Ja biorę omegamed optima forte ☺Kurcze a ja nie biore zadnych witaminek. Jedynie magnez i d3 i folian. Jak zapytalam lekarza o to co poleca to powiedzial by jesc warzywa owoce i ryby. Hmmm... Moze lepiej cos kupic? @Dakita30 @Netiaskitchen wy bierzecie cos?
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Ja przez miesiac musialam odstawic wszytskie suple i witaminy. Nie jadlam prawie nic, bo zlapalam pasozyta i mialam ostre biegunki (po 10-15 razy dziennie przez ten miesiac), stracilam prawie 3kg.i to wszytsko w II trymestrze. A mimo to, wyniki nie byly najgorsze, corcis rosla bez problemu. Gin uswiadomila mi, ze naprawde dziecko czerpie sobie wszytsko csego potrzebuje i moje wyniki musialyby byc naprawde mega zle, zeby to mialo jakis wplyw. I ze jasne, jesli sie chce mozna sie suolementowac, co z reszta robie, ale ze wystarczy zdrowo jesc i tez bedzie ok.Kurcze a ja nie biore zadnych witaminek. Jedynie magnez i d3 i folian. Jak zapytalam lekarza o to co poleca to powiedzial by jesc warzywa owoce i ryby. Hmmm... Moze lepiej cos kupic? @Dakita30 @Netiaskitchen wy bierzecie cos?[emoji16]
Netiaskitchen
Oby jak najszybciej się udałoCodziennie jestem z Wami nie udzielam się za dużo ale podczytuje odkąd sami zaczelismy leczenie.Ja 32 lata w tym roku ,staramy się jakieś 8 lat a od czerwca in vitro . Leczymy się w Holandii .U nas problemem jest mała ilość plemników ,u mnie wszystko ok . Skierowanie na icsi ,stymulacja w październiku 16 komórek ,zapłodniło się 13.W trzeciej dobie transfer 1 zarodka . W czwartej dobie 8 przestało się rozwijać i 3 poszły do zamrozenia . Później poronienie w 11 tyg ( serduszko zatrzymalo się w 8 )od samego początku żadnych plamien nic . Drugi transfer ,cykl naturalny miałam 5 marca rowno 2 miesiące po poronieniu ,niestety nieudany ... Podejrzewam ,że była to biochemiczna .w 5 dpt cień kreski na teście a 6 dpt beta mniej niż 5 a progesteron 48...,którego dawkowalam bardzo mało .A teraz ten paskudny wirus i czekamy .....żeby zabrać następnego kropka .
Netiaskitchen
Właśnie to chyba o tego właściwego kropka i właściwy moment chodzi w tym calym szaleństwie...O ile dobrze kojarzę, to miałaś zapładnianie przy drugiej procedurze komórki też z pierwszej ? Mam nadzieję ,że ja też trafię na tego właściwego kropka a Wam życzę dużo zdrówka w tym ciężkim okresie
Tak, dobrze kojarzyszta druga procedura to w ogóle rollercoaster był... 18 dni stymulacji, pobranych 21 pęcherzyków, okazało się ze dojrzałych komorek 16,zaplodnilo się 12,do blastki przetrwały tylko 3.A z mrozonych 3 komórek udalo się uzyskać jedną blastkę z 6 doby.
Mam to saaaaaaamoooooA dla mnie niestety cała tzw. magia świąt to możliwość spędzenia ich z rodziną. Z rodzicami, babcią... Więc sorry, ale dla mnie tych świat w tym roku po prostu nie ma. Samo zjedzenie żurku tu nic nie zmieni
Właśnie! Budzimy się [emoji8][emoji8][emoji8]Hop hop @bazylia128 gdzie jestes? [emoji3166][emoji3166][emoji3166] siedzisz w krzakach? [emoji16] wyłaź!
A w jakim mieście podchodzisz?Codziennie jestem z Wami nie udzielam się za dużo ale podczytuje odkąd sami zaczelismy leczenie.Ja 32 lata w tym roku ,staramy się jakieś 8 lat a od czerwca in vitro . Leczymy się w Holandii .U nas problemem jest mała ilość plemników ,u mnie wszystko ok . Skierowanie na icsi ,stymulacja w październiku 16 komórek ,zapłodniło się 13.W trzeciej dobie transfer 1 zarodka . W czwartej dobie 8 przestało się rozwijać i 3 poszły do zamrozenia . Później poronienie w 11 tyg ( serduszko zatrzymalo się w 8 )od samego początku żadnych plamien nic . Drugi transfer ,cykl naturalny miałam 5 marca rowno 2 miesiące po poronieniu ,niestety nieudany ... Podejrzewam ,że była to biochemiczna .w 5 dpt cień kreski na teście a 6 dpt beta mniej niż 5 a progesteron 48...,którego dawkowalam bardzo mało .A teraz ten paskudny wirus i czekamy .....żeby zabrać następnego kropka .
Najważniejsze z jakim rezultatem czekamy niedługo na zdjęcie malutkiego kropusiaWłaśnie to chyba o tego właściwego kropka i właściwy moment chodzi w tym calym szaleństwie...
Tak, dobrze kojarzyszta druga procedura to w ogóle rollercoaster był... 18 dni stymulacji, pobranych 21 pęcherzyków, okazało się ze dojrzałych komorek 16,zaplodnilo się 12,do blastki przetrwały tylko 3.A z mrozonych 3 komórek udalo się uzyskać jedną blastkę z 6 doby.
klaudiaanita
Dokładnie tak to tylko cyferkiGrunt ze nie spada to daje nadzieje ale beta to tylko cyferki noga oznaczać wszystko albo nic na tym etapie tylko usg może powiedzieć czy zarodek rozwija się prawidłowo. Wiem ze targają tobą emocje ale musisz być cierpliwa i poczekać do badania. Tak naprawdę ten wynik pokazuje ze nie doszło do poronienia ale nic nie mówi o rozwoju. Bądź dobrej myśli a my trzymamy kciuki ❤
Tylko USG prawdę Ci powie
Ja miałam bety kosmiczne a ciąża niestety obumarła
reklama
Almere Stad ( flevoziekenhuis )A w jakim mieście podchodzisz?
Podziel się: