reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Słuchaj jeżeli to genetyka to masz odpowiedz i moim zdaniem lepsza to droga. Bo imunooo to jest leczenie mocno eksperymentalne ... i nie zawsze pomaga. A jeżeli genetyka przysiadła to jest PGD co juz zdrobiłaś. Pamietaj Ty w ciąże zachodzisz! ty nie masz braku implantacji itp. Są poronienia co jest bardzo bolesne psychicznie i trudne ... No, ale masz dobrą rezerwę, macie duzo blastocyst. Jak coś to bedziecie podchodzić do IVF z PGD do skutku. Genetyki nie poprawisz(jezeli to jest własnie to) ale macie dużo dobrych gamet. Teraz macie jeden zdrowy zarodek. A gdyby zapłodnić 10 - 15 komórek to jeszcze więcej ich będzie. A u was się da zrobić WIELKIE IVF bo jest z czego:-)
dzieki ;) ale tak chcilm znalezc odpowiedz i zloty srodek ;( Raaaa..waan tez wylkucza genetyka po PGD... moze jestesmy jacys nie kompatybilni czy co? Czego bym nie zbadala to wyniki sa prze super, prze swietne ...

@bazylia128 a masz już ten wynik cytokin? Mi tam małe nieprawidłowości wyszłyZobacz załącznik 1115180
kochanie mam tylko u mnie to sie innaczej nazywa... sprobuje wrzucic zdjecie tylko moj super nowy tele ma za duza rozdzilenosc i nie chce sie wrzucic. Specjalnie zwrocilam uwage na ta interlukeine mam w normie wszystskie wyniki, nie ma nic do czego mozna by sie bylo pryczepic tylko to C4-C8 troszenke poza norma no i te nk 12 a dziewczyny pisza ze powinno byc do 10... czekam jeszcze tylko na kir...

dzieki ;) ale tak chcilm znalezc odpowiedz i zloty srodek ;( Raaaa..waan tez wylkucza genetyka po PGD... moze jestesmy jacys nie kompatybilni czy co? Czego bym nie zbadala to wyniki sa prze super, prze swietne ...
Ale zbadany jest jeden zarodek, a nie mając nawet kariotypow ani żadnych innych genetycznych badań istnieje opcja, że to tam trzeba szukać przyczyny, bo to że ten jest zdrowy, nie znaczy że tak było w przypadku tych, które się zaimplantowaly, ale nie dały rady.
Choc mając na bank zdrowy zarodek i dobre wyniki, istnieje spora szansa, że ten raz będzie Twój. Nie traciłabym jeszcze nadziei. Tak jak dziewczyny pisza, skoro immunologia jest ok to będziesz mogła podejść do transferu i masz spora szanse na ciaze.

kochanie mam tylko u mnie to sie innaczej nazywa... sprobuje wrzucic zdjecie tylko moj super nowy tele ma za duza rozdzilenosc i nie chce sie wrzucic. Specjalnie zwrocilam uwage na ta interlukeine mam w normie wszystskie wyniki, nie ma nic do czego mozna by sie bylo pryczepic tylko to C4-C8 troszenke poza norma no i te nk 12 a dziewczyny pisza ze powinno byc do 10... czekam jeszcze tylko na kir...
A jak dodajesz zdjęcia na forum? Robisz wcześniej zdjęcie a potem wstawiasz je z galerii? A próbowałaś dodać zdjęcie w trakcie pisania posta? Chodzi mi żeby zrobić zdjęcie przez aplikację forum, kurde nie wiem jak to wytłumaczyć

reklama
Cześć kochana [emoji8]
Jakoś się trzymam, zrobiłam trombofilie wrodzona i immunofenotyp i czekam za wynikami ...
Miesiaczki jeszcze nie dostałam a zbliża się czas wizyty kontrolnej, poczekam za wynikami i pojadę do lekarza. Zobaczymy....
Ogólnie jak mam zajęcie jakoś, byle jak ale do przodu di gorzej jak widzę małe dzieci płacz uruchamia się automatycznie i dół [emoji17]
Ciężko ciężko ...
Jestem na zwolnieniu i będę korzystać z pomocy psychologa w przyszłym tyg mam dzwonić się. Umawiać na wizytę.
Dziękuję bardzo za troskę i wywołanie mnie z tych szarych chmur.

Buziaki [emoji8]
Wiesz,że przytulam Cię wirtualnie i modle sie po swojemu za Was;* caly czas ;* Wszystko bedzie dobrze. Mam nadzieje,że pomoc psychologa Ci pomoże. Jeśli robiłaś badania z testdna to od nich czesto przychodzą wyniki szybciej niż piszą czy mówią. Trzymaj się cieplutko ;*

Do góry