reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

a ja bede jutro dzwonic do kliniki, musze sie upewnic odnosnie lekow, bo zglupialam :confused: estrofem juz rozszyfrowalam w innych watkach i forach, ze bierze sie go zamiast do buzi to inaczej i to nie jest pomylka w rozpisce, ale luteine mam i taka i taka, i od pojutra mam brac podjezykowa dowcipnie, wiec musze sie upewnic, czy aby na pewno

Oskaa :-) tak to juz :tak::tak: masz swoje maluszki w domku!

Lawendowy Sen :baffled: fakt to ja mialam punkcje, ale to mego M zmoglo i spi tu sobie obok mnie :-D, wiec poki co ja na spacery chodze :happy2: ale nie czuje sie az tak zle, zeby nie chodzic :-)

reklama
anna super betka!!!!! tak trzymaj:tak:
Madzialenak, Kinga
dzięki wam dziewczyny. wystraszyłam się bardzo ale najpierw znałam tylko wynik przedyktowany przez jakiegoś pana z lab który nie podał mi jednostek. mam wynik w ręce i wychodzi na to że jest w dolnej granicy normy. mam 1,08ng/dl , a norma 0,89 do 1,76ng/dl.niby w normie ale do starań chyba trochę za mało. jak myślicie? trochę jestem zła na mojego gina bo pytałam czy jakies badania teraz zrobić a on powiedział że nie trzeba, więc poszłam i sama zrobiłam. no i wyszło ze ft4 troche za niskie a tsh 1,573 więc mogłoby być niższe. progesteron też zrobiłam i ten jest ponizej normy, bo przy normie 0,15 do 1,4 ja mam poniżej 0,15 w 6 dc.
zawsze coś się musi pofikołkować:-(.

Gotadora to super że tak dobrze się czujesz:-). wiesz nasi m sa po prostu słabsi od nas;-).
A co do estrofemu to mnie zdziwiłaś:szok:, ja juz troche tego zuzyłam ale zawsze doustnie, a tobie kazali w inną dziurkę, hmm:cool:?

gotadora. w/g najnowszych doniesień flamexin(inaczej piroxicam) 10 mg zwiększa prawdopodobieństwo ciąży od 30 do 50 % jeśli się go weźmie na godzinę lub dwie przed transferem

A wiecie co, a po transferze jak leżałam jeszcze w klinice na łóżeczku, to rączki na brzusio i mówiłam do moich krasnalków - tylko tak w głowie mówiłam, bo na sali były jeszcze dwie dziewczyny :-D
A jak dr podawał moje szkrabki do macicy to ja patrzyłam w monitor :-) i widziałam takie dwie kropeczki i pytam "to te dwie kropeczki?" a dr "można tak powiedzieć, bo to są markery, które je oznaczaja. Bo zarodeczki to malusie i jeszcze ich nie widać".
Dziewczyny jestem taka szczęśliwa :-)
A plasterki na brzusiu jeden przykleiłam ja a drugi mąż :-)

reklama
hola . progesteron ma znaczenie jeśli się go zrobi w zależności od długości cyklu między 19-21 d.c. bo wtedy jest wiadomo czy ciałko żółte jest wydolne , w pozostałych dniach cyklu ma małe znaczenie , poza tym zawsze jest też granica błędu i równie dobrze z tej samej próbki kolejne oznaczenie może wyjśc w normie więc nie ma się co stersowac - uwierz mi bo wiem co mówię ;)

Do góry