reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Podobno coś w pęcherzyku musi być jak osiąga wartość 2 cm. Więc teoretycznie masz jeszcze czas. Ale spadek beta HCG jest zawsze niepokojący. Jedyne co Ci zostaje to czekać.
Jest możliwość ze Beta spada i potem dalej rośnie i wszystko jest ok? Może ten lekki krwotok był przyczyna i może wrócić do normy? Skoro wcześniejsze wyniki były ok a na zarodek mam jeszcze czas skoro jestem 28dpt a do 35dpt powinno być serduszko.

Z takim podejściem musi się udać 🙂
Po łyżeczkowanie ile leżałam w szpitalu jak to wszystko przebiegało i kiedy można współżyć i dalej starać się o dziecko? Podobno po łyżeczkowanie są duże szanse ze jak kobieta nie miała szans na samoistne zajście w ciąże to są duże szanse na to ze się uda.

Po łyżeczkowanie ile leżałam w szpitalu jak to wszystko przebiegało i kiedy można współżyć i dalej starać się o dziecko? Podobno po łyżeczkowanie są duże szanse ze jak kobieta nie miała szans na samoistne zajście w ciąże to są duże szanse na to ze się uda.
Łyżeczkowanie to dość powszechny zabieg ale jednak zabieg, który niesie za sobą konsekwencje. Są sytuacje w których nie można go uniknąć ale nie można mysle o nim jak o rodzaju terapii niepłodności ... są przypadki uszkodzenia endometrium i ona już nigdy nie odrasta prawidłowe jeśli chodzi o grubość. A co do współżycia to chyba nie ma jakiś większych ograniczeń ale starać się o ciąże można po około 3 miesiącach po zabiegu

Jest możliwość ze Beta spada i potem dalej rośnie i wszystko jest ok? Może ten lekki krwotok był przyczyna i może wrócić do normy? Skoro wcześniejsze wyniki były ok a na zarodek mam jeszcze czas skoro jestem 28dpt a do 35dpt powinno być serduszko.

Ja 26dpt miałam już zarodek a bijące serce zobaczyłam w 33dpt. Trzeba czekac ale niestety nie wyglada to dobrze.

reklama
Ja 26dpt miałam już zarodek a bijące serce zobaczyłam w 33dpt. Trzeba czekac ale niestety nie wyglada to dobrze.
Z 4 lekarzy to dwóch mi tylko powiedziało ze mam czekać ale dają szanse 2% ze się coś zmieni ze są różne cuda w ginekologii mojej siostrze np mówili ze dają 0,01% szansy ze zajdzie samoistnie w ciąże była przed invitro i zaszła nie miała żadnych problemów cud mówili lekarze a leczyła się z 5lat

Do góry