane zarodki?

madzialenak - teraz jak już jesteś w ciąży to chodzisz do innego lekarza? klinika nie prowadzi ciąży? ja właśnie nigdy nie widziałam tam ciężarnej i zaczęłam się zastanawiać jakie mają statystyki bo my jeździmy z tak daleka sama już nie wiem co robić czy szukać gdzie indziej czy zostać w programie chociaż za leki mi wychodzi tak 6000 tys. szkoda że nie mam mrozaczków:-(

Dziewczyny jakie macie zalecenia po transferze ? Wiem moze to glupie ale nie balyscie sie isc np do toalety po zeby ich nie wydalic? Ja juz sama nie wiem co robic i czy to możliwe żeby one zostały wydalane z macicy?

gotadora - na pewno tym razem się uda przecież to rok płodności wszystkie w tym roku będziemy w ciąży!
tą histeroskopię miałaś na nfz w szpitalu? jak wygląda ten zabieg? bolało?

Martaczi ten zabieg miałam w Gdańsku w szpitalu, który polecił dr K ( wcześniej w nim pracował), ja niestety nie miałam wtedy ubezpieczenia w PL, a do głowy mi nie przyszło, aby brać z UK międzynarodową kartę, no i ten zabieg kosztował mnie 3200 ... na fakturze mam między innymi: osobodzień 600.00 - wiecie,że w hotelu na Mazurach tyle nie kosztuje nawet apartament w co niektórych fajnych hotelach? wtedy jest tam chociażby woda do picia, a w szpitalu nikt nawet tego mi nie zaoferował ... nie bolało, bo było znieczulenie ogólne, później nie zostałam uprzedzona,że będzie tak dużo krwi, więc po wstaniu z łóżka bez majtek krew poleciała na podłogę, byłam w szoku, ale aż tak bardzo nie bolało ... ja miałam polipa i go wycieli

reklama
TeQuila nie obawiaj się tego, gdyby było jakieś niebezpieczeństwo to nie pozwolonoby po transferze zrobić pipi, w Invimedzie kazali trzymać 15 minut, w Invikcie można od razu, z tego co wiem w UK również można od razu :-)

Do góry