reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Domat to zaciskam z całych sił za Twojego Maluszka :-):tak: &&&&&&&&&&&&&&&&& żeby na dobre, na 9 miesięcy zadomowił się w twoim brzuszku. Odpoczywaj Kochana.

reklama
Domat jedyna szansa? Ja powiedziałabym, że to właśnie ten wybrany zarodeczek, który zostanie z Tobą przez najbliższe 9 miesięcy :)

A u mnie jak zwykle, po wielkich nadziejach przychodzi jeszcze większe rozczarowanie. Dzisiaj 12 dc ( 5 dni po wizycie). Endometrium mimo 2,5 tys estradiolu przyrosło przez te 5 dni aż całe 0,15. Czyli mam 7,15 mm. Porażka. W dodatku dużo śluzu w szyjce i macicy, co oczywiście do transferu nie powinno go być. To już moja druga próba podejścia do crio i obawiam się że skończy się tak, jak na poprzedniej, czyli wywołaniem miesiączki bez transferu.

I tak sobie myślę, skoro nie udaje się nawet mnie przygotować do crio to co dopiero myśleć o prawdopodobieństwu ciąży?

Wszystko raczej już przegrane

Oska dzielna kobita z ciebie. Czekam na wiadomości co z komórkami, kiedy mają dzwonić.
Domat ja też nie mam mrozaków, kiedyś się martwiłam co będzie jak tyle naprodukuję i zamrożę i co potem......a tak to ten problem mam rozwiązany. To musi być ten jedyny, który zostanie na 9 miesięcy.
Co do estradiolu to może i odpowiada za dojrzałe pęcherzyki, bo za komórki w nich już na pewno nie. Ja miałam 7 pęcherzyków(estradiol ok.2031) z czego były tylko 4 komórki, reszta puste. 2 komórki nie miały wszystkich chromosomów, więc ich nie zapładniali.

Ostatnia edycja:
Sony ja jutro moze się dowiem ile pęcherzyków dojrzałych czy ile komórek. A co do tego ile się zapłodniło i jak się dzielą to dowiem się w dniu transferu.

Czesc Dziewuszki,:-)

U mnie wszystko dobrze, jajca rosna. Dzis zastrzyk z gonadotropiny a punkcja w srode o 9 rano.
Mam do Was prosbe bo nie moge znalezc zadnej pielegniarki ani szpitala, ktory zachcialby mi zaaplikowac zastrzyk o 21 wieczorem. Wiem,ze Wy sobie same mieszacie i robicie zastrzyki dlalego prosze Was abyscie mi na wszelki wypadek wytlumaczyly jak sie to robi. Mam dwie ampulki jedna z plynem druga z proszkiem. Musze miec dwie igly i dwie strzykawki???
Napisalam tez do lekarki,zeby mi przeslala ewentualnie recepte na ovitrelle ale jesli bedzie zwlekac , to nie zdaze zamowic w aptece.

Oskaa trzymam kciuki za komóreczki napewno będą z nich piękne dzieciaczki ;)
Domat pogoda na dworze jest taka potworna tak zimno że mrożaczki ci nie potrzebne najważniejsze że to jedno maleństwo jest już w twoim cieplutkim brzuszku ...a kto wie może dwa..:-)

reklama
Agapl idź do apteki i kup dwie igły, jedną najcieńszą jaką mają drugą większą o kilka rozmiarów, i małą 1 strzykawkę.
Zaraz sprawdzę w aptece jaki rozmiar.
Mam:
1x igła rozmiar 0,6 x 30 mm
1x igła rozmiar 0,45 x 16 mm
1x strzykawka 2 ml

Ostatnia edycja:
Do góry