reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie myśl w ten sposób. Na pewno już nie raz mówiłaś mu ze jesteś mu wdzieczna za to co zrobił. Ale to już jest.
A chodzi o to co dzieje się tu i teraz. Lekarz to też człowiek, ma prawo się pomylić, ale nie ma prawa potem przerzucać winy na pacjentkę. Ma zrobić wszystko co można, żeby był efekt. Jak najlepszy efekt. Nie trzeba mieć eksperckiej wiedzy, zeby wiedzieć ze 1 pobrany pęcherzyk po tygodniu stymulacji vs dohodowanie wiecej niż jednego pecherzyka (prawdopodobnie 4) to nie jest trudny wybór...
A ja przy piątku nabyłam takie o😊
Mogę zapytać jakie masz AMH ? U mnie tez gownianie z ilością zawsze było .. ale u mnie bardzo niskie AMH .. ale tez lekarze nie wysyłali się na zmianę leków , dawek itd teraz jestem w nowej klinice i mam nadzieje , ze coś zmienia ...chociaz na cuda bie liczę . Już nam powiedzieli , ze będą wszystko pobierać ( standard to min 3) nawet jeśli będzie jedna .
A jakie masz smh jeslu mozna zapytac?

reklama
Wg labo Invicty mam 0.54 wiec nie spodziewalam się cudów (w UK wyszło mi 1.76) ,. a 8 lat temu też miałam niskie AMH a miałam dużo komórek, wszystkie się zapomniały i z 3 stymulacji miałam łącznie 10 blastocyst. może już po prostu stara jestem :szok:
Z tym AMH wiesz jak jest, zrobilabys w innym labo to by wyszło wyższe. Oni jakies testy maja co zaniżają 😔
Normalnie szok z ta stymulacja... Współczuję...
Ja tez raczej kolejnej stymulacji nie bede u nich robic, maja swietny lab i procedury, ale do reszty mam duze zastrzezenia.
No i lekarza mi troche szkoda, bo na niego akurat nie narzekam.

No ta klinika to jest cyrk, lewy zareagował bo są na nim jednak 3 pęcherzyki, 2 prawie 10mm, 3ci mniejszy ale jest więc jajnik zareagował, bo 2 dni temu były 2 i mniejsze.. prawy ma wielki pęcherzyk który już niestety trzeba spisać na straty bo przedojrzeje do punkcji a drugi jest ale ma jakąś nieprzejrzysta treść więc komórki w nim raczej nie ma.. Teraz przekonuje się że start procedury w 11dc gdzie dominujący pęcherzyk został zrekrutowany był największym błędem, którego nie da się już cofnąć.. W sumie pęcherzykow w tym cyklu naliczyli 7 a się okaże że zostanę z niczym..

No ta klinika to jest cyrk, lewy zareagował bo są na nim jednak 3 pęcherzyki, 2 prawie 10mm, 3ci mniejszy ale jest więc jajnik zareagował, bo 2 dni temu były 2 i mniejsze.. prawy ma wielki pęcherzyk który już niestety trzeba spisać na straty bo przedojrzeje do punkcji a drugi jest ale ma jakąś nieprzejrzysta treść więc komórki w nim raczej nie ma.. Teraz przekonuje się że start procedury w 11dc gdzie dominujący pęcherzyk został zrekrutowany był największym błędem, którego nie da się już cofnąć.. W sumie pęcherzykow w tym cyklu naliczyli 7 a się okaże że zostanę z niczym..
No ale co oni teraz niby chcą z tym zrobić? Nic?!? Nie mają sobie nic do zarzucenia?
Będziesz wnosić skarge?

straszne to wszystko jestes kolejnym dowodem na to ze w klinikach robia takie cyrki. Wiesz pisalas ze u mnie innaczej bo inne AMH ale u mnie tez duuuuzzooo innych czynnikow sie nalozylo na to co sie stalo, zupelnie nie zaleznych od AMH u mnie na poczatku stymulacja szla dobrze, tylko pozniej przez zaniedbanie, pechowa sprawe z korona, niedoswiadczenie nowych pracownikow i brak z personelu wlasnie doswiadczonych lekarzy... Dziwne ze twoj lekarz z takim doswiadczeniem na tobie pierwszy raz praktykowal taka stymulacje. Przeciez napewno leczyl pacjentki z mniejszym AMH - ja bym sie go pytala czy byly takie przypadki...

@fredka84 ja tez dzisiaj szaleje na dowrze - jeeesttttt cudownie ;) Rano szybciutko posprzatalam i zrobilam golabki innaczej niz zawsze bo bez zawijania ;) Dzisiaj jeszcze jedziemy do moich rodzicow bo moj tata wykopal staw i wrzucil tam jakies rybki ;) Jestem tak steskniona ;) Fajnie ze robicie grilla, szkoda tylko ze pogoda ma sie zepsuc i maja przyjsc przymrozki ;)

reklama
No ale co oni teraz niby chcą z tym zrobić? Nic?!? Nie mają sobie nic do zarzucenia?
Będziesz wnosić skarge?
Stymuluje sie dalej z nadzieja ze coś lewego będzie..pewnie nic z tego i tak nie będzie, 2 dni 300, 1 dzień 225 i wtorek kontrola. Ja mam dziś 20dc, jestem po 9 zastrzykach więc ja wątpię że wogole coś będzie z tego jeszcze.. Lekarz oczywiście nic nie ma sobie do zarzucenia. Stwierdził jednak że lewy zareagował, mimo iż ten jelop rano stwierdził że nic nie rosnie.. Kabaret jakiś!

Do góry