reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jezu Dziewczyno. Pisałam to do @fredka84. Ona nie ma Twoich problemów. I oby nie miała.
Dlatego właśnie oto, uważam za bezcelową wymianę zdań z Tobą.
Widzisz tylko to, co chcesz widzieć 🤷‍♀️
Rob swoje. Każda z Nas tak robi. Bo ostatecznie to Twoje życie.
Sama przeczysz sobie i sowim wypowiedziom. Myslisz ze walcze z klinika bezpodstawnie przy AMH ponad 9 i bardzo dobrym naisieniu przy warunkach jakie nas doswiadczaja? Jesli takie masz podejscie do zycia to gratuluje...

reklama
Sama przeczysz sobie i sowim wypowiedziom. Myslisz ze walcze z klinika bezpodstawnie przy AMH ponad 9 i bardzo dobrym naisieniu przy warunkach jakie nas doswiadczaja? Jesli takie masz podejscie do zycia to gratuluje...

Proszę Cię.
Napisz. Mi. Gdzie. Ja. To. Napisałam.? Zacytuj, wklej, zrób printscr.
Whatever.
Napisałam Ci podobne przypadki dwóch Dziewczyn, które walczyły. I BARDZO DOBRZE.
Też bym tak zrobiła. Nie odpuściłabym ani na trochę.

Myslisz ze w jakikolwiek sposob boje sie tego co napisalam o nich? Wszystko zostalo powiedziane, samo pismo wystosowane do mnie personalnie raczej uswadczylo mnie w przekonaniu ze cos na co nie mialam wplywu a ciezko na to pracowalam i ciekzo doswiadczylam zostlo spartolone... Latwo ci wypowiadac sie na tematy ktorych nie doswiadczasz.
@bazylia128 łajzo ty moja [emoji3590]. Ja cię nie poznaje??? Kąsasz ręce, które ci jeść dają[emoji3590]. @Murawa zwyczajnie chciała ci pomóc dlatego opisała ci taką historię [emoji8]. Nie atakuj jej myszko [emoji3590]. Jesteś mega rozżalona i we wszystkich postach widzisz atak na twoją osobę [emoji17]. Jesteś w takim stanie że źle odczytujesz intencje innych osób. Musisz się uspokoić [emoji3590]

@fredka84 kliniki mają tych swoich szperaczy na takich forach.
Wiec tak. Warto uważać i lepiej załatwiać te sprawy osobiście[emoji6]
Na pewno czytają , bo jak zapytalam kiedys swojego dr czy mam coś tam zbadać to powiedział,że dziewczyny przejdą jedna stymulacje A potem wypisują na forum jakies farmazony i uważają,że mają wiedzę lepszą od lekarzy. I tylko piszą "Kiedy betujesz, kiedy betujesz?". To takie badanie rynku.
Nie jest fajnie trafić do kliniki, do której nie na się zaufania lub czuje się jak kolejny numerek na taśmie. Trafiamy tam calkiem zielone i z nadzieją,że nam pomogą. Dlatego też czasami trafiają się posty o polecenie jakiejś kliniki czy konkretnego lekarza. Ja tez tak trafiłam na te forum. Robilam rozeznanie bo byłam kompletnie Zielona, jak padło nazwisko to czytalam opinie w Internecie i jak już wybrałam to powiedzialam mojej miejscowej dr i ona znała mojego dr i utwierdziła mnie w przekonaniu,ze to bardzo dobry lekarz. Cieszę się,że tutaj dziewczyna mi poleciła ta klinike i lekarza. I mam nadzieję,że zdarzają się tam takie nieporozumienia (delikatnie mowiac) jak u @bazylia128. Mam nadzieje,ze jakos to wyjaśnią. Naprawdę.. Bo to aż niewiarygodne.

@bazylia128 łajzo ty moja [emoji3590]. Ja cię nie poznaje??? Kąsasz ręce, które ci jeść dają[emoji3590]. @Murawa zwyczajnie chciała ci pomóc dlatego opisała ci taką historię [emoji8]. Nie atakuj jej myszko [emoji3590]. Jesteś mega rozżalona i we wszystkich postach widzisz atak na twoją osobę [emoji17]. Jesteś w takim stanie że źle odczytujesz intencje innych osób. Musisz się uspokoić [emoji3590]

Myślę, że każdej z nas tu przykro, bo każda próbuje jakoś wesprzeć @bazylia128 ... Żadna z nas w takiej sytuacji nie była i próbujemy Cię Bazylko zrozumieć, ale to naprawdę przykre, że my chcemy pomóc a Ty każda po kolei atakujesz. Choćby nie wiem jak ciężko Ci było to nie jest wina osób które stoją po Twojej stronie i się tu udziekają... Przez Twoje cięte komentarze na każdy temat strach się odezwać żeby nie zostać zaraz "zrózganym"... Każdy ma jakieś problemy, albo że stymulacją albo ze zdrowiem rodziców i jakoś żadna nie ma pretensji, że ktoś napisał o wózku czy kupie jak jej sie transfer nie udał.

Jeżeli się nie uspokoisz i nie przestaniesz tak dziewczyn traktować to się boje, że ciężarne uciekną na ciężarówki a reszta się po prostu zamknie w sobie...

I nikt nie był w Twojej sytuacji bo każdy przypadek tutaj jest inny, ale to nie znaczy, że tylko Tobie jest ciężko. Ja bym też na Twoim miejscu wszystkim rzucała (przedmiotami np. talerzami) ale nie wyobrażam sobie wyżywać się na osobach które próbują pomoc...

Na pewno czytają , bo jak zapytalam kiedys swojego dr czy mam coś tam zbadać to powiedział,że dziewczyny przejdą jedna stymulacje A potem wypisują na forum jakies farmazony i uważają,że mają wiedzę lepszą od lekarzy. I tylko piszą "Kiedy betujesz, kiedy betujesz?". To takie badanie rynku.
Nie jest fajnie trafić do kliniki, do której nie na się zaufania lub czuje się jak kolejny numerek na taśmie. Trafiamy tam calkiem zielone i z nadzieją,że nam pomogą. Dlatego też czasami trafiają się posty o polecenie jakiejś kliniki czy konkretnego lekarza. Ja tez tak trafiłam na te forum. Robilam rozeznanie bo byłam kompletnie Zielona, jak padło nazwisko to czytalam opinie w Internecie i jak już wybrałam to powiedzialam mojej miejscowej dr i ona znała mojego dr i utwierdziła mnie w przekonaniu,ze to bardzo dobry lekarz. Cieszę się,że tutaj dziewczyna mi poleciła ta klinike i lekarza. I mam nadzieję,że zdarzają się tam takie nieporozumienia (delikatnie mowiac) jak u @bazylia128. Mam nadzieje,ze jakos to wyjaśnią. Naprawdę.. Bo to aż niewiarygodne.
Może dużo osób wypisuje farmazony ale ile jest dziewczyn co mają wiedzę niewiele mniejszą niż co niektóry lekarz. Bo przecież to jest takie dziwne, że chcemy poznać różne opinie na temat miejsca, gdzie wydamy potężną, ciężko zdobytą kasę... A lekarzom to nie na rękę, bo nie traktujemy ich już jak Bogów.
Ja widzę, że mam mądrą lekarkę ale jak tutaj niektóre dziewczyny piszą, to aż szkoda gadać [emoji17]
Cieszę się że jestem na forum [emoji846]

@bazylia128 obyś szybko mogla wrocic do biegania. Zrobisz kilka kilometrów na świeżym powietrzu i od razu poczujesz się lepiej. Musisz odreagować po swojemu.
Ja dalej trzymam kciuki za Wasze blastki. Nie martw się. Będziesz miala kilka szans na transfery. I o tym teraz musisz myśleć. Bardzo dlugo pracowałas na swoją formę. Nie marnuj tego stresem, gniewem, żalem, złością.. Bo one bardzo niszczą organizm. I pamiętaj, słowa też bolą.

Mądrze piszesz, ale jest coś jeszcze... Co to znaczy dobra klinika..??? No oczywiście, ze ta co ma odpowiedni współczynnik ciąż. Kliniki się w tym prześcigają. No,ale..... statystyki nie są miarodajne gdy nie ma odpowiednich grup wiekowych. Tutaj Novum udostępnia wszystkie statystyki.
No, ale zanim wybierzesz klinikę zapytaj:
- czy mrożą i transferują zarodki klasy C. Są duże kliniki ktore tego nie robią. Bo te embriony maja całkiem przyzwoite statystki. No, ale to nie 5AA gdzie masz 60% wsp impl
- czy hodują do 6,7 doby ..
Bo gdyby transferować „każdy” embrion to statystyki są już gorsze.

reklama
Do góry