Ostatnio jak rozmawiałam z embriologiem to wiem, że 3 i 4 stopień endometriozy ma bardzo duży wpływ na jakosc komórek. To też zależy jak długo @olinka321 choruję na endometrioze. Czytałam gdzieś, że jeśli ktoś choruję długo to ma to większe konsekwencje niż jeśli ktoś ma nawet 4 stopień, ale np dopiero ta osoba zaczęła chorować. Pytanie też czy miała wyłuszczane torbiele z jajników. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale u mnie na tym jajniku po endomendzie było bardzo mało pęcherzykow. U mnie ten jajnik praktycznie nie pracujeEndometrioza barrrdzo mocno i glownie ona wplywa i na jakosc i na ilosc komorek to nie ulega watpliwosci. Do tego 4 stopien ... AMH nie ma z tym nic wpolnego.
reklama
bazylia128
Fanka BB :)
Visanne ? Przy 4 stopniu czyba jak dla byka kartofel
Waleczna36
Tak też zrobię, bez sensu teraz się stresować.Odpusc juz to. Co ma byc to bedzie
Rano o 8 i tak papiery podpisuje więc po zawodach.
Zostaje nadzieja na dwa szczęścia
mary.m
Bardzo mi przykro Jakie to niesprawiedliweNo i dostałam informację. Nie mamy zarodków. Trzecie in vitro. Cudnie.
bazylia128
Ojejkuu to ty tez masz ta mende? Jak ona sie u ciebie objawiala?Ostatnio jak rozmawiałam z embriologiem to wiem, że 3 i 4 stopień endometriozy ma bardzo duży wpływ na jakosc komórek. To też zależy jak długo @olinka321 choruję na endometrioze. Czytałam gdzieś, że jeśli ktoś choruję długo to ma to większe konsekwencje niż jeśli ktoś ma nawet 4 stopień, ale np dopiero ta osoba zaczęła chorować. Pytanie też czy miała wyłuszczane torbiele z jajników. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale u mnie na tym jajniku po endomendzie było bardzo mało pęcherzykow. U mnie ten jajnik praktycznie nie pracuje
nieagatka
A skad wiesz, ze byly dojrzale? Zaplodnily sie? U mnie punkcje robili jak jajka mialy po 22mm. Ja w obu stymulacjach mialam pobrane 9 jajek, zapladnialo sie zawsze 6. W pierwszej stymulacji w 3ciej dobie byla jedna piekna komorka i mam z niej corke. W drugiej stymulce uzyskali 4 blastki.A masz pomysł czemu u mnie na 10 dużych, dojrzałych pęcherzyków, przy estradiolu 3400, wyprodukowałam tylko 3 komórki (w tym 1 nieprawidłową)?
bazylia128
No to ja juz po pierwszym zastrzyku w punkt 19 Po 5 minutach oczywiscie znowu malam to uczucie suchosci w buzi nie do zapicia Nie wiem skad ta reakcja. Dokladnie ja zapamiatela ze stymulacji dwa lata temu i teraz inne leki a jest tak samo
A Ty idziesz krótkim protokołem? Ja dzis trzeci dzien prawie łeb w łeb będziemy szły ❤No to ja juz po pierwszym zastrzyku w punkt 19 Po 5 minutach oczywiscie znowu malam to uczucie suchosci w buzi nie do zapicia Nie wiem skad ta reakcja. Dokladnie ja zapamiatela ze stymulacji dwa lata temu i teraz inne leki a jest tak samo
Aneczka85_01
Ooooj uczy, uczy .. ja przed pierwszym podejściem już oglądałam ciuszki, planowałam sesje ciążowa, jak powiadomić naszych rodziców i przyjaciół, liczyłam sobie w kalendarzu kiedy zajdę , kiedy będziemy mogło jeszcze jechać na wakacje przed przyjściem dzieciaczka na świat .. tearz widzę jakie było naiwne moje podejście .. ale tego nikt nie uczy , nikt nie mówi , jaka to trudna i nieprzewidywalna droga . Ja tez słyszałam wielokrotnie , ze ktoś „ zrobił sobie invitro” i był dzidzius. Wiec byłam przekonana , ze sobie „ zrobimy to invitro” i w końcu się uda... teraz przed 2 podejściem mam totalnie inne nastawienie . Na forum wszystkiego się dowiedziałam - nie od lekarzy . I teraz jestem bardziej świadoma z „ czym to się je” [emoji6]także dziewczyny love You all
Jakbym czytała swój wpis [emoji8]
reklama
Ta
Tak. Miałam wyłuszczane. I faktycznie kiepsko pracuje ten jajnik.Ostatnio jak rozmawiałam z embriologiem to wiem, że 3 i 4 stopień endometriozy ma bardzo duży wpływ na jakosc komórek. To też zależy jak długo @olinka321 choruję na endometrioze. Czytałam gdzieś, że jeśli ktoś choruję długo to ma to większe konsekwencje niż jeśli ktoś ma nawet 4 stopień, ale np dopiero ta osoba zaczęła chorować. Pytanie też czy miała wyłuszczane torbiele z jajników. Wiem, że każdy przypadek jest inny, ale u mnie na tym jajniku po endomendzie było bardzo mało pęcherzykow. U mnie ten jajnik praktycznie nie pracuje
Podziel się: