reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W sumie miałam cztery transfery. Drugi biochemiczna po trzecim urodził się syn. Teraz podeszliśmy jeszcze raz (Pełna procedura) po drugie dziecko - czwarty transfer i nie udało się. Zostały mi 3 zarodki słabej jakości (BC) z tej ostatniej procedury( trzeciej). I zastanawiam się czy podejść do kolejnej procedury czy odpuścić już. Mam za sobą trzy stymulację, jedno ICSI z mrożonych komórek teraz czekam na transfer z mrożonych zarodków. To będzie mój 5ET. I zastanawiam się czy dalej wydawać kasę czy zainwestować ja w syna i pogodzić się z tym, ze będę miała tylko jedno dziecko. Człowiek zawsze chce więcej, gdy walczyłam o syna mówiłam, ze jedno mi wystarczy:p
Weź dwa zarodki na raz :) szkoda je zostawiać. Następna stymulacja....to już od waszych chęci zależy. Wiesz że może się udać , to kwestia wytrwałości.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po porodzie nie mam zamiaru się ograniczać. Już powiedziałam, że wracam do domu i ma na mnie czekać sushi dla 3 osób. A potem bochenek chleba z pasztetem [emoji16][emoji1787]
Miszczu, policzysz mi na kiedy powinnam mieć termin pls? 😘
Bo Ty masz to obcykane, a ja już sama nie wiem czy mam to dobrze policzone...
Punkcja 10.02
Transfer 15.02
Wiek zarodka 5 dni
Bardzo ładnie proszę 😘😘😘

Musze chyba jeszcze raz to przeliczyć, bo ze wszystkich badań wychodzi mi ze jest o kilka dni do przodu vs termin ktory po al mi lekarz na początku, niby termin na 6.11 czyli 12t5d, a w poniedziałek znowu na usg mi babka wyliczyla 13t1d (i wpisywała dane z transferu w system, wiec może faktycznie to racja). No i wielkość dziecia tez bardziej na ten 13+1 bo aż 7cm...

To możemy się razem na porodówce drzeć przy porodzie 😂😂😂 u mnie dziś wyszła data porodu 09.11 😉

Mojej kumpeli kazali rodzić naturalnie jak mała szła z rączką przy główce (jej pierwszy poród) i sie tak darła, że cały oddział ja słyszał 😂 jak urodziła, podszywali ją i wyszła na oddział to było tylko z każdej strony "patrz, to ta co się tak darła" 😂

Wątróbka, pasztet to podroby z dużą zawartością Wit A, która może powodować poronienia.

No ale to nie można wcale tego jeść? Kurde 😱 Ja myślałam, że można ale "z rozumem", nie codziennie tylko np. raz na jakiś czas. Ja jedną kanapkę z pasztetową i ogórkiem kiszonym zajadam średnio raz na ok 2tyg. Bo wychodzę z założenia, że powinno się jeść wszystkiego po trochu.

reklama
Hej. Dziewczyny mam pytanie, czy u którejś z Was był przypadek że u męża stwierdzono azoospermie ale udało się pobrać jakieś plemniki z jąder bądź badania się polepszyły?

Do góry