reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Możliwe ze tak, ale jedno co mogę stwierdzić, ze od kiedy biorę te wszystkie suple, ani razu nie złapałam nawet przeziębienia, a w pracy mam ciągły kontakt z ludzmi i wcześniej minimum raz w miesiącu łapałam jakiegoś gluta. Także podejrzewam ze to miało wpływ, ale popieram, bo moj lekarz tez mi nie kazał tego wszystkiego brać. Za to mężowi profertil tak.
Diete tez mam raczej zdrowa, mnostwo warzyw, kasz, ryb, świeże soki... tylko ten alko przeszkadza 🤪 - żartuje, to tak raz na jakiś czas 😋😛😉
Jejkuuu to ty kiedys nas wyslals zdjecie tej rybki z warzywami :o :o :o ale to wygladalo;) zrob nam jakies zdjecia swoich dan ;) Alko sie nie przejmuj to czasami pomaga tym bardziej ze ni epijesz od rana do wieczora ;)

reklama
O 13:20. Już mam stresa. Dobrze, że ona na obrzeżach miasta przyjmuje to zawsze mało ludzi się tam kręci. Płyn do rąk mam, muszę wrzucić do torebki bo wyjęłam i nie wiem gdzie postawiłam 🤦 skleroza ciążowa czy coś? Także od niej tylko do apteki skoczę (mam nadzieję, że da mi recepty do kolejnej wizyty) i sie zamykam w domu na 10 spustów...

Do męża do pracy dziś przyszedł facet, którego ojca na sygnale policja zabierała bo ma podejrzenie korona bo miał kontakt z kimś zarażonym i też ma duszności i wysoką gorączkę 🤦 ja nie wiem gdzie ludzie mózgi pogubili, że kretyn do pracy przyszedł i się tym chwalił, kierownik go zaraz do domu wywalił, ale co im nachuchał to nachuchał...
No i właśnie przez takich polglupkow to się tak rozprzestrzenia 😠

O 13:20. Już mam stresa. Dobrze, że ona na obrzeżach miasta przyjmuje to zawsze mało ludzi się tam kręci. Płyn do rąk mam, muszę wrzucić do torebki bo wyjęłam i nie wiem gdzie postawiłam 🤦 skleroza ciążowa czy coś? Także od niej tylko do apteki skoczę (mam nadzieję, że da mi recepty do kolejnej wizyty) i sie zamykam w domu na 10 spustów...

Do męża do pracy dziś przyszedł facet, którego ojca na sygnale policja zabierała bo ma podejrzenie korona bo miał kontakt z kimś zarażonym i też ma duszności i wysoką gorączkę 🤦 ja nie wiem gdzie ludzie mózgi pogubili, że kretyn do pracy przyszedł i się tym chwalił, kierownik go zaraz do domu wywalił, ale co im nachuchał to nachuchał...
Dziewczyny tu pisza czesto o sklerozie ciazowej ;) Wlasnie pisza ze szkoly napewno beda zamkniete do wielkanocy a co dalej to nie waidomo ;( Ja n ie wiem co z moja praca. Dobrze mi tu teraz na chorobowym ale musze od kwietnia wrocic...

Jejkuuu to ty kiedys nas wyslals zdjecie tej rybki z warzywami :o :o :o ale to wygladalo;) zrob nam jakies zdjecia swoich dan ;) Alko sie nie przejmuj to czasami pomaga tym bardziej ze ni epijesz od rana do wieczora ;)
Miałam dziś robić pierogi, ale już mi się nie chciało 😛 bo mamy jeszcze ogórkowa, wiec zrobię pierogi jutro, to wyślę zdjęcie. Kupiłam make, udało mi się w tych czasach 🤣. Mało używam maki, dlatego nigdy nie mam w domu. No chyba się napije piwa, bo widze ze mąż ma w lodowce, to po jednym na wieczór wypijemy 😚

Wirus z ktorym sie mierzyły dla nas wszystkich jest obcy statystycznie jest śmiertelny dla 3 % populacji czyli w Polsce populacja to 38 milionów czyli 1 miliona jest zagrożonych zgonem. 20% Będzie wymagało opieki szpitalnej czyli ok 7 milionów ludzi. I w ciągu roku nie było by to problemem ale żaden kraj na świecie nie jest przygotowany na taka ilość chorych do przerobienia w 2 miesiące. Musimy to spowalniac i nie roznosic bo nie bedzie gdzie tego leczyć.
Na grypę w Polsce do teraz zarochowalo 3.5 miliona ludzi ale
Sezon grupowy trwa ok 6 miesięcy
Na grypę są leki przeciw wirusowi grypy oraz szczepienia
I śmiertelność wirusa sezonowej grupy wynosi ok 0.1%.
Więc ja widzę pewne różnice.
Ebola jest na pewno dużo gorsza bo śmiertelność ma 90% i całe szczęście że występowała lokalnie dzięki ogromnej prewencji służb.
Chodzi mi o całokształt tej całej otoczki ;)
A tutaj na postawie moją kropkę w tym temacie -
Może któraś z Was będzie chciała to obejrzeć ;)
Miłego weekendu ;)

reklama
Do góry