reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Łooooooooooo, ale jesteś kochana [emoji173]️. Ale napisałaś o tej siostrze, padłam [emoji16][emoji16][emoji16].
A nic nie robiłam, woziłam ziemię, były ostatnie poprawki ścieżki, kosilam trawę. Same urodzinowe czynności [emoji23]
Aaaa, i dostałam dwie stówki od męża, nic nie musiałam za to robić [emoji23]. Kupię sobie zbiornik na deszczówkę [emoji12]
Romantyk😀😀😀ale dopytaj, bo może on abonament wykupił 😀no wiesz 4x50😆

reklama
Byłaś na nfz? Grunt że ok [emoji3]

Tak, byłam na NFZ bo do kliniki nie jeżdżę bo raz, że daleko, dwa, że ceny wizyt kosmiczne a trzy, że jak chciałam na wizytę serduszkową jechać to pani w rejestracji mówiła, że na własną odpowiedzialność i jak się nic złego nie dzieje to lepiej znaleźć gina bliżej.

I mnie moja gin wysłała na kasę, zawsze to 450zł mniej w wydatkach, a robił mi jej kolega i zapewniała, że to dobry lekarz więc poszłam na nfz 😉

Na cross match tez czekam - atobie cos wyszlo w cross match ? Ty masz kir AA prawda?
Pasnik powiedzial ze ten wynik jest ok. Tak ja mam kir aa. Ciekawa jestem co Tobie wyjdzie🤔

Załączniki

• 20200116_153905.jpg
    20200116_153905.jpg
    159 KB · Wyświetleń: 36
Hej :)
Mam takie pytanko, czy ktoras z Was miala moze ICSI ??
Ja mialam odmianę tej procedury, PISCI. To też mikromanipulacja, tylko ze dodatkowo z jakimś doborem plemników pod kątem wiązania z hialuronianem, bo to u nas bylo najsłabsze. W pierwszej procedurze w 2018 z 10 zapładnianych komórek mieliśmy 7 blastek, a w drugiej w tym roku z 16 komórek były tylko 3 blastki. Myślę ze bez mikromanipulacji i dobrej selekcji nasienia to mogloby nie być nic...

Ja mialam odmianę tej procedury, PISCI. To też mikromanipulacja, tylko ze dodatkowo z jakimś doborem plemników pod kątem wiązania z hialuronianem, bo to u nas bylo najsłabsze. W pierwszej procedurze w 2018 z 10 zapładnianych komórek mieliśmy 7 blastek, a w drugiej w tym roku z 16 komórek były tylko 3 blastki. Myślę ze bez mikromanipulacji i dobrej selekcji nasienia to mogloby nie być nic...

Dziekuje za odpowiedz.
Mialam wlasnie pierwsza konsultacje przez tel i jestem przerazonaaa
Bede miala dlugi protokol, 2 zastrzyki na dzien... trzeba tylko czekac az otworza klinike i bedzie mozna zaczac dzialac...

12t2d 💓 no wiesz, my jesteśmy już nastawione na porażki i wszystko co najgorsze po wszystkich naszych przejściach więc żyje cały czas w strachu 😉
To dokladnie tyle wieku mial Maksik na tym badaniu prenatalnym i tyle samo wzrostu co Twój Dziobak😊
Tak, z tym nastawieniem to cholernie ciężko jest coś zmienić... Ja już trochę odetchnęłam, ale tak tylko trochę, bo wiadomo, że w mojej głowie to wszystko jest możliwe. Choć obiektywnie to już najgorsze za nami😊

reklama
Łooooooooooo, ale jesteś kochana [emoji173]️. Ale napisałaś o tej siostrze, padłam [emoji16][emoji16][emoji16].
A nic nie robiłam, woziłam ziemię, były ostatnie poprawki ścieżki, kosilam trawę. Same urodzinowe czynności [emoji23]
Aaaa, i dostałam dwie stówki od męża, nic nie musiałam za to robić [emoji23]. Kupię sobie zbiornik na deszczówkę [emoji12]
Kochanie wszystkiego najlepszego!!!! Spełnienia każdego marzenia!!! 😍😍😍😍😍😍😍 a co do cudownego dnia to nie życzę bo widac, ze wczorajszy był mega 😂😂😂😂😂 to za dzisiejszy cudowny 🍾🍾🍾

Do góry