reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
To zależy gdzie jest i jaka duża. Jak nie masz bólu brzucha i beta nie będzie już bardzo przyrastac to może tak być że leki będą odstawione i dojdzie do samoistnego poronienia ciąży pozamacicznej. Pytanie gdzie ona jest? Bo może być nieprawidłowo w macicy w różnych częściach jajowodu w jajniku a nawet w jamie brzusznej. Trzeba monitorować i starać się ja znaleźć.
A jak będzie pozamaciczna czasem to sama poronię czy czeka mnie zabieg.?

To zależy gdzie jest i jaka duża. Jak nie masz bólu brzucha i beta nie będzie już bardzo przyrastac to może tak być że leki będą odstawione i dojdzie do samoistnego poronienia ciąży pozamacicznej. Pytanie gdzie ona jest? Bo może być nieprawidłowo w macicy w różnych częściach jajowodu w jajniku a nawet w jamie brzusznej. Trzeba monitorować i starać się ja znaleźć.
O matko to ale sobie narobiłam 😭

Nie denerwuj się na razie póki co konieczna jest obserwacja przede wszystkim. Zabieg zawsze jest ostatecznoscia. Szczerze mówiąc raczej chyba małe jest prawdopodobieństwo że okaże się to prawidłową ciaza w jamie macicy. Wiem że to nie jest przyjemne i na pewno psychicznie bardzo boli. Ja jestem po 2 biochemicznych ciazach jedna była podejrzewana o to że jest w jaowodzie. Żadna nie wymagała zabiegu operacyjnego na cito ani lyzeczkowania.
A jak będzie pozamaciczna czasem to sama poronię czy czeka mnie zabieg.?

Cudownie się Ciebie czyta. Wiem że brniesz do upragnionego celu i na pewno z tym nastawieniem i podejściem tam dotrzesz. Zdrowa głowa i prawidłowe nastawienie to przynajmniej połowa sukcesu. Trzymam kciki [emoji3][emoji3]
A ja Ci mówię że będzie dobrze ! [emoji173] [emoji110] [emoji8]
Czekam razem z Tobą[emoji295]

Nie płacz i nie denerwuj się serio. Postępuj zgodnie z zaleceniami. USG jest na pewno kluczowe. Gdybyś miała jakieś dolegliwości bólowe brzucha to na pewno musisz się zgłosić do szpitala. Ostatnia beta jest z kiedy?

Z czwartku tzn wczoraj, boli aż takich nie mam. Coś tam mnie boli delikatnie ale znosnie.

reklama
Z czwartku tzn wczoraj, boli aż takich nie mam. Coś tam mnie boli delikatnie ale znosnie.
Kochanie a może poproś lekarza żeby ci zrobił usg nie tylko przezpochwowe ale tez usg jamy brzucha może gdzies znajdzie ten pęcherzyk ??
Może gdybys odstawiła progesteron to poronienie przyjdzie samo i będzie dobrze bez zabiegu 🥺
Bądź dzielna moja kochana trzymam za ciebie ✊✊

Do góry