reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

agapl faktycznie dziwnie z tą pobudką w czasie punkcji! Ale 7 też dobrze. Wiesz ile z tego dojrzałych?

gotadora
aż nie mogę uwierzyć! Też miałam 17 jajek: 3 z jednego i 14 z drugiego!!! Mam nadzieję, że efekt będziesz miała jak u mnie i już niedługo piękna beta! Uważaj na hiperkę, bo przy tylu jajkach może się zdarzyć. Mnie dopadła na dobre wczoraj (12dpt), ale po punkcji też lekką miałam.

To dziewczyny: &&& za dzisiejszą randkę Waszych komórek z pływakami. Niech się łączą, dzielą równiutko, a potem niech lądują w brzuchach!!!

Oska:
super wieści! Masz piękny zapas Rodzeństwa dla Twoich brzuchowych Maluchów

reklama
Gotadora a z jajnikami operowanymi to niestety jest tak, że w ciąży tez go będziesz czuła. Ja na lewym jajniku miałam ciążę pozamaciczną, lekarze mi go uciachali, jajnik przyrósł do jamy macicy i powiem Ci, że cały czas go czuję, takie kłucia prawie codziennie dlatego też mam brać nospę 3*dziennie. Doktor powiedział, że jak maluch będzie rósł a macica będzie się powiększała to będzie coraz gorzej . W żadnym razie Ciebie nie straszę tylko uprzedzam, że możesz mieć podobnie.

Jestem już w domku z krasnalkami moimi :-) Podano mi dwa, 4 zamrozono, 2 są jeszcze w obserwacji (bo jeden jak na ten dzień za wolno się dzieli a drugi z kolei za szybko) , no i mam 4 komórki zamrożone. Plasterki na brzusiu przyklejone :-) Leżę i odpoczywam.

Oskaa to teraz dbaj o siebie i maluszki :-) trzymam kciuki aby zostaly z Toba na kolejne miesiace &&&&&&

Gotadora, gartuluje!!! Ladnie naprodukowalas komoreczek. Trzymam kciuki, by sie teraz ladnie dzielily. :tak:

Mikimo, ta siodemka , to ilosc pobranych. Zapewne jutro dowiem sie ile bylo dojrzalych i ile sie zaplodnilo. Boje sie bardzo.

Madzialenak dziekuje Ci :-) moj jajnik ocalal z pogromu ( wyhodowalam sobie chyba z 7 cyst, duzych, zrosnietych w jedna calosc, a dlatego ze w tamtych czasach gdy szlo sie do lekarza to mowili, ze "ona udaje, na wf nie chce cwiczyc..." - lekarz zostawil mi wtedy 8mm jajnika, ale jajowodu nie dalo sie uratowac, jajnik sie zregenerowal, kiedys dokuczal bardzo, podobno mam zrosty w brzuchu i dlatego, coz przez tyle lat juz sie przyzwyczailam ze boli, choc ostatnio to byl grzeczny

Ostatnia edycja:
Gotadora - jestes niesamowita! gratulacje

A ja poszlam na spacer z psem i moj wiecznie glodny labrador wyjal topniejacemu balwanowi nos marcherkowy i go ...pozarl. w przyrodzie nic nie ginie. Pierwsza rzecz jaka musze nauczyc moje malentasy jak juz beda chodzic, to zeby nie chodzily z jedzeniem w raczkach, bo nasz Tytus im zwyczajnie zabierze i pozre. Ale z drugiej strony jak beda niejadkami to maja swietny „smietnik” na czterech lapach, do pozbywania sie jedzenia.

milego wieczoru, a ja ide suszyc wlosy ,bo zmoklismy z Tytuskiem bardzo

reklama
Gotadora ja też mam dużo zrostów w brzuchu połączonych z jelitami, masakra. Jeden lewy jajowód to strzępki i niedrożny a prawy cały ale niedrożny. Po usunięciu pierwszej obumarłej ciąży mi zarosły dlatego druga ciąża była pozamaciczna.
Mamy bardzo podobnie w tych naszych brzuchach:-) a Ty biedna za młodu się nacierpiałaś:-(
Teraz najważniejsze są maluchy abyś i ty była ciężaróweczką :tak:

Do góry